kratkoročna naložba parih prihrankov

fantom20

Pripravnik
8. jun 2008
102
0
16
Relativno varno moram naložiti cca 15.000 EUR za dobo cca 1 do max 2 leti. Pri depozitih dobim ven za dobo 13 mesecev cca 3 % obresti, gledal pa sem tudi novo ponudbo od NLB kjer imas moznost da vlozis 85% denarja kot depozit z obrestno mero 3,55% ostali denar (15%) pa v enega od skladov NLB (lahko tudi v obvezniškega). Glavna stvar tukaj je da se ti zviša obrestna mera depozitnega dela, tisti ostanek pa ima veliko možnost da bo dosegel tudi vsaj tako obrestno mero kot depozit.
Ima kdo izkušnje s tem, oz mi lahko kaj več pove o tem t.i. "naložbenem paru". Seveda so dobrodošle tudi druge ideje.
Pa prosim vzdržite se odgovorov v stilu pojdi v kazino pa vse na rdečo in podobnih neumnosti...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.151
7.592
113
pri taščici
Imaš otroka?
za otroka dobiš v lonu za 11 mesecev 3,95
za 22 mesecev pa 4,5%

Če ga nimaš, dobiš zase ( ob pogoju odprtja TRR ) ob 15 mesecih 4,15%

Jaz imam sicer še TRR na NLB, ampak denarja jim pa ne nosim več. In ko se mi NSVS konča, bo najbrž tudi ta zgodba končana. Prej se mi pa ne da smuglat trajnike in pdobne zadeve....
Baje so tudi druge banke še ugodne, malo poglej stare teme

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Greš v Moro, kupiš zlato v obliki paličic oziroma v obliki zlatnikov (ti svetujejo) in čez leto ali dve prodaš (najboljše njim) in imaš precej večji donos kot pa na banki.
Malce spremljaš gibanje in mogoče prodaš v takem trenutku, da še več dobiš - odvisno od gibanja cene zlata.
Tudi če ne boš tega naredil, malce poglej na www, kako zgleda pri zlatu.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.532
2.451
113
Ja no nevem če je ravno pametno zdaj kupovat zlato kot naložbo ko je tako visoko. Seveda je možno da bo profitiral, je pa tudi možnost da bo lepo pušnil. Smo pa že v eni drugi temi ugotovili da če kupiš zlato pri moro in ga hočem potem nazaj prodat da mora zlato kar lepe % zrast da si sploh na nuli (vse provizije), kje pa si potem še ti kaj zaslužil... Tako da ni vse lepo kot izgleda na prvi pogled...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.151
7.592
113
pri taščici
tudi mene zanimajo provizije MOrota in podobnih,poleg tega pa je še riziko da ti izgine, oziroma imaš stroške s sefi, pa še tam ni varen (SKB)
maurice: če zlato v naslednjih dveh letih ne bo raslo, boš ti pokril razliko?

fantom20

Pripravnik
8. jun 2008
102
0
16
Hvala vsem za odgovore, v naslednjem tednu se bom odločil kam z naložbo. Saj itak ni veliko, glavno da malo inflacijo pokrijem, pa da me vest ne peče, ker mi doma v nogavici dnar stoji. Med vsemi varnimi naložbami je po enem letu razlike kvečjemu 100 EUR, kar je več, pač ne definiram kot varno.
Hehe majhen dnar, majhne skrbi
smile-1.gif

lp

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.560
488
83
Relativno ugodno ponudbo ima trenutno tudi Probanka: 3 leta za 4,5%. Lahko predčasno prekineš:
po enem letu (o.m. se zmanjša na 4%) ali po dveh letih (4,25%). Min. znesek je 1000€.

info: klik

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.883
417
83
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
tudi mene zanimajo provizije MOrota in podobnih,poleg tega pa je še riziko da ti izgine, oziroma imaš stroške s sefi, pa še tam ni varen (SKB)
maurice: če zlato v naslednjih dveh letih ne bo raslo, boš ti pokril razliko?

A ste vsi nepismeni, lepo vam piše na strani moro cena za NAKUP in PRODAJO.

Kakšni stroški s sefi neki, če 1kg zlate palice v velikosti tamalega snicersa ne moreš skriti doma, pol tudi za zlato nimaš.