Marjan Fabjan

jello

Guru
22. sep 2008
10.792
4.122
113
Norme se spreminjajo. Ampak običajno se ne sodi za nazaj.
Ali lahko pričakujemo, da bo čez kako desetletje na vrsti kak trener, ker se je letos na nogometni ali košarkarski tekmi drl na svoje športnike in je to celo posneto? Konec koncev se tudi besedni delikti danes že zelo strogo obravnavajo. Denimo, da nekdo reče "črnec" bo imel resen problem že danes. Kdo ve, kaj točno bo problem jutri za danes izrečene besede?
S kakšno lahkoto se relativizira. Če je tako, zakaj se ne spravijo potem na vse trenerje, ne samo fabjana. Če je pošlatal samo eno, ki se s tem ni strinjala si zasluži da njega en tyson mal pošlata.

• Všeč mi je
Reactions: johan_blond

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.846
5.445
113
S kakšno lahkoto se relativizira. Če je tako, zakaj se ne spravijo potem na vse trenerje, ne samo fabjana. Če je pošlatal samo eno, ki se s tem ni strinjala si zasluži da njega en tyson mal pošlata.
Če jo je pošlatal in se s tem ni strinjala, naslednji dan pa prišla na trening, je to zelo čudno.
Prvotno so mu očitali nasilje. Ko pa to ni bilo uspešno, pa so začeli lansirati zgodbe o seksualnih presstopkih. Zadnje čase sicer tega več ne berem.
Kakor se ta afera odvija, bolj verjamem Fabjanu kot ostalim. Videti je, da se ga nekdo trudi načrtno zrušiti in gradi zgodbo. Lahko tudi na povsem resničnih stvareh, ki pa so bile očitno v preteklosti sprejemljive. Če gre za spolne delikte, tega ne bi smeli ne v preteklosti in tudi sedaj ne, reševati na neki športni zvezi. Zato imamo policijo, tožilstvo in sodstvo. Reševanje na nivoju neke športne zveze je jemanje zakonodaje v svoje roke na povsem enak način kot če bi Dolenjci šli v romsko naselje delat "red".

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in zakon

jello

Guru
22. sep 2008
10.792
4.122
113
Tako je, dajmo popolnoma odmislit prav vsa dejstva in okoliščine, predvsem in tudi da gre za trenerja in njegovo varovanko. Pač naslednji dan ne prideš več na trening. Enostavno. Kot v gostilni, če mi zrezek ni všec pač tja ne grem več.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.846
5.445
113
Tako je, dajmo popolnoma odmislit prav vsa dejstva in okoliščine, predvsem in tudi da gre za trenerja in njegovo varovanko. Pač naslednji dan ne prideš več na trening. Enostavno. Kot v gostilni, če mi zrezek ni všec pač tja ne grem več.
Katera dejstva in okoliščine bi ti odmislil? Kaj točno je dokazano in že na voljo sodišču?
Bolj se mi zdi, da so stvari na tako trhlih nogah, da se poskuša doseči pogrom preko medijev, ker obstaja strah, da konstrukt na sodišču ne bo šel skozi. Medijski pritisk na odločitve javnosti in na sodišče. Če bi šlo za trdna in dokazljiva dejstva, se noben ne bi tako medijsko trudil, ker bi dokaj zlahka uspel preko uradnih organov.
In še enkrat: s takimi stvarmi se ne sme ukvarjati neka športne zveza. Smo imeli v preteklih desetletjih dovolj scenarijev, ko se je cerkev sama ukvarjala s spolnimi prestopki v svojih vrstah. To je delo za uradne organe države!

alesn

Pripravnik
19. jun 2012
410
23
18
Norme se spreminjajo. Ampak običajno se ne sodi za nazaj.
Ali lahko pričakujemo, da bo čez kako desetletje na vrsti kak trener, ker se je letos na nogometni ali košarkarski tekmi drl na svoje športnike in je to celo posneto? Konec koncev se tudi besedni delikti danes že zelo strogo obravnavajo. Denimo, da nekdo reče "črnec" bo imel resen problem že danes. Kdo ve, kaj točno bo problem jutri za danes izrečene besede?
Pa saj niso problem treningi in udarci. Ja, danes so takšni trening nesprejemljivi.

Problem je spolna zloraba v njegovi spalnici, avtu, po treningu. Človek ne bi smel niti sekunde več opravljati naloge trenerja....vsaj do konca sojenja, če se ne bi izkazalo za resnično.

