Normiranci adijo?

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.469
9.644
113
V mislim sem imela Blablaja. Jaz razumem situacijo identicno kot ti. Ampak on je rekel je, da so to samo pamfleti FURSa, kot da gre za institucijo, ki nima kaj govorit. In v nadaljevanju razlaga, kako ta ista institucija uveljavlja svoje razumevanja in interpretacije, ki so drugacna od njegovih na svojem primeru. In kake sitnosti in stroske to potegne za sabo.

Ze na podlagi tega, ne vem kaka agenda je za tem, da naglas promovira nekaj, kar ni res, predlaga da se ignorira tistega, ki te bo gledal in kaznoval.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
3.289
1.377
113
V mislim sem imela Blablaja. Jaz razumem situacijo identicno kot ti. Ampak on je rekel je, da so to samo pamfleti FURSa, kot da gre za institucijo, ki nima kaj govorit. In v nadaljevanju razlaga, kako ta ista institucija uveljavlja svoje razumevanja in interpretacije, ki so drugacna od njegovih na svojem primeru. In kake sitnosti in stroske to potegne za sabo.

Ze na podlagi tega, ne vem kaka agenda je za tem, da naglas promovira nekaj, kar ni res, predlaga da se ignorira tistega, ki te bo gledal in kaznoval.
BTW

Kar nekaj je primerov, ko je FURS dokončno izgubil na sodišču...

Je pa res, da mora biti Človek, mlad, vztrajen in imeti veliko denarja..
Zadeve se vlečejo po 10+ let in ogromno stanejo...

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
3.289
1.377
113
Jaka optimizacija poslovanja torej... Sploh ce tvoj ni eden izmed teh primerov, samo mislis teh 10 let, da je.
Če ni junakov, ki bi se šli bost s FURSom potem smo vsi Bedaki..

Še nisem na 10 let... nekje na 1/2 prvega leta... Še čakam odgovor MF na mojo pritožbo FURSu...
Nikamor se jim ne mudi... Mogoče bo prej druga Vlada...

mistique

Guru
16. jun 2009
17.046
4.027
113
Junakov ni. Očitno je bil za marsikoga zadnji junak Martin Krpan, ki pa bi ga FURS danes je*al v glavo k je švercal smodnik sol...zveni kot idol za marsikoga.

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.423
3.131
113
Pa še vedno so uspeli le oni in vsi ostali, ki jih je Furs na enak način oškodoval bi morali vsak posebej iti v tožbo. Zakaj po uradni dolžnosti nimajo obveznosti popraviti krivic vsem?

mistique

Guru
16. jun 2009
17.046
4.027
113
Z veseljem se motim. Vsekakor ti želim, da se zadeva ugodno zaključi čim prej. Manj kot je junakov, več je bedakov, to 100% drži.

Simić je bil svoj čas kar v redu izbira za mirno jadranje po finančnih brzicah...tudi v temi in nevihti, ko je veljala prepoved plutja...pa sploh ni edini, samo z njegovo ekipo smo delali in vem, da z eno nogo stoji na eni, z drugo pa na drugi strani napisanega.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
3.289
1.377
113
Pa še vedno so uspeli le oni in vsi ostali, ki jih je Furs na enak način oškodoval bi morali vsak posebej iti v tožbo. Zakaj po uradni dolžnosti nimajo obveznosti popraviti krivic vsem?
Svoj čas je veljalo, da se v primeru Zakonske nejasnosti... VEDNO odloči v korist Šibkejše strani... To je Davkoplačevalca (podjetja ali fizične osebe)

Že lep čas FURS ozigrava to nenapisano pravilo...

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.469
9.644
113
Boh ne daj... Ce gre FURS spreminjati po uradni dolznosti vsem, bomo nasrkali tudi tisti, ki smo v doloceni tematiki sicer mislili, da se FURS moti, ampak nam je to bolj odgovarjalo. Kaj pa, ce imam jaz prav...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.409
11.286
113
Svoj čas je veljalo, da se v primeru Zakonske nejasnosti... VEDNO odloči v korist Šibkejše strani... To je Davkoplačevalca (podjetja ali fizične osebe)

Že lep čas FURS ozigrava to nenapisano pravilo...
To ni res. Mesas kazensko pravo kjer se v primeru dvoma odloci v korist obtozenca/obdolzenca in civilno/upravno orabo. Res je da je obcan proti drzavi sibkejsi udelezenec vendar v primeru davcnih zadev izrecno velja obrnjeno dokazno breme.

• Všeč mi je
Reactions: mistique

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
3.289
1.377
113
To ni res. Mesas kazensko pravo kjer se v primeru dvoma odloci v korist obtozenca/obdolzenca in civilno/upravno orabo. Res je da je obcan proti drzavi sibkejsi udelezenec vendar v primeru davcnih zadev izrecno velja obrnjeno dokazno breme.
Kolikor vem se ti motiš...

Tudi v davčnih zadevah ni vse kristalno jasno napisano v zakonih...

