Nakup el. malega avta

Steve

Guru
13. avg 2007
10.366
2.441
113
To je tisto, ko čutiš veselje, da je twingo z subvencijo samo 15k eur, do sem smo prišli, ampak še vedno se čudijo zakaj je evropska avtoindustrija u khurzu

Točno. Po mnenju politike, proizvajalcev, medijev in online EV drkađij je 15k€ twingo naravnost fantastično. Kaj meni raja o tem, oz kakšna je kupna moč raje, pa se vidi v prodajnih številkah

• Všeč mi je
Reactions: trance0

map

Guru
6. jul 2008
7.939
2.025
113
najrajš na babi
Dej Stevo . Kaj dobiš za 15k. Novega i10/picanto in golo Dačijo in cliota. Če bo twingo 15k bo kr OK cena za električarja. Jebi ga taki cajti so da everček je vreden točno 0.

sad

Guru
24. avg 2007
22.559
11.341
113
No ja, tudi požrešnost in kratkoročna naravnanost proizvajalcev je kar lepo vplivala k temu.
Recimo tipičen najnovejši primer, ko bodo ustavljali proizvodnjo, ker ni čipov. In seveda nasrkal bo najprej kupec, ker bodo cene spet poletele v nebo, potem pa prodajalec, ker kitajci pa bodo na voljo.
Butli.

• Všeč mi je
Reactions: novaa in map

sad

Guru
24. avg 2007
22.559
11.341
113
Morda.
Ampak so imeli v preteklosti dovolj lekcij (recimo požari v določenih tovarnah, potresi, itd.), da ni fajn imeti vseh jajc v eni košari.
Samo butl ne diverzificira dobaviteljev. Res pa je, da so potem bonusi manjši za vodilne.

Smajo

Fizikalc
15. maj 2012
565
35
28
hraše
Evo kot odpralec teme, hvala za razpravo,. Nekeko sem prišel do zaključka, da nimam neke velike izbire. Glede na moje potrebe ( 1000 do 1200 km mesečno, kratke razdalje, brezt avtoceste, 5x dnevno vožnja otrok na razne aktivnost, polnjenje 90% doma, nekaj v službi, 3 šoferji, drugi avto),. na koncu sem spet pri predlogu, to je corsa e , mora biti letnik 2023, ker so popravili neke felerje, drugi predlog je še peugeot 208e ( isti pogon kot corsa), tretjič hyundai kona( malo dražja), MG ( zame problem sewrvis), in pa nissan leaf (eksotika pri nas). Bil v dilemi bi kupil spet enga malega bencinarja, res niso bili neki veliki servisni stroški, ampak poraba je pa bila 7-8 litrov (žena in starejši mulc nimata občutka:rolleyes:). Hvala