NLB PAY - koliko moraš biti star, da ga lahko začneš uporabljati?

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.803
119
63
Pozdravljeni,
na NLB-ju sva s sinom odprla prvi TRR, dejali so da bo lahko uporabljal tudi plačevanje s telefonom.
NLB pay ima naložen, ko želi kartico dodati v wallet pa dobi obvestilo, da ne izpolnjuje starostne meje. Tudi direktno walleta ne more odpreti (mimo PAYa). Star je sicer 15,5 let.
NLBjeva podpora pravi, da je po njihovo meja 15 let (enako kot za Klik) in ne vedo, kaj narediti.. Baje na njihovi strani nič.

Ima kdo kakšne izkušnje?

Hvala!

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.455
7.827
113
Jaz bi tudi rekla, da preverita se, ce je na drugi strani, t.j. telefonu, OSu, trgovini aplikacij ipd kaka starostna omejitev, ki blokira.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.803
119
63
Žal ima Android ne IOS.
Blokiral naj bi Google, čeprav na banki trdijo da je omejitev 15 in ne 16 let..

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.618
855
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Verjetno je tukaj odgovor >> https://payments.google.com/payments/apis-secure/get_legal_document?ldt=googlepaytos

IMG_0047.jpeg

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.330
387
83
workaroudd: zastonj Curve si naroci, not vrzi kartico pa to pol npr. v gugl pay. razen ce res rabis nlbpay.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.803
119
63
Ok, samo Curve bi moral narediti na svoje ime verjetno. Pa se bo potem dalo sinovo debitno kartico polinkat gor?

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.330
387
83
Google sicer pravi da ja. Hmm, še ena ideja: jaz imam recimo Mbills - sicer tej vosli zdaj dajejo samo še virtualno kartico, ampak lahko z njo plačuješ na netu in daš šv google wallet pa od tam plačuješ, se pravi bo mali lahko: al šel s kešem na prvi Petrol pa naložil dobroimetje na Mbills-e in s telefonom plačeval (prek google pay-a ali z mbillsi samimi tam kjer je možno), al bo iz svojega TRR prenakazal na Mbills račun pa potem plačeval kot sem opisal, al pa recimo če imaš tudi ti mbillse mu lahko flipneš denar gor. Upam, da bo kaka od teh idej ok... jaz imam polno te plastike, od Curva do Mbillsov pa Kucoin kartice, samo jaz sem polnoleten (večkrat)...
Bi pa znalo res biti tako kot pravijo ostali: poradiraš telefon od tamauga, registriraš nov gmail kjer rečeš da je tamau star 20 let pa pol probaš narest to kar ti zdaj ni šlo. Al pa probaj na svojem al pa enem tretjem telefonu kjer si gmailu povedal da si polnoleten... upam da ti kaj od navedenega prav pride.