Najbolj "neumni" izumi v avtomobilski industriji

mtl

Guru
19. jul 2007
11.475
1.093
113
Kras
www.mtl.si
Kaj to drsaš z tistim okroglim gumbom?

Sicer pa to vam pravim... hebalale vas fizične tipke, če uporabljate aplikacije na telefonih.
Ne, ne drsam.
Ampak ga obračam in pa klikam gor/dol/levo/desno.
Ja, ti praviš, eni pa vemo, da se da zadevo izjemno intuitivno in uporabno narediti tudi pri po tvojem aplikacijah. In ne samo to, tudi varno za uporabo.
Ampak stane. Ker tisti taktilen kolešček ni pet vrstic kode.

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo

MrDaco

Guru
11. sep 2007
15.226
9.353
113
Saj veš kako to gre... google/apple naredi nek major update, pa ima polovica avtov ta gumb lahko samo še za dišavno smrekico obešat.

Kot že rečeno. Dobre morajo biti tipke na volanu, in predvsem tiste, ki služijo vožnji. Navigacija lahko kratkomalo rečem, da ni med njimi.

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo
22. jul 2007
15.288
2.714
113
126
Samo še ena primerjava uporabnosti in varnosti fizičnih in touch gumbov.
VW Golf 7, nisi potreboval nobenih pogledov, ker si zatipal stikalo in potem je bilo vse jasno (levo, desno ali pa si potegnil ven/noter):
ahsf61t6zsry.jpg

Zmazek od VW Golf 8, kjer dobiš Nobelovo, če ti uspe karkoli narediti brez da gledaš na gumbe, pa še takrat moraš večkrat tapkati gor. Da niti ne omenjam ergonomije, kjer so gretje zadnjega stekla in odroševanje prednjega stekla dali k stikalom za luči stran od ostalih komand za klimatizacijo. Top. No, vsaj osvetljeni sta, za razliko od totalno neumnih komand za klimatizacijo. V Golf 8.5 so jih vsaj osvetlili nazaj. Izjemen napredek. :valjamse:
lichtschalterraBln5Rnab7Ao.jpg

• Všeč mi je
Reactions: sajkek