• Všeč mi je
Reactions: Garfildd

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.846
5.445
113
Pa saj niso problem treningi in udarci. Ja, danes so takšni trening nesprejemljivi.

Problem je spolna zloraba v njegovi spalnici, avtu, po treningu. Človek ne bi smel niti sekunde več opravljati naloge trenerja....vsaj do konca sojenja, če se ne bi izkazalo za resnično.
Ti imaš dokaze zato? Na policijo z njimi. Ni prav, da jih tukaj razkrivaš, ker boš policiji otežil postopek.

• Všeč mi je
Reactions: jest5

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.954
1.432
113
Titograd
Če se mu to dokaže, medalje gor ali dol, ni primeren za športnega pedagoga. Glede ostalega, bili so neki časi, ko se je trener drl kot prfukjen in je to bilo še najmanj, vsaj kolikor sem jaz nogomet treniral, kako je zdaj ne vem. Tudi igralci med sabo smo si znali marsikaj povedati. V tistem času je v Manchestru Fergie vrgel kopačo v glavo Beckhamu ker mu je nazaj lapnil. Red je držal dalje.

Ampak, bili smo drugačni ljudje kot danes in bili so drugačni časi, danes bi 2 minuti po vrženi kopački trener imel na tričetrt prazno slačilnico verjetno.

jello

Guru
22. sep 2008
10.792
4.122
113
Ti ne zanikaš samo dejstev in okoliščin ampak kar komplet realnost.

Ja, trener te pošlata, greš na policijo, on gre v zapor, ti pa treniraš dalje. Če te je res šlatal. Če te ni greš pa ti in on trenira dalje. Pardon, šlata.

• Všeč mi je
Reactions: Valhalla

alesn

Pripravnik
19. jun 2012
410
23
18
Trener, ki je obtožen spolnih zlorab, mora takoj prenehati z delom, ker gre za varnost otrok. Pri tako hudih obtožbah se ne čaka na sodbo – gre za zaščitni ukrep, da se preprečijo nove zlorabe in da se žrtve ter priče zaščiti pred pritiski.
Šest deklet ga obtožuje. Šest! In med njimi so tudi obtožbe spolnih zlorab. Zakaj bi si to izmislile? Kar tako sigurno ne.. Vsaka od njih bo trpela na sodišču, marsikateri bo žal, da se je za ovadbo odločila, ker bo morala pričati – a ne zato, ker ne bi bilo res, temveč zato, ker bo morala vse to še enkrat podoživljati in razkrivati podrobnosti pred tujci v sodni dvorani.

• Haha
Reactions: sajkek

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.774
5.472
113
Komentar enega kliničnega psiholga, zelo na mestu...

6 žensk poda ovadbo o posilstvu in vseh možnih zlorabah, oddaja je na nacionalki, sam si ta drugi najbolj odgovoren za tisoče OTROK, ki trenirajo pod okriljem zveze, ki jo ti vodiš in tvoja sklepna misle je, da je bila največja škoda ŽE narejena --->športu in vsem tisočim ljudem, ki trenirajo ta šport <---. Ker to škodi "ugledu"?
Hvala bogu, da je Erika tokrat rekla "Največja škoda je bila seveda narejena žrtvam!"
Zakaj takega človeka takoj štirje pravi deci ne odnesejo iz studija in ga - kaj so že delali s peki, ki so goljufali? - vržejo v Ljubljanico? Da ne bom kaj drugega napisal in javno vzpodbujal k sovraštvu ...

Ti stari prdci so tako zelo moteni, da jih živ bog ne sterapira. Na nivoju tistega vaškega sveta iz ne vem katere že muslimanske države, o kateri je bilo par dni nazaj novica, da so sorodnika, ki je posilil 12 letno deklico kaznovali tako, da je cela vas posilila njegovo drugo 17 letno sorodnico! Ker te punce po njihivo itak niso pomembne, posiljevalec naredi škodo "ugledu" moškega, ki je njen lastnik al kaj? Pa kje mi to živimo.

Med te stare prdce spadajo tudi razni Putini, Trumpi in njihovi zagovorniki...

• Všeč mi je
Reactions: alesn

Najbolji

Guru
20. feb 2008
5.374
1.131
113
Pa se kaksni dost blizje, razni Baricevici, Senice etc... Sam, da slednji so se za razred bol odpileni... se spravljajo na zivali, ne zenske...