Media Nav Evolution Clio 2017 - nadgradnja

ritic99

Zelenc'
6. jun 2020
4
0
1
Pred kratkim sem kupil Renault Clio 2017 uvožen iz Francije.
Imam navigacijski sistem 7.0.5 ampak ni slovenskih zemljevidov. Licence mi preprečujejo da bi jih naložil zato sem poskusil nadrgaditi sistem na odklenjeno novejšo verzijo oz. Medianav plus 1.3. Vstavim usb z datoteko zacnem prenos, se vse prenese. Vendar ko se sistem ponovno zažene se nič ne spremeni. Vrzija ostane ista niti nemorem posodobiti zemljevidov.
Prosim za pomoč.
 

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.308
630
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Verjetno ti ni najbolj jasno kako sploh deluje (in kaj odklene) Medianav Plus. Vizualno ne prinaša ničesar, omogoča pa ti nalaganje zemljevidov na način kot je zasnovan/skodiran. Predlagam, da si dobro prebereš vse v zvezi z medianav plus. Uporabi google translate, verjetno si ga pobral iz italijanskega foruma. Kaj drugega ti ne morem svetovati, saj ne vem v kateri fazi celotne izvedbe si ostal..
 

ritic99

Zelenc'
6. jun 2020
4
0
1
Ostal sem pri tem da moje razlicice (7.0.5) noce zamenjati z Medianav Plus, prenaša se kod bi se moralo in odpre nek star Windows downloading ekran, ko pa se “nalozi” do konca, verzija se vedno ostane ista, in licence ostanejo tako da nemorem menjavati zemljevidov.
 
15. jan 2019
3.459
1.085
113
pa saj ti ne menja verzije, ampak zgolj odklene navigacijo, zamenja s krekanim fajlom

na usb ključku narediš folderje
map, poi, license, vanje skopiraš ustrezno vsebino in vtakneš v napravo, nakar bo samo naložilo zemljevide
 

ritic99

Zelenc'
6. jun 2020
4
0
1
Ahaaa, sepravi da sem imel napačne informacije in datoteke. Imam maps in poi (za Slo, Hr idt.), license mi pa manjka. Kje pa dobim te datoteke za license?
 

ritic99

Zelenc'
6. jun 2020
4
0
1
Ko dam js USB notr, pa dam update map mi grejo potem na USB neke datoteke, kaj naredim potem?
 

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.308
630
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Glede na to, da delaš nekaj kar v bistvu niti razumeš si lahko srečen, da ti Medianav še deluje. Ponavadi uporabniki, ki gredo brez jasne predstave in razumevanja "odklepat" sistem, na koncu končajo z nedelujočo navigacijo ali slabše - brez radia nasploh. Takrat se šele začne kalvarija..

Slepam, da si naložil Medianav Plus. Vse kar rabiš sedaj narediti je to, da pobereš karte Evrope, pa ne celotne, ker MN nima dovolj notranjega pomnilnika da bi naložil celotno Evropo. Nato na USB ustvariš sledeče mape v katere kopiraš ustrezno vsebino:

MAP (.fbl, .fda, .fpa, .fsp)
POI (.poi)
BUILDING (.3dl, .3dc)

za vse navedeno uporabi samo države katere potrebuješ, ne nalagaj celotne Evrope.
Ko imaš USB pripravljen ga vstavi v sistem nato prižgi avto. Na zaslonu se ti bo pojavilo majhno okno za posodobitev vsebine. Potrdiš in počakaš da se posodobitev konča. Med tem ne ugašaj avtomobila ali odstranjuj USB, ker boš s tem "ubil" proces in potem bo šele veselica..