Normiranci adijo?

igi

Guru
13. okt 2007
5.794
1.348
113
Celje
Se upam stavit, da nimajo.

Če ima podjetje redno milijonski promet in vsako leto zgolj par sto € dobička :zavijazocmi:
redni/normalni s.p., ki nikoli nimajo dobička :zavijazocmi:

Ne bi bil tako prepričan. Furs z letošnjimi spremembami dobiva precej zanimivih podatkov. In z njimi se da marsikaj navzkrižno preverjati.

Računovodkinja me je med letom opozorila, da se konec leta uvaja še obveznost razkritja zneska prihodkov, ki jih normiranec v davčnem letu doseže s povezano osebo. No tudi to bo verjetno precej zanimiv podatek za FURS.

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.464
2.406
113
Te podatke bi Furs itak moral že sam pridobiti s kakšno analizo iz baze. Drugače tudi kontrole ne bodo mogli izvajati za tiste, ki ne bodo prijavili.

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.576
1.092
113
Jaz moram zaradi sprejetja neustavnega zakona (v EU državi), ki po novem velja retroaktivno preiti iz sistema normirancev na s.p. po dejanskih stroških (popoldanski s.p.).

In sem našel rešitev, da Golobnjaku in ministru za stečaje podjetij (Boštjančič) ne bom več anomalija v sistemu.

Lepo bom delal preko firme od prijatelja v Dubaju, on pa mi prinese gotovino. Pa nimam več nobenih skrbi.

• Všeč mi je
Reactions: Holobist in tomi

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.952
4.105
113
Predvidevam, da boš enako delal ko nastopi ljubljeni vodja svoj mandat in poslovanja ne boš selil nazaj v SLO? Ali?

Po drugi strani pa boš živel v relativno urejeni državi z zmerno klimo, urejenim osnovnim šolstvom, komunalo, zdravstvom (no ja),....

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.995
8.286
113
obdržat je lažje, kot nazaj dobiti. Lekcija, ki je trenutna garnitura nikdar ni uspešno prejela.
Ne vem, kako je drugod, ampak v mojem fohu se zastopništva v Sloveniji zapirajo, v najboljšem primeru me preusmerjajo na Hrvaško, v najslabšem sem samo dobila sporočili, da od novembra dalje ne morem več naročati. Pa da ne bo pomote, gre za firme, ki so v svetovnem vrhu na svojih področjih in daleč od kakih stečajev, samo s Slovenijo se jim ne da zajebavati več... In po parih letih se lahko spet olajšam za certifikacijo drugegih proizvajalcev, ki so mi vsaj na voljo, pa čeprav iz Zagreba.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.995
8.286
113
Kako pa je s prehodi meje z večjimi zneski? Namreč ta prijatelj lahko prikaže denar kot svoj, ki je povsem legalno zaslužil. Zakaj ga ne bi smel čez mejo nesti?

Mene bolj zanima, kako misli Vojnik potem to silno gotovino v promet spraviti. Fasnge se ne nabere za tok, vsak nakup nad par 5 ali koliko jurjev ne gre na keš brez sitnosti, položiti ga tudi ne more kar tako...

igi

Guru
13. okt 2007
5.794
1.348
113
Celje
Kako pa je s prehodi meje z večjimi zneski? Namreč ta prijatelj lahko prikaže denar kot svoj, ki je povsem legalno zaslužil. Zakaj ga ne bi smel čez mejo nesti?

Mene bolj zanima, kako misli Vojnik potem to silno gotovino v promet spraviti. Fasnge se ne nabere za tok, vsak nakup nad par 5 ali koliko jurjev ne gre na keš brez sitnosti, položiti ga tudi ne more kar tako...
na koncu prideš do tega, da se takšne mahinacije ne izplačajo za teh par 10 jurjev. Na začetku vsi glasni, v reali pa dokler niso v igri milje ni prave računice.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.519
1.532
113

Nad 10k moraš obvezno prijaviti. Do 10k če sumijo, da gre za kaznivo dejanje pa je prav tako lahko predmet pregleda pol pa bo potrebno dokazovanje v skladu z ZPPDFT-1.
Meni je fenomen kakšne igrice so se naketeri pripravljeni iti, zato, da bodo prihranili nekaj tisoč EUR na koncu leta. Verjetno se ne pogovarjamo ravno o milijonih, ki bi jih na ta način oprali.
Po drugi strani pa bi vsi živeli v SLO in koristili storitve, ki so brezplačne, sam davkov, to pa mi res ne bi plačali. In NE nisem v državni firmi, ampak že nekaj časa na svojem. Aja pa to ne leti nate Jabe...

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.576
1.092
113
Predvidevam, da boš enako delal ko nastopi ljubljeni vodja svoj mandat in poslovanja ne boš selil nazaj v SLO? Ali?

Po drugi strani pa boš živel v relativno urejeni državi z zmerno klimo, urejenim osnovnim šolstvom, komunalo, zdravstvom (no ja),....
Preko svoje plače plačam bistveno več, kot dobim. Je dovolj. Sicer pa prosim, da se ne smešiš s svojimi neumnimi komentarji glede urejenega zdravstva, šolstva, ipd.

Šolstvo je davno povozil čas. Nekaj deset tisoč ljudi nima svojega zdravnika. Čakalne dobe so po dve leti. Na sodišču čakaš po 10 let, da se postopke konča. Cigani gradijo brez gradbenega dovoljenja, vozijo pa se z X6 ipd. Ne jebi z neumnostmi. Za servis, ki ga dobim plačam vsak 20x več že sedaj.

