"Kraja" avtobusa in youtube video

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.404
11.279
113
NPU ne preiskuje "običajnih" kaznivih dejanj. Primer prevzamejo, če:
  • Gre za visoko stopnjo strokovne zapletenosti.
  • Je nastala velika premoženjska škoda.
  • Preiskava zahteva usklajeno delovanje različnih državnih organov (npr. FURS, Urad za preprečevanje pranja denarja).

V večini "standardnih" primerov izsiljevanja (tudi če je žrtev odvetnik) preiskavo vodi Sektor kriminalistične policije na lokalni policijski upravi (npr. PU Ljubljana, PU Koper itd.).
Če gre za "osamljen" primer izsiljevanja, bo to skoraj zagotovo preiskovala lokalna kriminalistična policija. Če pa je izsiljevanje del širše hobotnice, ki ogroža pravni red ali vključuje milijonske zneske, pa primer lahko roma v roke NPU.
No kar si napisal ne drzi. In NPU je policija z enakimi pooblastili kot vsak policist. Na podlagi pravilnikov sprejetih v policiji pa lahko prevzame katerikoli primer ki ga zeli. Zakaj ga prevzame pa definitivno ni nekaj kar bi policija objavljala oz pojasnjevala javnosti.

Ko gre za izsiljevanja in so pogoji za uvedbo PPU tega ne more delat policijska postaja (kjer imas LKS). Kdo kdaj kaj prevzema doloca tudi katalog KD.

Ne ve AI vsega.

erikson

Guru
25. avg 2007
26.036
9.317
113
Repić je imel za Državni zbor akreditacijo portala Sončeve pozitivke.

"Omenjeno vsebino je, po trenutno dostopnih informacijah, ustvaril in objavil g. Aleksandar Repić, ki je dostop do dogodka pridobil na podlagi akreditacije, ki mu je bila posredno omogočena preko našega občasnega sodelavca. Poudarjamo, da je bilo to dejanje izvedeno brez vednosti, odobritve ali kakršnegakoli soglasja uredništva Pozitivk. Takšna ravnanja so v popolnem nasprotju z našimi vrednotami, uredniškimi standardi in etičnimi načeli delovanja. V uredništvu se za nastalo situacijo iskreno opravičujemo vsem prizadetim," so zapisali v uredništvu Pozitivk. Za RTV je Repić pojasnil, da je prišel spoznat ostale kriminalce: "Jaz sem zanje amater, mogoče se od njih še kaj naučim." Dodal je, da je prišel v državni zbor prek prijateljevega medija, in sicer kot snemalec.

• Haha
Reactions: Gatto in aljoman

erikson

Guru
25. avg 2007
26.036
9.317
113
Bolj so se potrudili s tem kako je dobil en pokovec akreditacijo obrobnega portala kot kako se je Zlatko v kombiju RTV prešvercal. :zaljubljen:
In to na državno proslavo, v neposredno bližino predsednika države in ostalega vrha države. Na srečo je imel v roki megafon in ne eksploziva ali orožja.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.404
11.279
113
En zadnjih gostov… baje je denar samo se do maja in potem se bo ta hobby projekt dveh oseb (tomasic in rabnt) menda enostavno ugasnil

• Všeč mi je
Reactions: jendomen