NLB Proklik - instant SEPA

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.872
866
113
Uporablja kdo Proklik?
Če prav razumem, je privzeto še vedno "počasna" SEPA'
Je med instant SEPA in "počasno" razlika v proviziji?

Pozdravljeni,

nova zakonodaja o takojšnjih plačilih prinaša z 9. oktobrom 2025 določene novosti pri izvajanju SEPA kreditnih plačil (takojšnjih plačil) tudi v elektronski banki NLB Proklik (Hal E-Bank). O možnosti nadgradnje na novo različico vas bomo obvestili s sporočilom v NLB Prokliku, najkasneje 9. oktobra.Pozdravljeni,

Plačilo v nekaj sekundah

• V NLB Prokliku bodo mogoča tudi takojšnja plačila, kjer bo prejemniku plačilo na voljo v roku 10 sekund.
  • Pri izvajanju plačil boste prejeli obvestilo o uspešni izvedbi (tj. prejemnik že razpolaga s sredstvi) ali o zavrnitvi plačila s pojasnilom – informacija bo na voljo v arhivu plačil.
  • Sami boste lahko izbrali, ali želite plačilo na UPN nalogu izvesti kot takojšnje ali kot običajno plačilo.
  • Pri plačilih, ki jih boste izvajali med vikendom ali ob praznikih, bo v primeru izbire takojšnjega plačila treba nastaviti datum valute na tekoči datum, sicer bo plačilo izvršeno šele prvi naslednji delovni dan.
  • Zaradi uvedbe takojšnjih plačil je možnost »nujnost plačil«pri plačilih na območju SEPA umaknjena.

erikson

Guru
25. avg 2007
24.252
7.890
113
V proviziji ni razlike. Da gre nakazilo takoj naprej 24/7, moraš imeti nameščen Proklik 26.0.0.0 in zgoraj desno odkljukati "takojšnje".

proklik takojsnje.png

Najnovejši NLB Proklik dobiš na:

Težave s podpisovanjem v NLB Prokliku odpraviš po postopku:

• Všeč mi je
Reactions: Matko

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.867
12
38
"Nadgradili" so tudi izgled programa. Sicer ne vem zakaj, dela počasneje in pa nasplošno vsi seznami zahtevajo več prostora na zaslonu. Zelo nepregledno.... ajaj

erikson

Guru
25. avg 2007
24.252
7.890
113
Meni tudi ni všeč novi izgled (morda se moram privaditi) in imam občutek, da deluje vse skupaj počasneje (pa sem zelo omejil datumsko območje).

Izgleda tudi, da imajo v kodi uhajanje pomnilnika (memory leak), ker se po nekaj časa uporabe čisto ustavi in ga je potrebno ubiti. Prejšnje verzije te težave niso imele.