NLB pay

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.045
9.245
113
Sem se predjala na premium racun. So mi po posti poslali neko novo debetno kartico, ne vem, zakaj... Stara mi se vedno dela... A to zdaj kar vzporedno obe furam lahko, al kaj? Je kaka razlika, ce placujem z novo ali staro? Kake fore, da ce nekaj placam z rumeno, potem sem zavarovana kaj bolj v primeru takem ali onakem?

Sem klicala, ko sem dobila novo, da je ne bom plačala, da nisem narocila.
Pravi, da mi pripada.
Sem rekla, kaj naj zdaj s staro, a naj jo razrezem.
Pravi, da lohk...
Ampak zakaj bi jo, ce dela :sprasujemse:

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.615
5.050
113
Sem se predjala na premium racun. So mi po posti poslali neko novo debetno kartico, ne vem, zakaj... Stara mi se vedno dela... A to zdaj kar vzporedno obe furam lahko, al kaj? Je kaka razlika, ce placujem z novo ali staro? Kake fore, da ce nekaj placam z rumeno, potem sem zavarovana kaj bolj v primeru takem ali onakem?

Sem klicala, ko sem dobila novo, da je ne bom plačala, da nisem narocila.
Pravi, da mi pripada.
Sem rekla, kaj naj zdaj s staro, a naj jo razrezem.
Pravi, da lohk...
Ampak zakaj bi jo, ce dela :sprasujemse:
Odkrito nimam pojma kako je to pri NLB, ampak pri Otp ti stara velja do konca tekočega meseca, nova pa takoj. Po želji lahko uporabljaš obe. Najboljše da 1.3. poizkusiš če stara še dela.

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.045
9.245
113
Bom... Tole sem res aktivirala na zacetku februarja... Sem en cas cakala, ampak bom se enkrat marca

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.220
2.953
113
Pa saj je preventivno zamrznjena, če je ne uporabljaš. Zakaj bi jo moral uničiti, naj stoji doma v trezorju za rezervo.

• Wow
Reactions: Samo Svoj

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.341
243
63
Kartico je treba aktivirati na bankomatu ali POSu v štacuni. Do takrat je uporabna zgolj za oblikovanje črtic. ;)

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.045
9.245
113
Hvala... Naj se povem, da imam dvige zastonj, placila na posu tastonj, jaz grem pa na bankomat druge banke preverjati stanje... 60 centov...

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.045
9.245
113
Za AKTIVACIJO nove kartice!!!

Pac je treba tudi nekam iti pa fizično kartico nekam notri dat pa na tipke PIN tipkat. Tudi ne gre na daljavo, kot drugace v sosednji banki berem, kako je vse na daljavo. Tudi pri neobankah ne...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.984
764
113
NFC se aktivira komaj po prvi "avtorizaciji" s PIN-om. Ta zaščita je dokaj generična in ne bi smela biti odvisna od banke.

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.220
2.953
113
Za AKTIVACIJO nove kartice!!!

Pac je treba tudi nekam iti pa fizično kartico nekam notri dat pa na tipke PIN tipkat. Tudi ne gre na daljavo, kot drugace v sosednji banki berem, kako je vse na daljavo. Tudi pri neobankah ne...

Vsako POS plačilo s čipom in pinom jo aktivira. Alternativno lahko na bankomatu zamenjaš PIN kar bi moralo biti zastonj.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.045
9.245
113
Ja..... Saj pravim, od vseh opcij, ki jih imam zastonj, se jaz odlocim stanje pogledat, ker mi na misel ni prislo, da to je pa ena, ki ni...

• Všeč mi je
  • Žalosti me
Reactions: darjan in delavec44