Kako pa preprodajalci izberejo avto? Prepričan sem, da ne hodijo vsak teden sami v Nemčijo/Belgijo ... oz. od koder že vozijo.jap tole je danes kr nuja, higienski minimum, da preveriš vsaj v teh evro bazah, v stilu carvertical itd.
Večina teh avto je kupljena preko "licitacij" podjetje ki naprej prodaja vozila (večinoma) od leasing podjetij, vozilo je poslikano v stanju kot je prišlo,Kako pa preprodajalci izberejo avto? Prepričan sem, da ne hodijo vsak teden sami v Nemčijo/Belgijo ... oz. od koder že vozijo.
Tako da isto pridobijo neko poročilo, plačajo in organizirajo prevoz. Na dražbah so avtomobili kar bogato opisani, kako pa pri ostalih? Pokažejo report stranki, da ne kupuje 10 kupcev istega carvertical poročila, kjer piše, da je bil avto totalka?
Ne poznam, samo opomba glede avtomobilov: teli bmw-ji so zaklenjeni za modifikacije in če računaš uravnotežit vozno dinamiko z "m sport" nalepko, bo to verjetno predrago in prekomplicirano. V tem primeru glej kak drug model (ne bom rekel m340, čeprav mislim točno tegakdo pozna to vozilo oz. prodajalca?
noben mi ni prav blizu, tako da res ne bi prevozil celo Slovenijo, da me nekdo po suhem nategne![]()
Meni se zdi fer, da pokaže tisti report, ki ga je dobil.Večina teh avto je kupljena preko "licitacij" podjetje ki naprej prodaja vozila (večinoma) od leasing podjetij, vozilo je poslikano v stanju kot je prišlo,
slikane so vse poškodbe, tudi minimalne praske, če je vozilo v okvari je to navedeno itd... priložena servisna zgodovina (običajno) če je podatek da je bilo karambolirano vozilo je to tudi priloženo... ni pa nujno!
Licitiraš avto, če si bil najvišji ponudnik je tvoj, potem ko ga dobijo dol, se ga spuca in kar je še kaj smotrno tudi ličarsko popravijo....
Kaj pa bi tu pri tej anemicni masini modificiral? Sicer pa se za pravi cekin da vse, z boxom za drobiz pa itak. 200 vs 150 pa ni nek dosezek, itak gre verjetno ze serijski ene 230, pa pod 8 do 100.Ne poznam, samo opomba glede avtomobilov: teli bmw-ji so zaklenjeni za modifikacije in če računaš uravnotežit vozno dinamiko z "m sport" nalepko, bo to verjetno predrago in prekomplicirano. V tem primeru glej kak drug model (ne bom rekel m340, čeprav mislim točno tega)
V nasprotnem primeru me ignoriraj.
Ok, berem in naj ne bi bilo nemogoče. Pokličem jutri naokoli, da zvem kako in kaj…Kaj pa bi tu pri tej anemicni masini modificiral? Sicer pa se za pravi cekin da vse, z boxom za drobiz pa itak. 200 vs 150 pa ni nek dosezek, itak gre verjetno ze serijski ene 230, pa pod 8 do 100.
Konji so džabe, navor je važen.zakaj ga ne bi, če bi ga lahko?
Sedaj imam škodo octavio, katera je že zadnjih 9 let čipana iz 110 konjev na cca. 170. takrat je bilo to cca. 400 evrov in ni bilo prav komplicirano.
ok, očitno so 15 let kasneje stvari drugačne (zakomplicirane).
Kakšne vožnje je imel ?Pa smo prepričani, da je imela omenjena Octavija takrat že DPF in AB?
No izkušnje mojga sodelavca. Caddy 2.0 TDI 110km (ali nekje okoli tega) potem je praktično novega čipal na 160. Zaključek po dveh letih; hin DPF, EGR in če nekaj v menjalniku (ročni).
Čeprav taisti motorji obstajajo v izvedenkah 150 in 190KM. Pa so v njih tudi detajli, ki niso zanemarjivi (no za tunerje so). 190 ima recimo alu blok, 150 gusnatega itd... Danes je vsaj pri nemcih vse preračunano tako v detajle da je kar zanimivo. Začnemo lahko samo v oljnem tlaku, ki od izvedenke do izvedenke ni enak.
Moje skromno mnenje je, pusti tovarniško, ali v startu kupi močnejši motor.
Tudi mene je pri mojem holcvagnu prijela želja po čipanju, in me je po pogovoru s človekom, ki v globino pozna omenjene motorje, ta želja minila.
Vseeno je 110 km -> 170 km kar konkreten skok. Svojčas se je vag-e 110 km navijalo na nekje 140 km. Ima ta mašina res toliko lufta?