Mazda CX-60

disc

Guru
4. feb 2011
2.620
717
113
A niso tole s podvozjem pri novejših letnikih poštimal? Me pa zanima, kako se obnese PHEV? Je v praksi to ok zadeva?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.670
872
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Nekaj so menjali že takoj na začetku… ker je bilo pretrdo… osvezeni modeli, se mi zdi da nekje v letu 2024, pa so menda OK…

PHEV je OK… le baterija bi lahko bila večja… Poleti izključno na baterijo lahko naredim nekje okoli 60 km… včasih tudi še kakšen km več… sedaj pozimi pa jsamo pol tega… ker ima električni grelec in preden ogreje kabino, pokuri kar nekaj baterije…

blazko

Guru
21. sep 2007
7.716
591
113
Pa ravno trdota podvozja me je usmerila od Volva V60 k SUV...Imaš stock gume ali si dal kaj boljšega gor?
Iz firbca: kaj pa imas / si imel za enega sveda? Ker jaz sem mojega aktualnega v60 dobil z 19" in me je bilo kar malo strah, kako bo z udobjem na zbitih cestah.

No, skrb je bila odvec, podvozje je prilagodljivo in mi je v eco ali comfort nacinu lahko celo premehko. S tem da se pri 30k letno udobju nikakor ne odpovem. In da se najvec vozim sam.

mistique

Guru
16. jun 2009
16.690
3.712
113
Nimam še :) Sem se nakuril na Polestarja. Nedavno sem testno zategnil 2021, tudi na 19" pa je definitivno trše, kot sem pričakoval ali bi potreboval (želje so drugo :jok:).
Gledal sem še enega Long Range T6 Inscription-a, ampak ga nisem vozil. So mi pa povedali, da je razlika v trdoti občutna tako, da sem v resnici polestar-ja črtal. Vozil sem tudi XC90, ampak tisto je spet druga pesem...15 let nazaj V70 XC, spet druga pesem...pa od tega je mojih 15 let :cowboy:

No, pol mi je še Mazda CX60 priletela na radar. Bom šel še to peljat.

blazko

Guru
21. sep 2007
7.716
591
113
Glede polestarja: ta ima öhlins gewinde, ne običajnega podvozja. Se pravi ročno plezaš pod avto in nastavljaš, za zadnje mislim da moraš celo dvignit avto(?). Ni to nekaj kar bi želel na daily driverju.

Običajni t8 ima najbž enako kot vsi ostali, elektronsko nastavljivo blaženje (žal nič več preko vrtljivega valjčka na sredinski konzoli, ampak preko klikanja po touch zaslonu :rolleyes: ). Zato je verjetno ta boljša izbira, lahko mu dodaš tudi polestar optimizacijo, pa še ta boljše sedeže lahko izbereš (original PE iz fabrike ima športne sedeže, kjer nimaš možnosti masasže in ventilacije).

Ampak... tile hibridi so lahko super problematični, popravilo pa drago. Crkuje jim namreč zadnji elektromotor, ki skrbi za AWD, novejši naj bi bili boljši, ampak še vedno berem o težavah. Jaz sem jih gladko odpisal, ko sem videl cene t6 (letnika okrog 21). Jih je bilo precej na voljo za nenormalno nizko ceno v primerjavi z dizli ali bencinarji (teh močnejših skorajda ni na trgu) in sem zaključil, da verjetno obstaja nek razlog za takšno ceno. In je res obstajal...

Pa sori za off, vam da je tema o mazdi :zardelalter:

mistique

Guru
16. jun 2009
16.690
3.712
113
Glede polestarja: ta ima öhlins gewinde, ne običajnega podvozja. Se pravi ročno plezaš pod avto in nastavljaš, za zadnje mislim da moraš celo dvignit avto(?). Ni to nekaj kar bi želel na daily driverju.

Običajni t8 ima najbž enako kot vsi ostali, elektronsko nastavljivo blaženje (žal nič več preko vrtljivega valjčka na sredinski konzoli, ampak preko klikanja po touch zaslonu :rolleyes: ). Zato je verjetno ta boljša izbira, lahko mu dodaš tudi polestar optimizacijo, pa še ta boljše sedeže lahko izbereš (original PE iz fabrike ima športne sedeže, kjer nimaš možnosti masasže in ventilacije).

Ampak... tile hibridi so lahko super problematični, popravilo pa drago. Crkuje jim namreč zadnji elektromotor, ki skrbi za AWD, novejši naj bi bili boljši, ampak še vedno berem o težavah. Jaz sem jih gladko odpisal, ko sem videl cene t6 (letnika okrog 21). Jih je bilo precej na voljo za nenormalno nizko ceno v primerjavi z dizli ali bencinarji (teh močnejših skorajda ni na trgu) in sem zaključil, da verjetno obstaja nek razlog za takšno ceno. In je res obstajal...

Pa sori za off, vam da je tema o mazdi :zardelalter:
Ja, Polestarju dvigneš havbo in za finetuning podvozja obračaš zlate Ohlins knofe, za zadnje rabiš dvigalko...meni je to off, ampak baje posebnost za...ljubitelje? Problemi z Volvo hibridi so mi znani, gledal sem sicer tudi letnike 2021, ampak v resnici kupujem nekaj 2023+, kjer pa teh težav naj ne bi bilo več...

Pri Mazdi nisem ujel kakšnih večjih problemov s hibridnim pogonom, je pa nekaj drugih "malenkosti"...Pa doseg ima občutno manjši...ne vem pa, če obstaja extended battery varianta.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.551
4.922
113
Pri mazdi so določeni serijski problemi na 2.5 skyactive motorjih. Zaradi (povečane) kompresije rado prebija tesnila v glavah. Stvar sicer ni pogosta, pa tudi ko se zgodi je problem večinoma rešljiv, če ga zaznaš dovolj zgodaj (prebije toliko da kompresijski takt prebija v hladilno, hladilna pa načelom ne teče v cilinder). Skratka preberi si kakšne simptome ima tak motor in kakšni so stroški s popravilom.