Kveik kvas

miha2019

Zelenc'
11. dec 2019
4
0
1
Uporabil bi kvas Kveik za APA. Ali res ta kvas zaključi fermentacijo v treh dneh?
Prosim, če nekdo posreduje izkušnje z tem kvasom.
 

tomaz_m

Zelenc'
19. feb 2019
21
2
3
Uporabil sem OMEGA Yeast - OYL-061 - Voss Kveik za Sahti (Brinovo pivo). Fermentacija (na 32°C) končana v treh dnevih (dosežen FG), popolnoma so se zadeve umirile v naslednjih dveh dneh, sledilo je ohlajanje na 4°C.
Ker se je vse dogajalo pod pritiskom, je bil 8. dan - dan za preizkus.
Kvas opral in spekel žemljice - odlično.
 

pivoljub

Pripravnik
5. maj 2015
129
0
16
Mam trenutno na čakanju Kveik Voss in Stranda, pa me zanima če je kdo že kaj varil stem in kake so izkušnje ?