Kolk lahko voziš s prikolico?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.788
5.380
113
Citat:
Uporabnik olfa pravi:Vsedi se v kamijon, pa naj te pelje. Pa glej pol ta svoj gps do kam bo pršu.
Kar števec v avtu gledam... Vem koliko odstopa od hitrosti merjene po GPS-u. Pa tudi sicer števec v avtu ne pokaže nikoli niti blizu 100, ko kak kamionar najbolj divje prehiteva (z 91 km/h tistega, ki vozi 87 km/h)...
Kaj če bi mi avto naložil na kamion in bi me peljal, Koliko bi potem kazal števec
sprasujem se.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.242
7.659
113
pri taščici
Jado: kalibriraj tvoje gps. Nekaj je narobe z njimi. Moj gsm navigacija kaže toliko kot pravijo ostali, avto mi kaže pri 90 cca 2 kmh. več

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Ksz
Tisti, ki vlacite prikolice in imate podhranjen avto uporabljajte tudi pocasni pas... tj. skrajno desni pas kjer so trije pasovi npr. Vrhniski klanec. Danes imajo novejsi tovornjaki 500 konj in gredo tudi na razdrto lahko 90 v klanec. In zaradi takih ki se vozijo 80 po voznem pasu potem tovornjakarji skacejo z 90 kmh na prehitevalni pas... In ovirajo nas, dinamicne voznike :p

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik marjan pravi:
Ksz
Tisti, ki vlacite prikolice in imate podhranjen avto uporabljajte tudi pocasni pas... tj. skrajno desni pas kjer so trije pasovi npr. Vrhniski klanec. Danes imajo novejsi tovornjaki 500 konj in gredo tudi na razdrto lahko 90 v klanec. In zaradi takih ki se vozijo 80 po voznem pasu potem tovornjakarji skacejo z 90 kmh na prehitevalni pas... In ovirajo nas, dinamicne voznike :p

Podhranjen avto... vidiš, da je pogosto okrog naše države predpis 80 omejitve (kar se mi zdi banalno, če lahko šleper 15 tonsko prikolico vleče 90). Jaz sem do zdaj vozil tako 100-120 s kamp prikolico, pa to s taščinim podhranjenim c4 1.6 brez problema. Tako da dvomim, da kdo zaradi premalo konjev vozi 80.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.426
1.436
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
olfa: tovornajakarji + avtobusarji vsi gonijo 110 in več. včeraj nemci avto + prikolica gasa po 120....

Tovornjakarji po mojem števcu v avtu vozijo okoli 90km/h. Zelo redko srečam kakšnega ki leti 100km/h+ Sklepam da tiste zelo redke izjeme onesposobijo blokado.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik marjan pravi:
Ksz
Da te potolažim: nimam podhranjenega avta, pa se vseeno umaknem na skrajno desni ("počasni") pas. Ker mi ni težko in me ne boli. Razen če je na počasnem kdo še bolj počasen, pol grem pa mimo po voznem pasu (ko je možno ne boš verjel) in nazaj na "počasnega".

Edit: ker že ravno učiš počasnele - bodite tisti ki ste "nadhranjeni" toliko uvedevni, da omogočite unim s počasnega da se normalno vključijo nazaj na vozni pas, ko se počasni zaključi.

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
To je bil samo dobronameren nasvet in to se dogaja, zato sem tudi napisal. Najlepse pa je iz Kopra proti Kozini, ko so vsi s prikolicami na voznem pasu, kar naenkrat se pa znajdejo v tunelu na prehitevalnem... Tovornjaki pa po desni mimo...