So dedaj je veljalo, da si ostal normiranec ne glede na to, koliko si imel prihodkov leta 2024. Pomembo je bilo, da letos niso naredil več kot 60k oz., 30k kot popoldanec. Sedaj pa je v novem zakonu napisano, da boš moral zapustiti normiranca če si v zadnjih dveh letih imel več kot 120k oz. 60k kot popoldanec. Pomeni, da ne bodo gledali samo leto 2025, kot je bilo rečeno, ampak tudi 2024.Zakaj? Ne razumem kaj se sedaj spreminja da bi zato zaprl?
V novem zakonu je povprecje na leto, torej so izboljsali. Po novem torej skupaj 240k v 2024/25 za polnega normiranca.Sedaj pa je v novem zakonu napisano, da boš moral zapustiti normiranca če si v zadnjih dveh letih imel več kot 120k oz. 60k kot popoldanec. Pomeni, da ne bodo gledali samo leto 2025, kot je bilo rečeno, ampak tudi 2024.

To ne drzi.V novem zakonu je povprecje na leto, torej so izboljsali. Po novem torej skupaj 240k v 2024/25 za polnega normiranca.
To, kar želim jaz povedati je, da bodp sedaj gledali leto 2024, kar je sicer vprašljivo z vidika ustavnosti. Ampak do dali zakon v Državni zbor skupaj z jebe*im zimskim regresom in bo šlo čez.V bistvu drzi.
Ce te prav razumem si bil lani polni normiran sp, letos pa imas popoldanski s.p.?To, kar želim jaz povedati je, da bodp sedaj gledali leto 2024, kar je sicer vprašljivo z vidika ustavnosti. Ampak do dali zakon v Državni zbor skupaj z jebe*im zimskim regresom in bo šlo čez.
Po trenutnem zakonu si v 2026 ostal normiranec, če leto nisi presegel 30k (govorim za popoldanski s.p.). Po novem bo to 60k za povprečje zadnjih 2 let. Ker je imel jaz leta 2024 čez 100k, letos pa do 30k, bom izpadel.
Včasih namreč, ko si presegel 50k, nisi padel iz sistema normirancev, ampak si plačal 20% davka za znesek mad 50k.