Marjan Fabjan

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.325
7.709
113
pri taščici
To mi disi na obsodbo nekoga ki je neznano kdaj, na neznanem kraju prejel neznano količino denarja.
Absurd....
Medtem pa drugega, ki ga najstniki nabrcajo ker jih je "povabil" in so se srecali na dejtu, je pa lepo oproščen. Dobi edino sporocilo da je storil zavrzeno dejanje.

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.034
-5.381
113
Čez vikend sem gledal RTV s poletno nočjo v čast J.B. Benču in je bilo celo javno povedano (Zrnec) da je fanice "brusil" ko so bile pri 16ih (glede na vse popevke in ostalo ki opeva 16 let je bila to v jugi najbrž starost za mejo ki je omogočala svobodno seksualnost).
V jugi in še nekaj časa v Slo, je bila meja za starost, ki je omogočala svobodno seksualnost 14 let.
Potem so mejo dvignili na 15 let. (kot da bi bili otroci danes manj razviti, kot v jugi)

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.034
-5.381
113
Medtem pa drugega, ki ga najstniki nabrcajo ker jih je "povabil" in so se srecali na dejtu, je pa lepo oproščen. Dobi edino sporocilo da je storil zavrzeno dejanje.
Pravilno, da je bil oproščen, saj so bili vsi vpleteni polnoletni. Ni prišlo do nobenega kaznivega dejanja z njegove strani.
Bi pa bilo kaznivo, če bi seksal z nekom, ki bi bil mlajši od 15 let , čeprav bi se ta izdajal za starejšega.

Je pa kaznivo, da so ga mulci napadli in slekli.

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.034
-5.381
113
A si se ti tud mal zaplezal? Da bi mojo takrat 15 letnico al pa zdej 18 letnico brusu en odrasel trener, učitelj, al pa sosed...fak, to ni hec, pa tud če ona misli da hoče in s takim človekom neki ne štima. In v takem razmerju je on bolj odgovoren, ker je odrasel. Če je pa avtoriteta, trener, učitelj, šef pa še toliko bolj.
Se strinjam da dec ni kriv dokler mu ne dokažejo, sam on je javno priznal, da je brusu svoje varovanke.
Kaj pa če bi bilo obratno, da odrala učiteljica z 15-letnim učencem?
Kot npr v Mariboru pred leti? Ali je zakon kaj drugačen, če je storilec moški ali ženska?

javr

Guru
6. dec 2011
2.029
1.197
113
Potem so mejo dvignili na 15 let. (kot da bi bili otroci danes manj razviti, kot v jugi)
na 15 let so dvignili po tem ko je nek rom (osnovnošolske starosti) na šolskem stranišču posilil eno učenko 5.razreda, tako nekako, po zelo meglenem spominu. Dekleta so hoteli na vsak način prikazati kot lažnivko tako da se je kljub svoji mladosti celo javno izpostavila v Tedniku da je povedala svojo zgodbo

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

kep

Zelenc'
14. jul 2025
5
0
1
Ne glede na to, kaj si kdo misli o Marjanu Fabjanu, mu ne moremo oporekati, da je izjemno vplival na slovenski judo. Njegova vloga pri razvoju športnikov, kot so Tina Trstenjak, Urška Žolnir in drugi, je neprecenljiva. Trenerski pristop je bil včasih sicer oster, a rezultati govorijo sami zase.

Seveda pa se danes, ko so standardi komuniciranja in metod dela drugačni kot pred 20 leti, porajajo vprašanja o ustreznosti določenih metod. Vseeno pa mislim, da mora biti razprava o njem uravnotežena in upoštevati tako rezultate kot kontekst časa, v katerem je deloval.

Kaj menite vi: je bil njegov pristop preoster ali nujen za vrhunske rezultate?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.673
11.796
113
kod Džej-Zija
  • Všeč mi je
Reactions: jest5 in Pepe

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.901
1.357
113
Titograd
Poznam nekaj ljudi iz judo krogov in tudi eno bivšo tekmovalko, ki je nad obtožbami zgrožena. Je bil baje avtoriteta, znal je biti zelo grob, njegova je bila prva, zadnja in vse vmes, ampak če si ga poslušal in ubogal so pa ti cvetele rožice, to pa je pomenilo da si garač in juda ne samo treniraš, ampak ga živiš... seveda gre za eno od uspešnejših tekmovalk. Kakršnegakoli šlatanja, opolzkih neprimernih besed ni slišala na sebi. Brez problema govori o tem, se pa verjetno javno ne bo izpostavila.

Ima sicer on še marsikaj na glavi, kar baje v tem pismu niti ne piše, ima pa prav, gre za boj v vrhu JZS. Ime "anonimne" judoistke na slotech pa je baje pravo, v judo krogih sploh ni anonimna :oops1:

• Všeč mi je
Reactions: mosseero in Pepe

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.325
7.709
113
pri taščici
V vecino nasih medijev tezko prides brez VIP.
Sem spoznal pred desetletjem.
RTV se ni odzval kljub temu da sem poslal na vec e-mail naslovov moj (nas) problem.
Nekateri drugi mediji pa so se lepo odzvali.