lego vs izlet

Ali bi rajši Lego set Kolosej, ali ogled pravega v Rimu

• Lego set

Glasovi: 6 42,9%
  • Pravi Kolosej v Rimu

Glasovi: 8 57,1%

• Skupaj glasov
    14

kajn

Guru
5. okt 2007
3.173
2.130
113
Iskajoč brata
Zdravo,
doma sva imeli zanimivo temo, kaj bi raje za božička: Ogled Koloseja v Rimu, ali Lego set Kolosej?
Set je bil okol 500€, torej lahko okvirno za toliko ogledaš pravega v Rimu.

Ne se spotikat, za €, gor/dol, gre se za idejo, kaj bi raje :) Tudi sedaj set ni več na voljo :(

PS: prosim tiste, ki ste že bili v Rimu, da za to anketo pozabite na izlet, ali ne glasujete :)

luka51

Guru
16. avg 2007
15.269
6.600
113
Če se gre za otroka potem definitivno Lego. Bo imel več od tega, ko bo sestavljat.
Kolosej lahko vidi tudi kasneje v življenju.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.447
7.558
113
No jaz planiram drugo leto izlet v Rim. Pa mislim, da se vseeno ne more primerjat en tak dogodek z nabiralcem prahu na neki polici.
Razen če si strastni zbiralec lego setov. Meni je to vseeno le plastika za otroke. Pa ima moj pubec kar nekaj sestavljenih setov.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj in Matey

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.457
12.905
113
kolega bil v rimu par dni nazaj, je rekel da so ga sam od daleč vidli, ker je guzva za popizdi še zdaj novembra, in moraš karte kupit ne vem kolk prej za sam ogled in take fore.

Torej SET če ga še kje dobiš za normalen dinar. ne bo 500€, ker je EOL

od 870€ plus ptt
1762333877351.png

brane_new

Guru
10. feb 2008
19.297
2.470
113
Med tema dvema kolosej. Vendar poleti!
Odrasli otrok ... no to veš samo ti!
Rimljanskega je v rimu kolk hočeš. Kolk hočeš! Pa ostalih zanimivosti tudi. Tudi ob samem kolosejmu!

p.s. zdele pogledal lego. Razumem! Kolosej!!!! Pa čeprav samo to v enem dnevu!

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.287
17.801
113
za odraslega...
Malo je odvisno tudi od preferenc te odrasle osebe. V kolikor mu zgodovina vsaj nekaj malega pomeni, je ogled pravega Koloseja neprecenljiv, lego Kolosej pa lahko kasneje služi kot ličen nabiralec prahu in spomin na izlet do prave zadeve. Kar se pa tistega tiče, da lahko pravi Kolosej vidi tudi kdaj kasneje - hja, mrbit ja, mrbit pa ne. Skozi čas se (z)možnosti ogledov raznoraznih svetovnih znamenitost kar dobro spreminjajo v smislu cene in dejanske dostopnosti pa še česa drugega. 20+let nazaj si si recimo marsikaj ogledal veliko lažje, ceneje in od bližje kot danes, vprašanje kako bo torej s temi zadevami v prihodnosti. Jaz osebno bi dal tako ogled prave zadeve absolutno pred nakup legic (pod pogojem, da si lahko zadevo konkretno ogledaš in ne zgolj na daleč kot piše sajkek) but hey that's me & I'm weird :D

P.s. Been there, done that cca.24 let nazaj, bi ponovil.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.545
1.586
113
... je guzva za popizdi še zdaj novembra, in moraš karte kupit ne vem kolk prej za sam ogled in take fore....
Včlaniš se v društvo ljubiteljev Koloseja, pa imaš pceni karto, pa "mimo vrste" vstop.

Preizkušeno lasnko leto.

• Všeč mi je
  • Wow
Reactions: sajkek in Matey

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.457
12.905
113
s tem ne podpreš našega "arhitekta", ki je dizajniral ta set. Kobe al nekiga takega. :evil:
pozab on je ze bil podprt..zdaj pa mal kitajcu evre donirat.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.734
79
48
Ker smo bili z družino ravno en teden nazaj v Rimu.. In slučajno tudi ta Lego set en čas že gledam.

Ni ga čez ogled Koloseja v živo. Kolosej pa Partenon sta bila zame vrhunca Rima. Pa za ta lego set pravijo da je neskončna repeticija sestavljanja zidov, na koncu se pa res samo še prah nabira ker ga nikamor ne moreš postaviti. Zato, absolutno raje ogled Rima in Koloseja v živo. Karte smo kupili ene 10 dni pred odhodom, na netu. Meli smo zakupljen ogled pritličja in enega nadstropja, ne pa katakomb. In ni bi noben problem dobit karte, 29e je 24urna karta za Foro Romano, Kolosej, pa še Palatin.

Bom pa verjetno za darilo kupil Lego set Trevi vodnjaka.

jello

Guru
22. sep 2008
10.955
4.225
113
Če že potem primerjajte ogled celotnega Rima. Ne moreš ogleda koloseja kar izolirat, ker ne greš v Rim, kolosej not/ven, kljukica in domov.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.833
286
83
Največja slovenska vas
Sam sem afol, vendar nikoli nebi vzel seta pred potovanjem. Potovanje je vec kot samo ogled ene znamenitosti. Je doživljanje kraja, casa, ljudi, kulture, vonjav, okušanja....

Vsekakor se Rim splača. Pa ne (zgolj) zaradi Koloseja. Tukaj so se stopnice, Vatikan, fontana, tisoč in ena picerija, ogromno raznobarvnih slaščic, elegantne rimljanke....

Gotovo ti da set zadovoljivo, ko ga sestavljaš, vendar ti nikoli ne more pustiti toliko spominov, kolikor jih dobiš z obiskom kraja.