Komarji teror

Corvette

Majstr
6. nov 2008
585
530
93
Za pike najbolj pomaga apliciranje toplote na pik, nekje nad 60 ºC. Keramična šalčka, do 2/3 napolnjena z vrelo vodo, preostalo dodaš hladno; ali pa vžigalnik in na kratko 1-2 sekundi pogreti kovinski predmet (žlička, nož) in dati na mesto pika. Naenkrat se sprostijo vsi histamini-prijetno zasrbi in potem je OK. Preverjeno stokrat, meni je to absolutni lifesaver.

Dobijo se tudi namenska sredstva, npr. BiteAway na baterije, ampak omenjena toplota bolj zaleže, ni pa tako praktična zunaj. BiteAway je treba včasih ponoviti po 5-10x, da zaleže

1788560654653.png

• Všeč mi je
Reactions: novaa in Zanzibar

Yogi

Guru
1. sep 2007
5.191
1.589
113
Autan sprej proti komarjem. Ne odganja jih na meter daleč (še vedno brenči okoli tebe), ampak ko sede nate, te pa ne piči.

Za po piku pa Metida gel kar solidno učinkuje, vsaj pri meni. Sploh, če namažeš zelo hitro po piku...

irwin

Guru
13. mar 2008
2.275
812
113
Stara preverjena klasika ki deluje. Je potrebno cez Dragonjo,Kolpo, Sotlo ali Muro v lekarno.

Priponke

• Pliva.jpg
    Pliva.jpg
    86,1 KB · Ogledi: 25

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.402
456
83
Včasih si dobil Sandosten Calcium (samo so ga mislim da umaknili iz prodaje, pozabil zakaj, je pa pomagal - kombinacija kalcija in enega antihistaminika...)

guardy

Guru
3. avg 2007
8.618
1.171
113
Obišči stran
Sprobal sem en kup repelentov, tudi nekaj domačih zadev. 100% zaščite ni.
V treh lekarnah so mi svetovaliJungle formula 4, ki pomaga za silo. Vendar je količina majhna (75ml) in ni poceni - okoli 12€. Po dveh urah zunaj (19. do 21.) imam dva pika.
Za silo se obnese tudi tigrova mast, če ni drugega pri roki. Za pike mi še najbolj pomaga Fenistil, čeprav ni vsemogočen.

Probaj tole ;)

• Všeč mi je
Reactions: mistique

Silos

Fizikalc
6. jun 2024
100
202
43
Repelenti ... kaj pa vem, bi se moral cel potopit v njega. Se našpricam po rokah, nogah, vratu ... in me useka čez hlače na rit. :D Ali pa na rob stopala. Sproban Autan in Forth, ni razlike.

Drugače imamo komarnike na oknih. Ampak ti hudiči kot da čakajo pri vhodnih vratih, da boš šel notri ali ven, in takrat v tistih par sekundah uletijo v bajto. Vsak dan fentam ene 3-5 komadov v bajti.

Za okrog bajte se baje dobro obnese tista naprava, na katero priklopiš plinsko jeklenko in proizvaja CO2. V osnovi je honeypot za komarje, ker ti hudiči ljudi zaznavajo po izdihanem CO2. S to napravo ustvariš honeypot z večjo koncentracijo CO2 in gredo potem tja, namesto na ljudi. Na Finskem sem videl, da kar dosti uporabljajo to, tudi za razne dogodke na prostem. Pri nas sicer še nisem zasledil, da bi kje prodajali. Žena pravi, da naslednjič, ko gremo kaj na sever, obvezno nabavimo. :D

22. jul 2007
15.255
2.693
113
126
Ja bo treba par 100 eur reskirat in nabavit takšno napravo, ker kakor kaže jih bo vsako leto vedno več okuženih -Zika, Denga ...

mistique

Guru
16. jun 2009
17.201
4.126
113
Repelenti ... kaj pa vem, bi se moral cel potopit v njega. Se našpricam po rokah, nogah, vratu ... in me useka čez hlače na rit. :D Ali pa na rob stopala. Sproban Autan in Forth, ni razlike.

Drugače imamo komarnike na oknih. Ampak ti hudiči kot da čakajo pri vhodnih vratih, da boš šel notri ali ven, in takrat v tistih par sekundah uletijo v bajto. Vsak dan fentam ene 3-5 komadov v bajti.

Za okrog bajte se baje dobro obnese tista naprava, na katero priklopiš plinsko jeklenko in proizvaja CO2. V osnovi je honeypot za komarje, ker ti hudiči ljudi zaznavajo po izdihanem CO2. S to napravo ustvariš honeypot z večjo koncentracijo CO2 in gredo potem tja, namesto na ljudi. Na Finskem sem videl, da kar dosti uporabljajo to, tudi za razne dogodke na prostem. Pri nas sicer še nisem zasledil, da bi kje prodajali. Žena pravi, da naslednjič, ko gremo kaj na sever, obvezno nabavimo. :D
Ne pozabit, da čakajo tudi v avtu...

Drugače pa vse kar ima vsaj 20 ali 30% deet-a tej golazni prepreči touchdown. Ključno je, da so nanosi enakomerno razporejeni po izpostavljenem delu telesa. Ne preskoči niti cm²...Pa nikar preveč na debelo, ker kaj pa vem, deet so naštudirali v času vietnamske vojne in ne vem, če je bil seznam stranskih učinkov kdaj do konca napisan...

• Všeč mi je
Reactions: frodoo

Matko

pohodnik
18. jul 2007
6.121
1.057
113
Za okrog bajte se baje dobro obnese tista naprava, na katero priklopiš plinsko jeklenko in proizvaja CO2. V osnovi je honeypot za komarje, ker ti hudiči ljudi zaznavajo po izdihanem CO2. S to napravo ustvariš honeypot z večjo koncentracijo CO2 in gredo potem tja, namesto na ljudi. :D
Po opisu sodeč mini kondenzacijska plinska peč

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.350
3.691
113
Marlbor
Mogoče kdo ve, če se sme pri nas špricati tako kot v Hrvatiji? S čim špricajo? Ker jih imam celo poletje zadaj za hišo poln na tleh. Trava redno pokošena, je ne zalivam, da bi bila vlaga, avgusta celo posušena trava od suše, ampak glej hudiča, komarjev nenormalno veliko. Zato bi se za drugo leto opremil s kakšnim škropivom.

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.820
6.972
113

V Sloveniji ni dovoljeno takšno škropljenje.

Sulc

Majstr
22. avg 2007
1.061
260
83

daš jurčka...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
15.132
9.260
113
Mogoče kdo ve, če se sme pri nas špricati tako kot v Hrvatiji? S čim špricajo? Ker jih imam celo poletje zadaj za hišo poln na tleh. Trava redno pokošena, je ne zalivam, da bi bila vlaga, avgusta celo posušena trava od suše, ampak glej hudiča, komarjev nenormalno veliko. Zato bi se za drugo leto opremil s kakšnim škropivom.

Cymina ultra

1789040987994.png