Kuhano vino

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
40
Katerega uporabit za doma narediti? Mi je nekako ratal všeč, pa bi ga za novo leto kuhala
grin1.gif
 

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Pri nas uporabljamo za kuhanje domače rdečo (mešanica jurka, kvinton, šmarnica, izabela, gemaj) pa je vsem dobro oz. najboljše
grims-1.gif
.
 

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
za moje pojme najcenejšega ki ga najdeš na trgovinskih policah......je včeraj kolega kuhal mislim da iz najcenejšega Mercatorjevega vina, pa je bil boljši kot na vseh stojnicah v LJ.


LP
 

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
40
no, to sm hotla vedet prijam. men ne pomaga domača mešanica, ker je nimam kje dobit, skuhala ga bom pa itak sam iz enga litra vina, k ga bom kupila v trgovini
grin1.gif
 

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
ma nimaš kaj zgrešit......liter vina, .....potem pa kakšen deci vode, kakšna limona/pomaranča, cimet,klinčki, sladkor.....vse po tvojem okusu kaj ti bolj paše močno/švoh,sladko/kislejše
wink-1.gif



pa na zdravje
smile-1.gif


LP
 

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Za kuhano vino se ne splača kupovati nekega kvalitetnejšega vina, ker se tako dodajo potem še druge sestavine notri in se sama kvaliteta vina niti ne prepozna toliko. Le pazi, da ni preveč kislo, če ne, ne bo nikoli dovolj sladkorja.
wink-1.gif
 

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
1l vina
1/2l vode
pet velikih žlic sladkorja
cimet v kosu ( zdrobiš pol palčke cimeta in dodaš v zgornjo mešanico)
10 nageljnovih klinčkov
sok 1 limone ali pa na drobno naribaš notri limonino lupino jaz uporabljam sok
Na zdravje.
 

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
40
Katero vino pa ni tok kislo? aja, pa samo rdeče pride v poštev, belo no go. Za skuhat pa hvala lepa, sam dvomim, da bi mi pršla za novo leto kuhat v Umag
evil.gif
 

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Če smo že pri rdečem, jaz sem pristašica refoška.
zmaga.gif


Kar pa se recepta tiče, jaz ponavadi delam v razmerju 3:1 (vino:voda), itak mora biti močno, če ne je sama voda.
grin1.gif
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Tako ja, mešanica mora biti 3:1, drgač je prešvoh
cool-1.gif


Pri nas ne marajo Refoška za kuhano vino - je primernejše kako malo manj težko rdeče vino: torej kakšna mešanica, kot ti je že nekdo čisto na začetku napisal.

Pa na zdravje
cheer.gif
 

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.279
3.687
113
davorinm.wordpress.com
Tudi ne.
tongue-1.gif


Zato pa je pijača za moške in ženske. Pa še moški so tradicionalno boljši poznavalci vin. Ženske samo čakajo, kaj bo natakar prinesel.
grin1.gif
 

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
0
36
112
Jaz dam liter refoška, 4 dcl vode, cimetovo palčko, 15 klinčkov, vanilijev sladkor, malo navadnega sladkorja, limono in polovico pomaranče
 

pikanika

Pripravnik
26. nov 2007
131
0
16
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
Katero vino pa ni tok kislo? aja, pa samo rdeče pride v poštev, belo no go. Za skuhat pa hvala lepa, sam dvomim, da bi mi pršla za novo leto kuhat v Umag
evil.gif

Jaz bi vzela merlot. Verjetno Villa Brici.