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
3.289
1.377
113
Ok pol pa ni. Dobr zrihtaj na sodiscih, ocitno cas za to mas.
Nismo še tam... Ker sploh še niso odgovorili, pa je že 1/2 leta zadeva na MF-ju.

"Moj primer je pač tak, da FURS ni opravil dela za katerega je zadolžen. Če bi opravil svoje delo bi se zadeva prej ustavila, in mene nebo mogli bremeniti"

Jaz nisem bil nikjer v postopku in nisem mogel vplivat na postopek...

Denar imajo pa ves čas pri sebi...

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.595
1.587
113
Za davčne prekrške/preglede že od nekdaj velja obrnjeno dokazno breme kot je napisal Appolo8.

igi

Guru
13. okt 2007
5.907
1.451
113
Celje
Nismo še tam... Ker sploh še niso odgovorili, pa je že 1/2 leta zadeva na MF-ju.

"Moj primer je pač tak, da FURS ni opravil dela za katerega je zadolžen. Če bi opravil svoje delo bi se zadeva prej ustavila, in mene nebo mogli bremeniti"

Jaz nisem bil nikjer v postopku in nisem mogel vplivat na postopek...

Denar imajo pa ves čas pri sebi...
bere se, kot, da si "padel" na DDV vrtiljaku...
No tu ti lahko iz prve roke povem, da kljub poskusom dokazovanja trditve "nismo vedeli", ni bilo rešitve in se je ddv plačal. Sam strošek pa je lahko ostal.

Na drugi strani pa ti spet iz prve roke lahko povem, da sem bil na sodišču proti fursu zaradi prejete kazni "dejanski lastnik podjetja". Je trajalo 2 leti in na koncu sem dobil vse povrnjeno. No razen časa in živcev.

Ko sem bil mlad sem se res trudil z "davčno optimizacijo" in bil pripravljen marsikaj spremeniti/prilagoditi za par 10€. Z leti pa prideš do tega, da raje ta čas porabiš za kaj bolj efektivnega. Ne pravim, da ne optimiram, ne hodim pa več tako po meji kot desetletja nazaj.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
3.289
1.377
113
bere se, kot, da si "padel" na DDV vrtiljaku...
No tu ti lahko iz prve roke povem, da kljub poskusom dokazovanja trditve "nismo vedeli", ni bilo rešitve in se je ddv plačal. Sam strošek pa je lahko ostal.

Na drugi strani pa ti spet iz prve roke lahko povem, da sem bil na sodišču proti fursu zaradi prejete kazni "dejanski lastnik podjetja". Je trajalo 2 leti in na koncu sem dobil vse povrnjeno. No razen časa in živcev.

Ko sem bil mlad sem se res trudil z "davčno optimizacijo" in bil pripravljen marsikaj spremeniti/prilagoditi za par 10€. Z leti pa prideš do tega, da raje ta čas porabiš za kaj bolj efektivnega. Ne pravim, da ne optimiram, ne hodim pa več tako po meji kot desetletja nazaj.
Ni DDV in ni davčna optimizacija...

Gre za to da FURS ni opravil svojega dela... Posledično je šel postopek na katerega nisem imel vpliva mimo mene. Ker se jim na koncu ni dalo ukvarjati z zadevo, so meni gladko naprtili VSE...

Nobenega prekrška, nobene kazni nobene ovadbe, ničesar... Samo pobran denar...
Na pritožbo pa ni odgovora...

Zato tudi ne morem uporabiti nobenega pravnega sredstva.... Edino kar lahko pride zaenkrat je Neodločanje v razumnem roku...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.409
11.286
113
Ni DDV in ni davčna optimizacija...

Gre za to da FURS ni opravil svojega dela... Posledično je šel postopek na katerega nisem imel vpliva mimo mene. Ker se jim na koncu ni dalo ukvarjati z zadevo, so meni gladko naprtili VSE...

Nobenega prekrška, nobene kazni nobene ovadbe, ničesar... Samo pobran denar...
Na pritožbo pa ni odgovora...

Zato tudi ne morem uporabiti nobenega pravnega sredstva.... Edino kar lahko pride zaenkrat je Neodločanje v razumnem roku...
Ce ni nobene odlocbe/sklepa skratka upravnega akta potem jih tozi ane.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
3.289
1.377
113
Ce ni nobene odlocbe/sklepa skratka upravnega akta potem jih tozi ane.
Saj bomo šli verjetno v to....

Ni odgovora na pritožbo na FURS vloženo v zakonitem roku...
Imam le informacijo, da je FURS predal zadevo MF-ju...

To je pa tudi vse...

In FURS bi mi moral odgovoriti kaj je s to zadevo....

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.409
11.286
113
Torej ce si dal pritozbo pol je nek upravni akt izdan in so ga dali na drugostopenjski organ na MF. Mas par odvetnikov specializiranih prav za furs in MF… eden od njih je podlipnik

• Všeč mi je
Reactions: mistique