nakup avta in prevrteni števci

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.310
43
48
Sodišče. Vse ostalo je potrata časa in denarja. Inšpektorja lahko pošlješ, itak je zastonj. Pa da dobiš nek uraden zapisnik. odvetnik ravno tako lahko pošlje in dobiš uraden odgovor. Nihče od njiu pa avto hiše ne more prisilit. Inšpektor lahko dodeli kako mizerno kazen. to je pa to. Na koncu, če želiš kaj doseč, boš moral na sodišče. Samo boš že prej porabil par 100€, da se tvoj pa njihov odventik malo izmenjata mnenje... Načeloma lahko potem to dobiš povrnjeno, če sodišče tako odloči.
In avtohiša enostavno "bankrotira" in se odpre na dugo ime na istem placu... škoda denarja in časa če res ni nek ogromen znesek

packon

Pripravnik
7. maj 2015
64
5
8
Sodišče. Vse ostalo je potrata časa in denarja. Inšpektorja lahko pošlješ, itak je zastonj. Pa da dobiš nek uraden zapisnik. odvetnik ravno tako lahko pošlje in dobiš uraden odgovor. Nihče od njiu pa avto hiše ne more prisilit. Inšpektor lahko dodeli kako mizerno kazen. to je pa to. Na koncu, če želiš kaj doseč, boš moral na sodišče. Samo boš že prej porabil par 100€, da se tvoj pa njihov odventik malo izmenjata mnenje... Načeloma lahko potem to dobiš povrnjeno, če sodišče tako odloči.
Je za to pristojen tržni inšpektorat?
Verjetno se bom res obrnil na sodišče in ne vidim razloga zakaj mi ne bi bilo odobreno saj je dokazljivo da sem od avtohiše dobil avto s prevrtenim števcem.

Razmišljam kaj bi bil lahko razlog da se avtohiša izogne krivdi.
Avtohiša (je doo ustanovljen 2 dni pred mojim nakupom) ni ista firma kot je napisana na računu, ki sem ga poravnal na banki.
Ustanovitelj firme na računu (tudi doo) je iz Beograda, firma pa je v stečajnem postopku. So v ozadju mafijski posli kjer nimam šans da bi kaj dosegel? Je avtohiša lahko neki posrednik pri prodaji in se izogne plačilu kazni? Mogoče je to razlog zakaj ne dobim odgovora na email.

packon

Pripravnik
7. maj 2015
64
5
8
Še to:
Zdaj sem opazil da je na garancijskem listu napisana beograjska firma in je vmes med tekstom glede garancije le omenjena avtohiša ki je bila takrat še s.p. ( ime avtohiše se razlikuje za odtenek-logotip je mislim da ostal enak) Spremenili so lokacijo, osebe so ostale iste.
V Bizi so vpisali nov naslov firme d.o.o. le dva dni pred mojim nakupom vendar so mi avto prodali še pod staro s.p.
Kot kaže je na računih beograjska firma (zdaj v stečaju) , avtohiša (s.p.) pa je tu igrala le neko vlogo posrednika.
Lahko pozabim na sodišče in avtohišo preganjam le še s predstavitvijo zgodbe po forumih? Ta jih bo pekla veliko bolj kot tisti jurja € ki bi ga povrnili zaradi zavestne goljufije.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.426
4.863
113
Trenutno glede na vse podatke v tej zgodbi uradno nastopaš kot tretja oseba -> nimaš več v lasti predmeta ki si ga kupil, tako da težko sploh karkoli uveljavljaš preko sodišča za predhodno pogodbo. Prijava na tržni inšpektorat je isto kot scanje v veter, sploh če je firma ki ti je prodala avto v stečaju oz. je iz tujine (ne-EU država).

Skratka kar lahko trenutno sploh uradno rešuješ je zadnja kupoprodajna pogodba, pri čemer pa če nastopaš kot fizična oseba nimaš nobenih posebnih obveznosti. Pogodbo lahko prekličeš (tvoja dobra volja), prevzameš lastništvo vozila spet nase, pa se greš pravdat s temi ki so ti prodali vozilo. Če je firma v stečaju oz. so to "nategni-pobegni" firme, itak nimaš šans da boš kaj dobil.

V praksi bodo pozoren še na zastaralne roke:
- če misliš uveljavljal pravice preko "stvarne napake" je max. 2 leti od nakupa
- če misliš tožit za "goljufijo/prevaro" po kazenskem zakoniku je zastaralni rok 5 let

packon

Pripravnik
7. maj 2015
64
5
8
Če ne bom dobil povrnjene odškodnine bom zadovoljen že s tem da zj...... avtohišo ki s svojimi praksami ne bo mogla več opeharit ostalih morebitnih kupcev. Po ocenah firme na google vidim da se jim oglašajo le nezadovoljne stranke.
Če jih ne more odstranit sistem jih bo pač mali človek.

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.661
680
113
Jaz sem prepričan, da ne boš nič dosegel. Glede na to, da so balkanska posla, se moraš zavedat, da lahko dobiš kak privat obisk... In kot je Utisevalec rekel, zastaralni roki in avta sploh več nimaš.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in Hondi

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.426
4.863
113
Če ne bom dobil povrnjene odškodnine bom zadovoljen že s tem da zj...... avtohišo ki s svojimi praksami ne bo mogla več opeharit ostalih morebitnih kupcev. Po ocenah firme na google vidim da se jim oglašajo le nezadovoljne stranke.
Pač objavi ime oz. tu na alterju imamo temo namenjeno takim nategunom in lahko tam noter vpišeš če že niso slučajno na seznamu.

Hondi

Guru
18. avg 2007
3.790
588
113
boj z mlini na veter