Kupim Xantio

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Kupim cimbolje ohranjen Citroen Xantija, zazeljen bencinar 2.0 16V 136KM, navadna hidravlika. Po faceliftu. Lahko tudi 1.8 16V in HDI, ce je avto lepo vzdrzevan. Karavan ali 5 vrat, vseeno. Cena ni pomembna.
zmaga.gif

Pomembno, da je pleh ok in da je predvsem znotraj lepo vzdrzevana. Hidravliko je tamau problem obnoviti. Znotraj so pa vse sekret. Gledam ze vec kot eno leto.

Moderatorje prosim, da pustijo temo tukaj kaksen teden, ker je najvec ogledov.
smile-1.gif

citroen-xantia-16v-01.jpg

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Hmmm, ti pa res kupuješ avto. Brat je imel tri BX-e zaporedoma pa je bilo s hidravliko vedno neko sranje. Če ne drugega je pa povratne lajtnge s ketnami potrgal pa je bila spet zelena luža .
Kar se pa udobnosti tiče je pa avtoooooo ohoho
zmaga.gif

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.631
98
48
Dobre Xantie se ne da več kupiti, razen novo, kar pa te verjetno ne zanima.

Še največ lahko najdeš na citro forumih.

LP

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
699
51
28
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
...Gledam ze vec kot eno leto.

smile-1.gif

a lahko poves, zakaj si tocno tak avto zelis?

luka51

Guru
16. avg 2007
15.052
6.366
113
Citat:
Uporabnik Jason pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
...Gledam ze vec kot eno leto.

smile-1.gif

a lahko poves, zakaj si tocno tak avto zelis?

zakaj si nekdo želi točno starega golfa?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.264
3.619
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Dobre Xantie se ne da več kupiti, razen novo, kar pa te verjetno ne zanima.
To je res, ker avto razpada sam od sebe ne glede na to, kako je kdo ravnal z njim.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Se strinjam.

Xantija je in bo ocitno ostal top Citroen, ker tako zanesljivega modela francoske tovarne se niso naredile. Tudi v globalnem pomenu, zacuda celo na autobildovih lestvicah zanesljivih vozil dosega visoka mesta.

Zakaj Xantija, ker je zadnji Citroen s popolnoma mehanskim sistemom krmljenja vzmetenja, zavor in volana obenem. In ker ima vec prostora kot C5.

Prosim Diabla, da mi posreduje link ali mail.. Lahko na PM
smile-1.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
sem se menil z bratom in trenutno ne bo prodajal..lani in še pomladi je imel prebliske zato sem omenil. Ima pa verjetno prav tako kot ti iščeš, v tem stilu, temno zeleno metalik, ohranjeno. Mu dobro služi, ni kaj.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Skoda no. Hvala vseeno!

O forumskih vozilih ne bom izgubljal besed. Citroen, bmw... top forumsko vozilo je zmeraj slikano nekje na enem vinorodnem okolisu pred hiso brez fasade in na makedamu.. ambient, ki spominja na pijane dolencke ali zadete stajerce. Praviloma ima prestavno rocico zamenjano za spar momo varianto, tepihi pa so obvezno z rdeco obrobo in posesani 1x na leto. Ce je slucajno kateri v original stanju in celo spoliran za 10 in vec let stare primerke zahtevajo vsaj 7000-10000eur, ker so kao salonska vozila

hysterical-1.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
foter jo ma, letnik 97. prevoženih 120.000. noče prodat ... zakaj pišem, nič, samo se hvalim. odličen avto, nič še ni crknilo, menjal je le kolesne ležaje, ker živi bogu za nogu na 700 metrih nad morejm, pa sami makadam daleč naokoli. 1.8 16v 81 kW.

jezek

Guru
24. jul 2008
4.549
1.964
113
Top avto, uporabna vrednost vsaj 10-kratnik cene. So pa tudi zadnji letniki že tako stari, da je potrebno investirat dve uri lastnega dela in par metrov gumijastih cevi - zamenjati vse hidravlične povratke (kupiš po 2 metra cevi fi6 in fi8 in narežeš na mero) - potem ne bo nobenih presenečenj. Gre tudi brez tega, na cesti ne boš ostal, a te občasno preseneti kak flek LHM-a.
PS: En tip iz Žalca ima še zadnjo V6 Activo, nazadnje jo je prodajal za drobiž. Je brezhibna. Sicer stane registracija jurja....ampak ko enkrat to imaš......

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Vidim, da se na citroen forumu ze malce hecajo ali pa ne razumejo. Ne kupujem V6 activie in ostalih zgonjenih jajc z 10. lastniki. 1. ali drugi lastnik, lahko tretji z dokazanimi max 200.000km, brez rje (dobro vem kje za zadnjimi levimi vrati rade prerjavijo in se nekaj mest) in lepo ohranjeno notranjostjo TER redno vzdrzevana. Ne mi ponujati vsaka jajca pa PM, ker sem xantijo ze imel in avto dobro poznam.

Pravzaprav delam marsikateremu lastniku uslugo, ker avtomobili trzno niso vec zanimivi in se jih podarja, jaz pa sem pripravljen placati tudi 2.000 ali vec eur za lep primerek. Za toliko se dobi danes ze solidno ohranjen C5 z vsemi mojimi zahtevami.

sad

Guru
24. avg 2007
22.025
10.730
113
Se dobi takšne avte ampak ne v enem mesecu. Pol leta in več ni nič za iskanje. Seveda vsak dan preverjat avto.net in takoj gledat avto, ko se pojavi kandidat.
In če misliš da delaš lastniku TAKŠNEGA AVTA (torej ne zgonjenega jajca) uslugo, se prekleto motiš in takega avta ne boš dobil, ker ga bo pred tabo kdo drug pobral.
Pred leti se je prodal Golf II bencinar, prvi lastnik, čisto zadnji letnik, 50 jurjev km, kot nov za ceno rabljene štirke. Kupci so se pa skoraj stepli zanj.