Kriptovalute (tehnologija, trgovanje, borze...)

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
4.058
2.709
113
Jim daš vse trejde od menjalnice iz katere si naredil izplačilo. Če ne bodo zadovoljni jim naknadno pošlješ še za eno nazaj itd.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.579
7.986
113
Jaz sem prenešal med denarnicami , menjalnicami, tu pa tam naredil kak trade. max 10 letno. (od leta 2017)
To bo cela kolobocija poročat.

Na vprašanje, od kod denar?
ODGOVOR: od prodaje kripta

ČE sledi vprasanje oziroma navodilo, da posreduj dokazila, posljes zadnje prodaje, ki so rezultirale v ta znesek.
ODGOVOR: Torej prodal si btc in eth npr. za 50k€ in si jih prenakazal iz kripto menjalnice na svoj TRR. Da transakcijo za BTC in transakcijo za ETH - 2 potrdila in poslješ.

ČE sledi vprasanje ali navodilo, da jih zanima od kod ti toliko denarja v kriptu:
ODGOVOR: pa zacnes prebirat tele papirje. Vsaj toliko nazaj, da zacetni vlozek izgleda nekaj, kar se ti glede na plačo pritice. Ce si bos neke silne jurje izplacal, si pa obrtnik na minimalcu, zna koga zanimat koliko si notri dal v strartu in od kod ti. Oziroma max 5 let nazaj, za prej bi se pac prej morali obrniti, pa ugotavljat odnkod ti denar za nabavo kojnev.

Odgovarjas zgolj minimalno na vprašanja, ki so ti ga dali. Ce jih zanima, naj vprasajo, ce ne pa jih ocitno ne zanima. Ce se ustavi pri prvem, ne vidim razloga, da bi odgovarjal se na ostala 2. In do 3.ga najbrz sploh prislo ne bo. Ce pa bo, pa sele takrat cajt zapravljas na teh jajcih.

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji in D_K

Najbolji

Guru
20. feb 2008
5.438
1.157
113
Prvo pa drugo ja, ostalo jim pa res ne mislim razlagat. Naj oni men prvo dokazejo, da sem kriminalec ali podobno. Zakaj bi se jaz moral zagovarjat za nekaj o cemer pojma nimajo oz. niso imeli takrat. Ce je kaj narobe z moje strani naj mi sami povedo kaj. Jaz jim ne mislim razlagat za 8 let nazaj. Pa bognedaj se kaksne izpiske iskat iz onih casov. Prodal sem kripto, evo izpisek transakcije in ... ciao!

• Haha
Reactions: jest5

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.579
7.986
113
Pa, ko se furs in podobni vmesajo, je obratno dokazovanje... Ti dokazujes od kod premozenje in ne obratno

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.617
1.563
113
Prvo pa drugo ja, ostalo jim pa res ne mislim razlagat. Naj oni men prvo dokazejo, da sem kriminalec ali podobno. Zakaj bi se jaz moral zagovarjat za nekaj o cemer pojma nimajo oz. niso imeli takrat. Ce je kaj narobe z moje strani naj mi sami povedo kaj. Jaz jim ne mislim razlagat za 8 let nazaj. Pa bognedaj se kaksne izpiske iskat iz onih casov. Prodal sem kripto, evo izpisek transakcije in ... ciao!

Obrnjeno dokazno breme se temu rece. Ce je zakon tak, moras dokazovat ti.