Reality: Moj otrok je 8. Letos je v šoli preživela dober del dveh šolskih dni, ko se je učila o Ramadanu in Eidu. Nič minut je porabila za učenje o pomenu za veliko nočjo. Njena šola kliče St. Patrickov dan "Zeleni dan", da ne bi nikogar užalili (razen, verjetno, kristjanov). Noč čarovnic se tudi ne praznuje. Včasih je bila edina irska deklica v svojem razredu in na neki točki je vsak dan prišla domov jokati, ker ni mogla razumeti pogovorov okoli sebe. Bila je tuj otrok v svojem razredu. Zdaj je eden od dveh irskih otrok v razredu. Med nacionalnim tednom knjige leta 2024 je bila vsak dan njena zgodba prebrana njena pouk. Toda vsak je bil prebran v drugem jeziku (ne angleščina, ne Irski).
Prva stvar, ki jo vidi, ko vsak dan hodi v šolo, je znak nevladne organizacije na vratih, ki pravi, da "rasizem ni toleriran tukaj" in je predavala o rasizmu v mlajših dojenčkih in imela malo govora o črnem suženjstvu in kolonializmu (vendar nič o irskem suženjstvu in kolonializmu). Razredu je bilo rečeno, da če bi bili rasisti, bi bili v težavah. Prišla je domov in vprašala: "Mammy, kaj je rasizem?" Takšna je bila njena nedolžnost (ki je ne bi smeli pokvariti). Otrok v njenem razredu ji je nekoč rekel: "Ne maram belcev, razen tebe." Bila je na seznamu za drugo šolo (katoliško). Vendar pa je bila odrezana s seznama, na katerem je dolgo časa, ko so prišli Ukrajinci. Rekli so mi, da bodo imeli prednost. Poleg tega ima druga katoliška šola marksistično levičarsko ideološko/politično trans ponosno zastavo na dvorišču.
Ja, rad bi hodil v šolo na domu, ampak v mojem primeru to ni možnost iz različnih razlogov. Zdaj ima prijatelje in je zelo srečna. Vendar se moram zavedati, da v šoli ne jedi halal perutnine in moram paziti na to, kar se uči, in se prepričati, da se zaveda, kaj naj posluša in kaj ne poslušam. Mislim, da je možno, da me nekaj osebja ne mara, ker sem sprožil nekaj vprašanj (in sem objavil o dejstvu, da mi je ravnatelj povedal, da so zaskrbljeni zaradi mladih muslimanskih deklet, ki nenadoma navajajo citat, ki se je nenadoma preselil [od takrat so bili potegnjeni iz šole]. Ampak to ni moje delo, da bi bil všeč. Moja naloga je, da sem dobra mama. Sem eden redkih irskih staršev na dvorišču.
Naše območje je brez sence dvoma 85 % do 90 % nedržavnih.
To je zelo presenetljiva in nadrealistična resničnost. Območje je zelo grobo in vsak dan je težave. Večina podjetij v vasi je nenacionalna in zaposlujejo samo ne-jedrce. Risarne trgovine v veliki meri zaposlujejo tuje državljane, vendar je, če smo pošteni, večina teh zaposlenih izjemno prijazna. Irski pogovori so skoraj nemogoči, ko so zunaj ali v trgovinah.
Lani je bilo tam 403 poskusov umorov in podobnih zločinov. Na območju 11,5k ljudi. Za primerjavo, v tem letu je bilo v Cabri 92 poskusov umorov in podobnih kaznivih dejanj. Območje z več kot dvakratnim prebivalstvom (26,5k).
Crimestats.ie mi je to povedal in tudi želel, da hkrati verjamem, da je stopnja kriminala na mojem območju "povprečna". To vsekakor ni povprečno. Moj prijatelj, ki živi za vogalom, je bil tu 5-krat žrtev zločina samo v približno 14 letih. Veliko zgodb imam povedati o tem, kar se dogaja tukaj. Ampak jih bom obdržal za drugačen čas, vendar je dovolj, da rečem, da je bila moja hči oropana priložnosti, da igra zunaj sam. Enostavno ni varno. Pred kratkim mi je rekla: "Mammy, do takrat, ko bom dovolj stara, da se igram zunaj sama, bom prestar, da bi se želela igrati." Moj partner se je moral približati moškemu in ga zahtevati, naj neha snemati njo in druge otroke na igrišču. Takrat smo posneli videoposnetek (s posnetki). Drugič je moški masturbiral v svoji šoli pred petletniki.
Ne bom omenjal območja za varnost in zasebnost moje hčerke. Ampak, če kdo, ki ga poznam, želi priti sem in videti osupljivo resničnost, ste več kot dobrodošli. To je odpirač za oči.
Avtor: Susanne Delaney