Mali oglasi: Ali pozna kdo to vozilo?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
8.124
1.688
113
Za Carvertical vedno dela reklamo Iranec iz Nemčije. Ima precej dobro obiskan YT kanal. Prodaja in nakup avtov.
20% popusta al kok.

jezek

Guru
24. jul 2008
6.007
2.731
113
Zakaj? Jaz sem vzel v DE bimera z 19kkm, oa tudi ni nobenega vnosa. Zakaj bi bil ce ni bilo nic?

darwin

Majstr
17. avg 2007
806
579
93
jap tole je danes kr nuja, higienski minimum, da preveriš vsaj v teh evro bazah, v stilu carvertical itd.
Kako pa preprodajalci izberejo avto? Prepričan sem, da ne hodijo vsak teden sami v Nemčijo/Belgijo ... oz. od koder že vozijo.
Tako da isto pridobijo neko poročilo, plačajo in organizirajo prevoz. Na dražbah so avtomobili kar bogato opisani, kako pa pri ostalih? Pokažejo report stranki, da ne kupuje 10 kupcev istega carvertical poročila, kjer piše, da je bil avto totalka?

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.185
14.206
113
Eni ja, eni ne. Nekaj je verjetno tudi nasedlih projektov, ko se nekdo odloci da bo kupil, se vse organizira, potem pa kupec skensla, prodajalec pa vseeno vidi potencial v vozilu. In podobno. Drugace pa najvec lizing hise in se prodaja v kompletu rel. Ugodno. V batchu pa vmes tudi kaksna limona.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
7.570
6.388
113
Kako pa preprodajalci izberejo avto? Prepričan sem, da ne hodijo vsak teden sami v Nemčijo/Belgijo ... oz. od koder že vozijo.
Tako da isto pridobijo neko poročilo, plačajo in organizirajo prevoz. Na dražbah so avtomobili kar bogato opisani, kako pa pri ostalih? Pokažejo report stranki, da ne kupuje 10 kupcev istega carvertical poročila, kjer piše, da je bil avto totalka?
Večina teh avto je kupljena preko "licitacij" podjetje ki naprej prodaja vozila (večinoma) od leasing podjetij, vozilo je poslikano v stanju kot je prišlo,
slikane so vse poškodbe, tudi minimalne praske, če je vozilo v okvari je to navedeno itd... priložena servisna zgodovina (običajno) če je podatek da je bilo karambolirano vozilo je to tudi priloženo... ni pa nujno!

Licitiraš avto, če si bil najvišji ponudnik je tvoj, potem ko ga dobijo dol, se ga spuca in kar je še kaj smotrno tudi ličarsko popravijo....

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

blazko

Guru
21. sep 2007
7.716
591
113
kdo pozna to vozilo oz. prodajalca?

noben mi ni prav blizu, tako da res ne bi prevozil celo Slovenijo, da me nekdo po suhem nategne :)
Ne poznam, samo opomba glede avtomobilov: teli bmw-ji so zaklenjeni za modifikacije in če računaš uravnotežit vozno dinamiko z "m sport" nalepko, bo to verjetno predrago in prekomplicirano. V tem primeru glej kak drug model (ne bom rekel m340, čeprav mislim točno tega :cool:)
V nasprotnem primeru me ignoriraj.

• Všeč mi je
Reactions: Marxon

darwin

Majstr
17. avg 2007
806
579
93
Večina teh avto je kupljena preko "licitacij" podjetje ki naprej prodaja vozila (večinoma) od leasing podjetij, vozilo je poslikano v stanju kot je prišlo,
slikane so vse poškodbe, tudi minimalne praske, če je vozilo v okvari je to navedeno itd... priložena servisna zgodovina (običajno) če je podatek da je bilo karambolirano vozilo je to tudi priloženo... ni pa nujno!

Licitiraš avto, če si bil najvišji ponudnik je tvoj, potem ko ga dobijo dol, se ga spuca in kar je še kaj smotrno tudi ličarsko popravijo....
Meni se zdi fer, da pokaže tisti report, ki ga je dobil.
Enkrat sem bil zainteresiran za nakup en tak nakup in mi je posrednik že pred nakupom poslal poročila, tako da sem imel občutek, da je zadeva transparentna in varna in sem glede na poročila sam izbral, katerega bi imel. Na koncu sem se vseeno odločil za novega.

jezek

Guru
24. jul 2008
6.007
2.731
113
Ne poznam, samo opomba glede avtomobilov: teli bmw-ji so zaklenjeni za modifikacije in če računaš uravnotežit vozno dinamiko z "m sport" nalepko, bo to verjetno predrago in prekomplicirano. V tem primeru glej kak drug model (ne bom rekel m340, čeprav mislim točno tega :cool:)
V nasprotnem primeru me ignoriraj.
Kaj pa bi tu pri tej anemicni masini modificiral? Sicer pa se za pravi cekin da vse, z boxom za drobiz pa itak. 200 vs 150 pa ni nek dosezek, itak gre verjetno ze serijski ene 230, pa pod 8 do 100.

jezek

Guru
24. jul 2008
6.007
2.731
113
Zakaj bi avto v garanciji cipal? Bmw cipanje neizbrisljivo zapece v ecu in ob prvem priklopu na Ista ti bo posvetilo rdece. Nakup 150ke in nato cipanje je debilizem brez primere. Nobene razlike ne bo med 150 in 200, ze s 150 bo sel ok. Zabava se pa v tej skoljki zacne nad 300....

