Mercedesi nad 17`

tomazpog

Fizikalc
30. maj 2009
162
90
28
A klaso , sploh CLA modele ima pretežno kar mladina, starci palijo bolj na GLA, tisti s še mal več šuške v tošlu pa na GLC .
Vem, ker sem pred nakupom kar fajn opazoval te modele, ker sem vedel, da bo treba tošl odpret :p. Je pa CLA bil potem izbran zaradi kupejevskega izgleda - so jo vrata brez okvirja in velika sončna streha čist zasvojili

• Všeč mi je
Reactions: Barbarian in sajkek

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.649
151
63
"ker lahko" je eden najbolj glupih argumentov v sodobni zgodovini.

A klasa je hot hatch - primeren za rally , bi lahko imel tudi 800 hp. B pač to ni.
A dihaš. Sorry sm pozabil tebe vprašat k sm kupoval

Rabm min več placa, karavanov ne maram. Avto je čist ok. Pa še lep sleeper.

Za zravn je pa še kej v garaži, nič bat da nom izpadu penzič

Back to topic...Motor je ok, seevisi niso dragi, cel sklop z baterijami in občutljivostvjo na nihanje napetosti je pa k...

• Všeč mi je
Reactions: Barbarian

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.286
38
48
A klaso , sploh CLA modele ima pretežno kar mladina, starci palijo bolj na GLA, tisti s še mal več šuške v tošlu pa na GLC .
Vem, ker sem pred nakupom kar fajn opazoval te modele, ker sem vedel, da bo treba tošl odpret :p. Je pa CLA bil potem izbran zaradi kupejevskega izgleda - so jo vrata brez okvirja in velika sončna streha čist zasvojili
Men je ta CLA nekak padu v uč pa mogoče C a je teh 250 malo, v CLA je boljša izbira pa obvezno limo - karavana zastojn ne vzamem :)

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.649
151
63
Evo k je lih bilo govora o novejših M260 2.0T motorjih. Pri 40km bo pri meni menjana glava. Vožen po jajcih, servisi v piko.

Znana napaka bolj iz A35 in prvih letnikov 2019/2021. Slab materail, pri sediščih ventilov se pregreva, sicer meni še niso javili točno kaj. 2&4 cilinder sta rekla f off.
BTW US and A to ve in ima vpoklice/garancijo 150k milj oz 15 let.

• Wow
Reactions: Barbarian

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.649
151
63
Nope, tovarniški problem katerega v EU ne j..
Avto je 9m na tovarniških parametrih in že 3jič na testerjih. So že lani merili kompresijo, kao vse ok. Vmes je bilo 10 k narejenih

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.621
491
83
..to debato povezat z izjavo da bodo vgrajevali Bemfl 2l izvedenko marsikaj pojasnjuje da so zajebali z razvojem motornih pogonov. Lahko da so se kaksne hude kolektivne tozbe v usa z hudimi baksi v igri. Take info neradi objavljajo vsi proizvajalci pleha.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.649
151
63
A imaš kak link do teh težav?
Ma sej sam vpiši v google m260 issues. To so 220/250 in 35 AMG.

Prvi letniki, pred Covidom. Sicer bolj pizd. na AMG 35 ker se zna zarad hibridne turbine še bolj pregrevat. Sej shit hapens, dons morš met srečo. Če rešjo me bk, realno še bolj sam da ni nek štrom k noben ne zna nič rešiti.

Je pa smešno. Ob konstantni AC vožnji je avto ok delal, lepo vlekel, min več porabe. Mestna vožnja, kaki klanci pa 2+3l poraba gor. Topel na stangasu lavfal po 3...Sm pa preden je šel avto notr sam svečke čeknu. Je bilo vidno da neki ni ok sam upaš da kej ECU zaliva

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.649
151
63
..to debato povezat z izjavo da bodo vgrajevali Bemfl 2l izvedenko marsikaj pojasnjuje da so zajebali z razvojem motornih pogonov. Lahko da so se kaksne hude kolektivne tozbe v usa z hudimi baksi v igri. Take info neradi objavljajo vsi proizvajalci pleha.
Npr:

Just received a letter From Mercedes that the cylinder heads on the M260 engine have had their warranty extended to 15 years or 241,000 km.
Mercedes Canada ECCC # ECR-M0002-22-010
This affects 2019 - 2022 A-Class, CLA, GLA, GLB vehicles.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.951
131
63
mb+ -20km
Ksz
Zadnjih 10-15 let vsi proizvajalci delajo jajca namesto avtov brez izjeme, sploh Nemci prevladujejo . Recimo vag grupa veliki servis na 2.0TDI predviden na 210KM.
Ne poznam nobenega kateremu vodna pumpa ni šla od 70 do max 140KM.
Zato starejše avte ne prodajati.