Lepote multikulturnosti 3

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
24. jan 2019
2.041
260
83
Vsak dan kazejo podobne posnetke pri dnevniku, najvec iz bojisc isisa.
Posnetke teroristov, ki snemajo svoje poboje?
In še nekaj me zanima, ko berem o manifestu. Ste še vedno mnenja da mora vladati absolutna svoboda govora in da vsak lahko piše karkoli želi in to širi po spletu? Da je zatiranje sovražnega govora omejevanje svobode?

Na NZ sem bila leta 2009 in še najmanj sem si mislila, da bo ravno tam prišlo do takšnega pokola. Kljub temu da tam živi ogromno Kitajcev in Indijcev, nisem imela občutka, da so Novozelandci nestrpni.
Berem da je eden izmed osumljencev Avstralec. Kaj pa ostali, se že kaj ve?
Christchurch je čudovit in grozno je, da ga je poleg potresa 2010 doletel še terorizem. Res se ne spomnim, da bi na NZ imeli kdaj probleme z njim.
Mah..... klinc pa tak svet.
 
22. jul 2007
18.480
445
83
Štajerska, večinoma Maribor :)
Se pravi gre en musliman to nedeljo v vašo cerkev in malo vadi streljanje na premikajoče tarče.
Zihr je med obiskovalci cerkve kakšen, ki se mu zdi pametno pobijati muslimane. Torej bo to dejanje upravičeno.
Je tako?
Hej hej po malem... pises, kot da se strinja z dogodkom. Sicer pricakovano levicarsko, ampak vsaj tu na forumu ne napeljuj in prikazuj stvari na neposten in napacni nacin. 8888 ni nikjer niti slucajno omenil nicesar podobnega, to si kar z lufta potegnil. Bodi vsaj posten levicar.
 
24. jan 2019
2.041
260
83
Erikson, Kalbo, Jest5 nisoo tem nič komentirali. Res je že mal nazaj, ampak približno enako, da ne rečem o naših medijih.
https://www1.cbn.com/cbnnews/cwn/20...rian-christians-torch-church-in-brutal-attack
tako na brzino
https://www.rtvslo.si/svet/afrika/volitve-v-nigeriji-zahtevale-zivljenja-vec-deset-ljudi/481053
https://siol.net/novice/svet/v-nasilju-ob-volitvah-v-nigeriji-vec-deset-mrtvih-491236

Kako pa kaj na prvih v službi resnice? So veliko pisali o tem?
 
3. sep 2007
4.110
367
83
Ljubljana
"Gre za rasističen dokument z elementi belega nacionalizma, strelec pa v njem na enem mestu samega sebe opiše kot fašista.... A kljub temu se pretežno opisuje kot socialist, a to je po njegovem opisu odvisno od definicije. Izrazil je sicer podporo ekosocialističnemu varovanju okolja, pravicam delavcev in odgovornim trgom " - tole je iz članka.
Socialist po njegovem opisu odvisno od definicije
pravice delavcem in odgovornim trgom - mussolini se je pravzaprav podpiral sindikate in tudi državno nadzorovan trg - zaradi tega je še vedno fašist.
Če jaz napišem, da je 8888 ekstremno radikalni črnski komunist, ga to če ne naredi niti komunista, niti črnca. Ampak v Novi bi bilo to očitno dovolj, da bi ga etiketirali.
 
Všečki: Gatto

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
21.803
435
83
blizu močvirne prestolnice
25. avg 2007
14.045
315
83
Kazenski zakonik (KZ-1-NPB4)

Ščuvanje in javno poveličevanje terorističnih dejanj
110. člen

(1) Kdor ščuva k storitvi kaznivih dejanj iz 108. člena tega zakonika s tem da razširja sporočila ali jih daje na razpolago drugim osebam na kakšen drug način z namenom spodbujati teroristična kazniva dejanja in tako povzroči nevarnost za storitev enega ali več takih kaznivih dejanj, se kaznuje z zaporom od enega do desetih let.

(2) Enako se kaznuje, kdor neposredno ali posredno javno poveličuje ali zagovarja kazniva dejanja iz 108. člena ali kaznivo dejanje iz prejšnjega odstavka s tem, da z namenom iz prejšnjega odstavka razširja sporočila ali jih daje na razpolago javnosti in s tem povzroči nevarnost za storitev enega ali več takih dejanj.

(3) Pregon za kazniva dejanja iz prejšnjih odstavkov se začne z dovoljenjem ministra za pravosodje.
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.