Naložbe, vzajemni skladi...

igi

Guru
13. okt 2007
5.761
1.335
113
Celje
Meni se je tudi nekaj malega nabralo. Preverjam, da bo za ziher. Xeon (ali kateregakoli drugega) moram prodati, oreden zraste 2%. Do tud vse lepo in prav, ampak ali to velja za vsako transakcijo ali na letni ravni kak seštevajo ipd...?
Če prav razumem je FIFO. In poročaš vsako transakcijo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.304
7.715
113
Tole bom pa jaz raje na Revolutu. 1 transkacija na mesec je zastonj in kupim zastonj in cez pol leta-leto prodam, preden bo 2%. Naslednji mesec kupim nazaj... Pa se skos je na banki, ce je nuja, stvar minutke. Ker jaz bi to imela za denar, ki se mi valja na TRR za izredne dogodke...

igi

Guru
13. okt 2007
5.761
1.335
113
Celje
Tole bom pa jaz raje na Revolutu. 1 transkacija na mesec je zastonj in kupim zastonj in cez pol leta-leto prodam, preden bo 2%. Naslednji mesec kupim nazaj... Pa se skos je na banki, ce je nuja, stvar minutke. Ker jaz bi to imela za denar, ki se mi valja na TRR za izredne dogodke...
Nisem niti pomislil na Revolut, ker imam že nekaj na IBKR pa ne vem, če se mi da delati še za drugega brokerja FURS seznam :).

A pa so pri Revolut še kakšni drugi stroški poleg 1€ fee za transakcijo? Ker na IBKR mi za recimo 100k nakup poberejo 29€, če pravilno gledam.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.304
7.715
113
Ne. Jaz imam IBKR za ETFe drugace, ampak za tocno tole zadevo se mi pa bolj elegantno vse skupaj zdi.

Je pa res, da jaz imam IBKR trenutno samo za kupovati. To je penzija moja. Vsak mesec notri pa se kdaj malo, prodala nisem se nic. Tak da nobenega seznama ne delam, bi ga mogla sedaj tu.

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.529
1.044
113
Ne. Jaz imam IBKR za ETFe drugace, ampak za tocno tole zadevo se mi pa bolj elegantno vse skupaj zdi.

Je pa res, da jaz imam IBKR trenutno samo za kupovati. To je penzija moja. Vsak mesec notri pa se kdaj malo, prodala nisem se nic. Tak da nobenega seznama ne delam, bi ga mogla sedaj tu.

Če te prav razumem imaš ti s.p., plačuješ minimalne prispevke in daješ za penzijo v ETF. Jaz namreč razmišlja o tem. Lahko poveš, koliko mesečno te stanejo vsi prispevki na s.p. in koliko si daš v ETF?