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.999
19
38
Bled
zakaj ga ne bi, če bi ga lahko?
Sedaj imam škodo octavio, katera je že zadnjih 9 let čipana iz 110 konjev na cca. 170. takrat je bilo to cca. 400 evrov in ni bilo prav komplicirano.

ok, očitno so 15 let kasneje stvari drugačne (zakomplicirane).

jello

Guru
22. sep 2008
11.425
4.579
113
Je zakomplicirano če v novo zamortizirano premijo vlivaš vrhunsko eurospin olje za 4.99 in oem filtre s temuja 180 v gužvi na prehitevalnem. Sicer pa je enako kot si napisal in kot je bilo pred 15 leti.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.698
6.887
113
zakaj ga ne bi, če bi ga lahko?
Sedaj imam škodo octavio, katera je že zadnjih 9 let čipana iz 110 konjev na cca. 170. takrat je bilo to cca. 400 evrov in ni bilo prav komplicirano.

ok, očitno so 15 let kasneje stvari drugačne (zakomplicirane).
Konji so džabe, navor je važen.
Koliko je maks. vrednost Nm, ki jo zdrži sklopka ?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.735
8.869
113
Pa smo prepričani, da je imela omenjena Octavija takrat že DPF in AB?
No izkušnje mojga sodelavca. Caddy 2.0 TDI 110km (ali nekje okoli tega) potem je praktično novega čipal na 160. Zaključek po dveh letih; hin DPF, EGR in če nekaj v menjalniku (ročni).
Čeprav taisti motorji obstajajo v izvedenkah 150 in 190KM. Pa so v njih tudi detajli, ki niso zanemarjivi (no za tunerje so). 190 ima recimo alu blok, 150 gusnatega itd... Danes je vsaj pri nemcih vse preračunano tako v detajle da je kar zanimivo. Začnemo lahko samo v oljnem tlaku, ki od izvedenke do izvedenke ni enak.
Moje skromno mnenje je, pusti tovarniško, ali v startu kupi močnejši motor.
Tudi mene je pri mojem holcvagnu prijela želja po čipanju, in me je po pogovoru s človekom, ki v globino pozna omenjene motorje, ta želja minila.

• Všeč mi je
Reactions: Gamero in Samo Svoj

jezek

Guru
24. jul 2008
6.007
2.731
113
Avto iz linka (318) ima ene 8sek do 100 in 230 koncne. Zaradi vrhunskega menjalnika je zadeva se bolj zivahna. Kajkojikurac bos 2 leti star avto cipal, ce pridobis 30 do max 50 konjev (morda sekundo boljsi pospesek, koncna pa verjetno enaka) in pa hkrati rdeco zastavico na servisu. Servis zna priti prav s kaksno kulanco, od katere se lahko potem kar poslovis. Glede na to, da imajo bimerji zdaj kup nekih felerjev cez celoten range (egr, starter, pokrov ventilov, ohisje in hladilnik oljnega filtra, vse cevi in spoji....) je tako ravnanje pac neumno.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.698
6.887
113
Pa smo prepričani, da je imela omenjena Octavija takrat že DPF in AB?
No izkušnje mojga sodelavca. Caddy 2.0 TDI 110km (ali nekje okoli tega) potem je praktično novega čipal na 160. Zaključek po dveh letih; hin DPF, EGR in če nekaj v menjalniku (ročni).
Čeprav taisti motorji obstajajo v izvedenkah 150 in 190KM. Pa so v njih tudi detajli, ki niso zanemarjivi (no za tunerje so). 190 ima recimo alu blok, 150 gusnatega itd... Danes je vsaj pri nemcih vse preračunano tako v detajle da je kar zanimivo. Začnemo lahko samo v oljnem tlaku, ki od izvedenke do izvedenke ni enak.
Moje skromno mnenje je, pusti tovarniško, ali v startu kupi močnejši motor.
Tudi mene je pri mojem holcvagnu prijela želja po čipanju, in me je po pogovoru s človekom, ki v globino pozna omenjene motorje, ta želja minila.
Kakšne vožnje je imel ?
Ker noben trgovski potnik nima težav z dpf in egr.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.999
19
38
Bled
Vseeno je 110 km -> 170 km kar konkreten skok. Svojčas se je vag-e 110 km navijalo na nekje 140 km. Ima ta mašina res toliko lufta?

nov avto sem kupil leta 2011. gre za octavio combi, motor 2.0 cr 81kw/110KM. Hotel sem točno ta model, čeprav se jih v Sloveniji ni veliko prodalo. isti motor je bil takrat tudi v Yetiju in še nekaterih. šlo je u bistvu za zamorjeno 140 konjsko zadevo. po 4ih letih ko je bil ven iz garancije sem ga čipal pri RSRu. mislim da je bilo okrog 400e.

1775043260691.png

do sedaj še nisem imel nobenih večjih servisov ali menjav, samo redni servis 1x letno. prav tako zadnjih 10let delam dnevno 10-15km pa še ni bilo nobene štale zaradi tega. tako da ravne ne vrjamem tej fami o dizlih in kratkih razdaljah....po drugi strani pa sem na golfu 1.4 tsi menjal že vse živo (turbino 2 meseca nazaj), čeprav ima še 1x manj prevoženih km.

in ravno zaradi tega sem razmišljal o čipanju novega... če bi bilo seveda tako enostavno. kar pa očitno ni, glede na to da Tunerc pravi, da tega ne dela....

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N