Marihuana ja aili ne?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.846
5.443
113
Mislim, da imamo dovolj legalnih drog in ni treba dodatne legalizirati. Že desetletja se trudimo, da bi to, kar je zgodovinsko legalizirano zmanjšali, sedaj pa bi uvedli novo. Politična neumnost brez primere.
Kar se tiče pa medicinske uporabe, ima THC dober učinek kot protibolečinsko sredstvo. Kot vsaka stvar, ki dobro zadene. Poznam eno osebo, ki je to nekaj let prakticirala. Se ji je pa tudi po obnašanju poznalo, ko je vzela THC kapljice. Ker si pač zadet in bližnji to prepoznajo. Priljubljeno je med ljudmi, ki imajo eno od variant kronične bolečine, denimo fibromialgijo. Osebno poznam tri osebe, ki so končale v bolnišnici zaradi prevelikega odmerka. En kapljice, dva pa smola. Na način kot ljudje sedaj to jemljejo, je zelo tvegano. Čeprav sovražimo farmacevtsko industrijo, bi ta bila sposobna narediti pripravke, ki imajo zmeraj enako koncentracijo aktivne snovi. Domači zeliščarji nimajo najmanjših pogojev zato.

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.870
12.442
113
Če spiješ pivo ali pa 2 deci lahko še delaš.
Spohaj enga pa da te vidim...in tvojo efektivo.
Sami sebi pljuvajo v skledo za aktivacijo študentarije, ti so tudi najbolj dovzetni za levičarska flancanja. Levica si na ta račun rešuje rit.
Pa da ne bo pomote, sem jo v študentskih letih skadil za eno balo, vendar da država to podpira mi je pa mimo.....
daj nekomu ki nikol ne pije, en pir za spit pa da vidimo kako bo delal. :evil:

tisti ki pohajo občasno/redno (stvar interpretacije), ga tudi en joint ne zatolče.

brane_new

Guru
10. feb 2008
18.799
2.455
113
Citat: Sem proti uživanju in alkohola na delovnem mestu kot tudi uživanju marihuane.

Ste za to, da si lahko zadet, nažgan na strelišču, za volanom, ...
Stvar mora biti kar močno regulirana, saj ima kar vpliv kakšen si.
Če si BP nažgan v stanovanju, delaš sado mazo bot pa še zapohan!
Pa še to. Odkar je alkohol prosto dosegljiv je cena močno(!) padla in je tako dostopen tudi mladoletnikom.

Obe substanci sta za spreminjanje počurja, ... Ena ima več THC-ja, ena ime več alkohola.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.987
10.282
113
Nisem strokovnjak ne za alkohol ne za travo, zato se moram zanesti na druge:

Srečam po kar nekaj letih sošolca iz osnovne šole, pa beseda da besedo in ko se pogovarjamo, mi sam pove.:
V srednji šoli smo skoz travco kadil, ampak sem nehal, samo še alko, tega sranja (o. p. travco) se ne dotaknem več. Celo leto mi je dobesedno izpuhtelo iz spomina.

Skratka, nekdo ki je konkretno probal oboje niti slučajno ne enači obeh stvari (je pa seveda to anekdotičen, enkraten primer)

Tisti uporabniki travce, ki so sposobni malo samokritične ocene, vedo povedati, da se to mnogokrat zgodi, ne samo da neko obdobje izpuhti iz spomnina, tudi drugače kar malo ostane od tega obdobja.

Tako da tisti zgornji, zagotovo potrjen, vendar enkratni primer, zelo verjetno niti ni kakšna res posebna izjema.
No ne ga srat no. Če bi se ga vsak dan s šnopcem nabutal do amena bi ti tudi eno leto izpuhtelo iz spomina.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Vadim

Guru
2. jul 2020
6.164
7.858
113
daj nekomu ki nikol ne pije, en pir za spit pa da vidimo kako bo delal. :evil:

tisti ki pohajo občasno/redno (stvar interpretacije), ga tudi en joint ne zatolče.

Saj v predlogu zakona tudi piše, da je vožnja pod vplivom trave dovoljena - v kolikor človek ne kaže znakov. Po tem takem, bi morali tudi alkoteste delati na "ameriški" način z preverjenjem psihofizičnih sposobnosti.

igiNo1

Guru
24. feb 2018
1.503
688
113
Seveda, da. V USA na recept predpisujejo za vsako bolezen svojo rožco . In to so govorile že naše babice, da za vsako bolezen rožca raste in canabis ima danes že nešteto vrst. https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/consumer-health/in-depth/medical-marijuana/art-20137855 https://www.spletarna.si/cannabis-indica-indijska-konoplja/ , koncentriran THC pa je idiotizem. Kot,da bi iz vina izločili čisti alkohol npr.90%, pa bi si ga alkoholiki sami razredčili po želji, ali pa nikotin iz cigaret. Oba sta koncentrirana smrtno nevarna. Kot THC.

• Všeč mi je
Reactions: delter333