Ljubljana - brezvezno mesto?

mistique

Guru
16. jun 2009
15.018
2.641
113
Emona / Carnium
1754063598167.png

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

erikson

Guru
25. avg 2007
23.847
7.520
113

brane_new

Guru
10. feb 2008
18.809
2.457
113
CPP velja 24/7.
Razen če Jankovič reče drugače!
Bo pa trenutek, ko ne bo več alfa samec. Kučan že ve, kako to gre!

BuDi

Guru
6. sep 2007
8.170
4.611
113

Ljubljanski zrak med najbolj onesnaženimi, Janković skeptičen

Evropska okoljska agencija je Ljubljano uvrstila med deset odstotkov mest, ki imajo najbolj onesnažen in za zdravje nevaren zrak. Letos so v izračune vključili tudi dušikov dioksid in ozon ter razširili seznam obravnavanih mest. Rezultati so pokazali, da je zrak v prestolnici še bolj nevaren, kot so manj celoviti podatki kazali minula leta.

Evropska okoljska agencija (EEA) je Ljubljano po kakovosti zraka umestila na nezavidljivo 709. mesto v Evropi. Bolj onesnažen zrak je le še v 52 mestih v Evropski uniji. To je lansko uvrstitev, ko je bila Ljubljana med 372 mesti uvrščena na 310. mesto, še poslabšalo.

Občina spet skeptična
Ljubljanski župan Zoran Janković je uvrstitev Ljubljane na lestvici tudi letos sprejel s skepso. Ne razumem. Priznavam, da je slabo, ampak meni so ti rezultati nerazumljivi,« je v komentiral župan.

vir: Dnevnik

• Haha
Reactions: jest5 in sajkek

sousis

Guru
16. nov 2019
1.692
1.143
113
Super geografska lega + valeči se promet vse okrog in znotraj mesta + sekanje dreves in odprodaja še zadnjih koščkov zelenih pasov ob cestah. Kako to? (TM) Vojko V.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.781
1.043
113
V garažne hiše v mestu dovoliti parkiranje samo EV jem. Ostali pa parkirati na obrobju mesta pa z mestnim prometom naprej v center. Pod tržnico pa ne dovoliti garaže ker prometna infrastruktura tega ne prenese. Pa vseeno na lego mesta zrak kljub temu ne bi bil kaj dosti bolj kvaliteten. Mogoče bi prišli na mesto okoli 600.

• Všeč mi je
Reactions: jest5

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.530
1.486
113
V garažne hiše v mestu dovoliti parkiranje samo EV jem. Ostali pa parkirati na obrobju mesta pa z mestnim prometom naprej v center. Pod tržnico pa ne dovoliti garaže ker prometna infrastruktura tega ne prenese. Pa vseeno na lego mesta zrak kljub temu ne bi bil kaj dosti bolj kvaliteten. Mogoče bi prišli na mesto okoli 600.
V mestu največje onesnazenje povzrocajo pnevmatike in zavore. Bolj tezji je avto vecje onesnazenje povzroca.

Novi dizli imajo tako dovrsen cistilni sistem da ven pride bolj cisti zrak kot gre not :)

Rešitev je enostavna

Vse težke avte "EV" parkirati izven mesta v mesto pa samo čiste dizle.