Lepote multikulturnosti 4

kemb

Majstr
7. okt 2018
793
813
93

In potem se človek vpraša zakaj umetno držijo BiH skupaj. Naj gre vsak narod v državo katero si želi. Najprej je pozival dodig, sedaj musliman in samo vprašanje časa je, kdaj se bo Balkan spet znašel v vojni.
Ne razumem politike, kako razmišljajo oziroma ali sploh kaj razmišljajo...

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.104
1.037
113
Pa kaj češ lepšega, kot ena "zunanja" nevarnost.
Kak virus, vojna v bližini, begunci, ...
Vsak politik upa in moli, da bo za časa svojega mandata kaj takšnega imel. Ker potem se javnost ukvarja s tem "zunanjim" sovražnikom, ne pa z "notranjmi" dejanji politikov.

• Všeč mi je
Reactions: bizi in Pepe

kemb

Majstr
7. okt 2018
793
813
93

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.654
5.843
113

Mislim, da tole počasi pelje v katastrofo...
V katastrofi že živimo. Na ulicah več ne slišiš slovenskega jezika. Sploh ne v večernih urah. Mene zanima kje so vsi ti ljudje zaposleni? Pa ne mir ečt da v gradbeništvu. Pa ok, recimo da so. Naj delajo, naj plačujejo najemnine. Samo kaj delajo tukaj njihovi otroci in žene? Naj delavci delajo, v petek pa nazaj domov od koder so prišli.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska

Mislim, da tole počasi pelje v katastrofo...
Od kje hudiča pa naj dobijo kelnarje, šoferje, gradbene delavce, če ne iz tujine. Saj je tudi že Balkan čisto prazen in jih morajo uvažati iz Indije, Pakistana, Nepala Filipinov. Če bi malo bolj pridno delali otroke, to ne bi bilo potrebno. Sedaj pa jamrate. :evil:

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
V katastrofi že živimo. Na ulicah več ne slišiš slovenskega jezika. Sploh ne v večernih urah. Mene zanima kje so vsi ti ljudje zaposleni? Pa ne mir ečt da v gradbeništvu. Pa ok, recimo da so. Naj delajo, naj plačujejo najemnine. Samo kaj delajo tukaj njihovi otroci in žene? Naj delavci delajo, v petek pa nazaj domov od koder so prišli.
Dragi moj, to pa povej tistim, ki so pred kakimi 10. leti odločili, da lahko prejemajo otroške dodatke samo otroci, ki živijo v Sloveniji. Prej so pa delavci ob vikendih res hodili domov in bi to še naprej radi počeli, saj so selitve v tuje okolje zelo stresne.

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.877
107
63
štajerska
Od kje hudiča pa naj dobijo kelnarje, šoferje, gradbene delavce, če ne iz tujine. Saj je tudi že Balkan čisto prazen in jih morajo uvažati iz Indije, Pakistana, Nepala Filipinov. Če bi malo bolj pridno delali otroke, to ne bi bilo potrebno. Sedaj pa jamrate. :evil:
Če bi delodajalci plačali več kot minimalce, bi bilo zadosti slovenskih interesentov

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.654
5.843
113
Ja samo ukinit socialne transferje za žene in otroke. Oni ne kelnarijo, šoferirajo oni so BREME države! Kaj je to tako težko?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Človeka ne moreš "kupiti" tako, da kupiš samo njegov par rok. Ali delaj sam, oziroma s svojimi ljudmi, ali pa vzameš v zakup, da z "nakupom" delavca, dobiš tudi njegovo družino, njegove navade, kulturo ... Če bi vsaj še del tega stroška prevalili na delodajalca, bi bil verjetno večji interes, da poskusi dobiti domačega zaposlenega.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.654
5.843
113
Takšna ureditev kot je, ni vzdržna. Koristi enega delavca so manjše kot problemi ki jih pripelje s seboj. Kdaj bo narod to dojel? Preden me kdo napade, da nimamo delavcev, bom samo omenil našo napihnjeno javno upravo. Nekako imam občutek da je tam ogroomno sposobnih kelnarjev in voznikov tovornjakov.

• Všeč mi je
Reactions: Gavran

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.656
9.458
113
Še dobro, da obstaja javni sektor, da je lohk kriv za čisto vse. Prihaja čas, ko se bo rokodelstvo splačalo mnogo bolj kot se sedaj. Lokalni kovinar, oziroma več njih (pri nas jih je iz Kovinastroja vzklilo veliko), ki delajo izdelke iz pločevine s kar precejšno dodano vrednostjo, poberejo z relativno visoko urno postavko na napotnico vse mulce, ki vsaj malo dišijo po strojnikih, kle okol vključno z mojim, naučijo jih pigat, švasat, ni da ni in potem se zgodi kaj? Mulci grejo v redne službe bogato izkušeni drugam, ker velja še vedno miselnost, da delavec v pajacu, pa čeprav ti je sposoben pokrit prav vse točke proizvodnje, od TIGa, pigarce, do CNCja, ne zasluž kej dost več kot jurja pa tristo z nočnimi vred.
Podobno je pa z lokali pri nas. Eden šef ni požrešen in je normalen in ve, da mu tamala za šankom, če gre, potegne pol klientele s sabo in jih bogato plačuje. Vedno so v šanku vsaj tri. Petek in svetek je pa notri polno. Tadrug pa drka kelnarce v glavo in ma not take limone, da se je že od vrat ustrašiš, lokal pa posledično prazen.
So se pa teli naši ksenofobki zelo pritoževal čez eno, ki ti je rekla na...dej mi enga mrzuga...čega... in se držala k limona, vse dokler ni prišlo eno simpatično bitje iz Bosne, k jim je prvi dan z nasmehom rekla dečki može još pojedno....pa svakako dušo... pa so še zmer nalimani okol nje. Zadnjič je en reku, da bulše kelnarce še ni blu, pa čeprav je iz Bosne. Tko da vse od dol tud nej slabu pravjo naši SDSovci iz Grosuplja ;)

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Pisarjenje floskul, da je nekaj prenapihnjeno in da so nekje drugje potrebe, ne reši ničesar.
Javna uprava je taka, ker imamo tako zakonodajo. Povečujejo jo ravno taki zakoni kot je zaposlovanje tujcev, ki so komplicirani in zahtevajo več dokazovanja s strani stranke in več preverjanja s strani javne uprave. Bolj preprosta zakonodaja, bolj bo javni sektor vitek. Nov zakon, denimo obdavčenje nepremičnin dodatno s kupom izjem, kot je denimo neobdavčanje prve nepremičnine, bo zahteval v nekaj letih nekaj 100 dodatno zaposlenih, če bo sprejet. Ne more biti drugače in ne bo drugače.
Floskula je tudi, da manjka natakarjev in voznikov tovornjakov. Ko bo to dokazano skozi plače, jih ne bo manjkalo. Jih pa pač manjka za tak denar, kot ga delodajalci ponujajo.

• Všeč mi je
Reactions: bizi in kalbo