Kriptovalute (tehnologija, trgovanje, borze...)

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.771
9.858
113
Jaz tudi, po moje. Razen, ce je kako varnostni razlog. Konec koncev sem se prebila cez ta KYC in je bi spet drugod. In ce me vprašajo od kod, lahko recem od vas v trezorja in zdaj nazaj. Mislim, da bo to lažje kot spet nekam drugam. Ne vem... Itak imam pa samo BTC in drobiž v ETH, ki caka na dobro prodajo. Nimam potrebe po drugih altih...

Najbolji

Guru
20. feb 2008
6.249
1.440
113
Enako. 99% btc, drugo ni omembe vredno, šitkojni. Sredstva naj bi se se vedno hranla v EU (Bitstamp), trading in account bosta pa na novi platformi / aplikaciji... tko sm razumu un dopis.

Crypto

Pripravnik
26. jan 2011
116
17
18
Verjetno ne, ker so ugotovili, da na dolgi rok večina algoritmov/botov dela bolj - kot +.

Razen če nimaš nekaj preveč milijonov in strežnik na isti kolokaciji kot borza. Med njima pa čim krajši bakren kabel, ki za razliko od optičnega ne potrebuje pretvorbe iz elektrike v svetlobo.
Potem pa imaš pogoje za visokofrekvenčno trgovanje, kjer vsaka desetinka mikrosekunde šteje. In potem z velikim številom majhnih poslov služiš na podlagi razlik v cenah na borzah ali pa na razliki med nakupno in prodajno ceno.

• Všeč mi je
Reactions: DragonBalj

DragonBalj

Zelenc'
24. sep 2026
9
0
1
Ok, hvala za odgovor. Gledam te algoritme in mi izgledajo zanimivo. Meni nagaja psiha pri trgovanju zato me zanima kako bi se obnesel algoritem kateri teh težav nima in trguje 100% sistematično.

mistique

Guru
16. jun 2009
17.344
4.274
113
Bi rekel, da rabiš kar nekaj deset milijonov, časi pa se merijo v nano sekundah...kje je še ves legal framework in ko ti v nabiralnik pride poziv regulatorjev...že sama ideja mi povzroča bolečino :D

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.771
9.858
113
Pred leti sem imela tudi Binance. Zdaj nimam ze vrsto let nic tam, razen odprtega racuna. In mi non stop hodijo smsi, da je bil login, da je nekdo na novi zelandiji povezal ledger, da je bil prenos uspesen in podobne gluposti... Se da to kako izklopiti? Naveloma ne zapiram racunov nikjer in nikdar, ce me nic ne stanejo, ker cez 7 let vse prav pride, ampak tole v iber nadlezno