Kupovanje parcele

Lisica

Pripravnik
10. sep 2007
48
0
6
Kupuje se zazidljiva parcela in zanima me, če obstajajo kakšni agenti, ki so ti sposobni narediti ožji izbor "ustreznih" parcel glede na naše želje. Glede izbora mislim predvsem na to, da imajo veze in poznanstva izven lastne baze parcel, če me razumete. Lokacija okolica Kranja ali Ljubljane (v smeri proti gorenjski).

Zanima me tudi kakšen je normalen postopek plačila takega agenta. Mu plačaš odstotek le, če parcelo kupiš ali vnaprej (glede tega sem precej skeptičen).

Nazadnje urejeno:

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Nisi sicer to vprašal (a) pa vendar je potrebno biti previden predvsem pri:
1. lastništvu zemljišča ( v smislu razčiščenih odnosov med večimi lastniki ali dediči),
2. morebitnih plombah (preveriti na zemljiški knjigi) in
3. urejenosti mej: to pomeni, vidne morajo biti meje parcele z mejniki, če niso je potrebno meje zemljišča dokončno urediti pred nakupom zemljišča, da se izognete kasnejšim neprijetnostim, zapletom in kregariji s sosedi!
Podatki so na voljo na geodetski upravi!

Dober nakup!

LP

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
+ preveri v lokacijski informaciji, kakšne so možnosti glede gradnje, ipd. Da ne boš kupil(a) nekaj, potem pa ugotvovil(a), da se ne da zidat gor.

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
lokacijska informacija je nekaj čisto drugega .... lokacijsko informacijo potrebuješ postavitev montažne stavbe ..... za to kar ti praviš bi po moje moral preverit če je parela zazidljiva na zavodu za urbanizem

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Tu se pa motiš, lokacijska informacija nima veze z montažnimi hišam, ampak ti jasno pove, kaj ti je na parceli dovoljeno delati. Stane cca 50 eurov, če se ne motim in lahko zanjo zaprosiš za katerokoli parcelo želiš. .

lp