• Všeč mi je
Reactions: Holobist

mistique

Guru
16. jun 2009
15.609
2.998
113
Če jo bo pripeljal domov, potem tako kot dilerji in cigani. Malo mami, malo ateju, malo sosedom, malo po nosu gor pa take fore...sej ti ptiči skupaj letajo in kdo mu bo tudi 2 leti staregaga x5 5x prodal za keš.
Sicer ga razumem, da država vzame veliko, preveč, po drugi strani pa čaka na neko operacijo in sodni spor že 20 let...pa izobraževanje je tudi pustilo posledice. Človek je preprosto rečeno nezadovoljen.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.519
1.532
113
Preko svoje plače plačam bistveno več, kot dobim. Je dovolj. Sicer pa prosim, da se ne smešiš s svojimi neumnimi komentarji glede urejenega zdravstva, šolstva, ipd.

Šolstvo je davno povozil čas. Nekaj deset tisoč ljudi nima svojega zdravnika. Čakalne dobe so po dve leti. Na sodišču čakaš po 10 let, da se postopke konča. Cigani gradijo brez gradbenega dovoljenja, vozijo pa se z X6 ipd. Ne jebi z neumnostmi. Za servis, ki ga dobim plačam vsak 20x več že sedaj.
Sam zakaj pa potem ne greš živet kam drugam, če je vse tako slabo pri nas? Šolski sistem sicer ne vem koliko poznaš, ampak naš res ni slab, pravzaprav je zelo dober v primerjavi z ostalo evropo.
Fajn je jamrat, pa govoriti kako je vse slabo, ampak glede na to, kako dobro nekateri na Alterju zaslužite in to v SLO ali pa iz SLO, očitno ni tako hudo. Res ne razumem čemu to jamranje. Avstrijci čakajo vsakega z odprtimi rokami, Nemci isto... Ja davčna oz plačna politika ni najbolj privlačna, ampak jebentiš, tako hudo pa tudi ni, če pogledam kako živimo, kakšni avti se vozijo okrog, kako polni so vozički v trgovinah....

igi

Guru
13. okt 2007
5.794
1.348
113
Celje
si kdaj razmišljal o selitvi? ko enkrat vidiš, da je vse v qurcu in so vse moteče stvari super urejene drugje, a ni lažje se preseliti?
Ker večino motečih stvari ti tudi JJ v naslednjem mandatu ne bo rešil...

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.576
1.092
113
si kdaj razmišljal o selitvi? ko enkrat vidiš, da je vse v qurcu in so vse moteče stvari super urejene drugje, a ni lažje se preseliti?
Ker večino motečih stvari ti tudi JJ v naslednjem mandatu ne bo rešil...
Sem ja. Bi se že davno, če moja žena ne bi bila vezana toliko na njene starše.

Ti pa povem, da v Sloveniji ni napredka razno zaradi tako misleših, kot si ti. Vse je dobro, super, drugje je slabše. Glede na to, da delam v sledečih državah poleg Slovenije: Hrvaška, Kitajska, UK. Italija, Nizozemska, USA, Nemčija in nadlesnje leto še Grčija mislim, da imam malo bolji vpogled na doganja drugot, kot povprečen Alteraš, se ti ne zdi?

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.576
1.092
113
Sam zakaj pa potem ne greš živet kam drugam, če je vse tako slabo pri nas? Šolski sistem sicer ne vem koliko poznaš, ampak naš res ni slab, pravzaprav je zelo dober v primerjavi z ostalo evropo.
Fajn je jamrat, pa govoriti kako je vse slabo, ampak glede na to, kako dobro nekateri na Alterju zaslužite in to v SLO ali pa iz SLO, očitno ni tako hudo. Res ne razumem čemu to jamranje. Avstrijci čakajo vsakega z odprtimi rokami, Nemci isto... Ja davčna oz plačna politika ni najbolj privlačna, ampak jebentiš, tako hudo pa tudi ni, če pogledam kako živimo, kakšni avti se vozijo okrog, kako polni so vozički v trgovinah....
Dober šolski sistem? :) Ma ne. Ki se ni spremenil zadnjih 20 let? Ko produciramo ljudi, ki študirjao na FDV da mešajo meglo in kolesarijo, ker žeijo zastonj stanovanja, imamo pa pomanjkanje zdravnikov? Da ne govoril o IT, umetni inteligenci, ipd.

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.576
1.092
113
Če jo bo pripeljal domov, potem tako kot dilerji in cigani. Malo mami, malo ateju, malo sosedom, malo po nosu gor pa take fore...sej ti ptiči skupaj letajo in kdo mu bo tudi 2 leti staregaga x5 5x prodal za keš.
Sicer ga razumem, da država vzame veliko, preveč, po drugi strani pa čaka na neko operacijo in sodni spor že 20 let...pa izobraževanje je tudi pustilo posledice. Človek je preprosto rečeno nezadovoljen.
Brez skrbi. To je samo popoldanski s.p. Za ostalo imamo plačo, ker plačujem stvari, ki jih ne dobim (zdravstvo, sodstvo, ipd.).

Gotovino bom pa porabil za fasngo, restavracije, počitnice, bencin, ipd.

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.576
1.092
113

Jabe, do 10k preneseš brez problema. Jaz imam to samo za popoldanski s.p., kar gom zdaj delal preko Dunaja. To bom porabil za fasngo, potovanja, bencin, ipd. Ni to moj main income.

Sicer pa obstaja tudi način, kako se lahko keš legalizira, ampak to ne bom tukaj pisal. :)

böc

Majstr
1. avg 2007
2.436
485
83

A ti imaš izkušnje v nekaj/vseh teh državah s temi državnimi servisi (šolstvo, zdravstvo, tožilstvo ...)?