Več branjaCitat:
Avstrija je uvedla skupni prometni prostor in kolesarske ceste (to so ceste, označene s posebnim prometnim znakom, kjer ima kolesar več pravic od voznika avtomobila) ter odpravila obvezno uporabo kolesarske steze ali kolesarskega pasu.
Jaz bom sicer rekel tako, da fajn je, da organi malo zdravo pamet uporabljajo. Ker je razlika med pajkičarjem, ki se vozi po sredini cesti (po možnosti dva vštric), ki se mu je... za vse, gre skozi rdečo, ***** na voznike, itd. in pajkičarjem, ki se vozi lepo pol metra od roba (ali manj), ki včasih tudi kaj pobremza, da ga kdo lažje prehiti ali pa potegne, da ne dela gužve oz. morda celo nakaže z roko, da ga lahko prehitijo.Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Ne samo kolesarjem, še traktorjem na cesti dati prednost, da bo bolj zanimivo.![]()
Večkrat se v mesto peljem s kolesom. Kolesarska steza je na pločniku in jo delimo s peščci.
Vedno uporabljam kolesarsko, vendar ne 40 na uro, ampak sedem do petnajst km na uro, odvisno od okoliščin.
Če je pešec na moji polovici, po potrebi ustavim in ko se umakne nadaljujem.
Pajkičarji....mimo iste kolesarske se peljejo po glavni cesti![]()
Imamo mestne redarje, ki bi lahko red delali tudi pri kolesarjih (tudi pri pajkičarjih). Redarjem je lažje s fotoaparatom na parkplacu čakati, kdaj boš zamudil čas označen na parkirni uri (to pravi moja žena)![]()
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Še en trend, za odpret temo. Dvakrat v kratkem času se mi je (s kolesom) zgodilo, da sem skoraj zbil peško, ki je šla lagano čez rdečo, čez prehod za pešce, vmes pa buljila v telefon.![]()
saj veš, da je lažje in hitreje prehiteti dva, ki se vozita v štric, kot pa dva, drug za drugim? v vsakem primeru moraš dati dovolj prostora, če daš dovolj prostora pa si tako ali tako hitreje mimo, kot če sta drug za drugim ... če pa ne zmoreš dati dovolj prostora ... no, potem ne vozi, sploh ne po naših delovnih zaporah, ker boš nekam zapel.Danes 2x doživel na cesti da sta se kolesarja vozila vštric in ne eden za drugim.
To ni dovoljeno vsaj PP tako pravi.
Saj ni čudno, da se pol dogajajo nesreče.
Včeraj en kolesar po sredini cesteTo so večinoma cestna kolesa in ne gorska![]()
v teoriji da, ker so krajsi, kot en traktor, kot pa neka kacica. prostora si moras tako ali tako vzeti toliko, da si konkretno na nasprotni polovici ceste.Po tej logiki je še lažje prehiteti štiri, ki se vozijo vštric.