Lenovo AIO - CPU Fan failure

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.430
4.047
113
Za domačo uporabo, beri: privatni arhiv, brskanje po netu, YT in kot dodatni monitor za službeni prenosnik:), uporabljam Lenovo AIO tam nekje s konca 2019.
Zadnje čase me zaj..va in javlja Fan failure (spodaj), če to preskočim F2 resume, ni zvoka.
Po treh, štirih poskusih, fen nato enkrat le "zagrabi" in računalnik normalno štarta.
Na uradnem servisu so poskusili z updatom bios-a a ni nič pomagalo.
Edina preostala možnost menjava OP, ki pa stroškovno ni smiselna kao 400+ € - OP je bila že menjana pred tremi leti in takrat je koštalo nekih 250 €.
Obstaja kakšna možnost, da bi kdo to znal popraviti?
Niti ne gre toliko za denar, kot to, da za moje domače potrebe trenutni komp več kot zadošča, poleg tega se mi pa res ne da ukvarjati z inštalacijo novega računalnika, iskanjem nečakov, da mi naložijo "zastonjski" Office, nalaganjem programov, prenašanjem certifikatov itd...
OK nekaj je pa tudi faktor, a se mi neumno zdi dati 400+ € za popravilo (na uradnem servisu), ko dobim novega z garancijo za ca. 900 €:).
Aja, še to: razmišljal tudi o varianti, da kupim "škatlo" desktop (npr. R7/16GB/1TB SSD) in bi mi trenutni AIO služil samo za monitor, pa cenovno sploh ni neke razlike, če kupim nov AIO...
CPU.JPG