Mrtva orada na žaru

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Zopet je bila sobota, zopet je bila na jedilniku riba. Tokrat orada, kot ponavadi iz Leclerca.
Nobenega pretiranega zajebavanja ni bilo z njo, pest grobe soli, malo svežega mletega popra, tokrat še malo rožmarina, ker je bil lih pri roki. Postopek pa verjetno že poznate:

Ogenj:
sw8EkkNrItmNOfiHgGvLb.jpg


Mrtve ribe:
33s3SACGwfexCJ1XDCPfs.jpg


Pečene mrtve ribe:
lnCJWTTgSKeTxHVo_7pcF.jpg


čuvaj, ki čuva pečene mrtve ribe:
gvOv2jOyfKbtfCXb7ay1L.jpg
 

apico

Pripravnik
18. avg 2007
117
0
16
Hehe, pri nas doma imamo zelo podobnega čuvaja, ampak on raje čuva čevapčiče.
wink-1.gif
 

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
aaaaaaawwwww boxija imaš!
srce-1.gif


sam da domov pridem, pripopam mojo lepotičko (itak boxarka!)
grin1.gif
 

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik cbb pravi:

Ubistvu ni moj, ampak od moje najdražje:)


čak mal...ne morš tko, no. Potem je vajin.
tongue-1.gif






evo moja "tamala"
grin1.gif

16431-IMG_00421.jpg
 

Priponke

  • 16431-IMG_00421.jpg
    16431-IMG_00421.jpg
    31,4 KB · Ogledi: 309
Nazadnje urejeno:

JaniS

Pripravnik
5. sep 2007
242
0
16
LJ
Sorry za smetenje teme, ampak kje se kupi groba morska sol in kako izgleda embalaža?
confused-1.gif
 

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Samo iz zanimanja, kaka je ziva orada?

A ko gres na pečenko, tut rečeš da gres na pečeno mrtvo svinjo?

Ja kaj si pa ti s svojo mrtvo povoženo srno naredu ?
evil.gif
 

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Malo dražja (ampak za take zadeve po mojem silno primerna) pa je sol iz sečoveljskih solin. Zadnjič sem jo videl v lokalnem Tuš-u pakirano v lične bombažne žakelčke
 

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Sol iz sečoveljskih solin ima v Šparu totalno identično ceno kot katera koli druga poljubna sol.
Pakirana je po kilah.

Preverjeno 14 dni nazaj.
 

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ja, jaz tudi.
wink-1.gif




Sicer ni pakirana v platnenih vrečkah, ampak v kartonastih škatlah po kilogram.

Iste Piranske soline.

Mleta in nemleta (po želji!).

Cena med 0,60 in 0,70 evra (ne spomnim se do centa natančno). Spomnim se samo to, da imajo tam vse možne variante soli po enaki ceni. Mlete, nemlete, morske, kamene, domače, tuje,..... Govorim za kilske pakunge.

V Šparovem City parku (mogoče tudi kje drugje, ampak jaz sem kupila tam).



Če rabite žakeljčke (ker boste komu dali za darilo), OK.

Jaz sem rabila samo sol, ki itak pri meni konča v hrani/solni raztopini/... in mi je zato vseeno, kako izgleda pakunga.
 
Nazadnje urejeno: