klimatska naprava

packon

Pripravnik
7. maj 2015
119
15
18
Po 20 letih je klima v avtu na hitro spustila plin..v enem mesecu če ne prej.
Peljal sem k mehaniku ki jo je napolnil...prvi dan je delala, naslednji teden le še šumela.
Šel sem k drugemu mehaniku ki je zaradi nesporazuma pomotoma napolnil klimo s hladilnim plinom namesto z dušikom. Zanimivo je to da klima po dveh mesecih še vedno deluje.
Okoli mesta polnjenja s plinom ni bilo barve. Je možno da obstaja sredstvo ki se primeša plinu da zatesni manjše luknjice ali kako naj si to razlagam?

packon

Pripravnik
7. maj 2015
119
15
18
Misliš tega se ne daje v klimo?

Prvemu mehaniku sem za polnjenje plačal ca 70€ in je že čez nekaj dni spustila.

Ko sem ga potem peljal k drugemu ki je zaradi nesporazuma spet napolnil s plinom pa še vedno dela že 2-3 mesece. Kaj je dal noter da ni spustila v nekaj dneh kot se je to zgodilo pri prvem mehaniku?
Zadnjih par tednov ob prižgani klimi slišim čudne zvoke kot da se nekaj pretaka. Če to pomeni puščanje plina in bo do naslednje sezone prazna jo junija spet peljem na polnjenje s plinom in tudi tesnilom.

Hondi

Guru
18. avg 2007
3.821
623
113
Misliš tega se ne daje v klimo?

Prvemu mehaniku sem za polnjenje plačal ca 70€ in je že čez nekaj dni spustila.

Ko sem ga potem peljal k drugemu ki je zaradi nesporazuma spet napolnil s plinom pa še vedno dela že 2-3 mesece. Kaj je dal noter da ni spustila v nekaj dneh kot se je to zgodilo pri prvem mehaniku?
Zadnjih par tednov ob prižgani klimi slišim čudne zvoke kot da se nekaj pretaka. Če to pomeni puščanje plina in bo do naslednje sezone prazna jo junija spet peljem na polnjenje s plinom in tudi tesnilom.
seveda ne, ker uniči mašino za polnjenje in še kaj
sistem se testira na tesnost s formirnim plinom, ne pa kar fila pa potem spusti v parih dneh, to ni nič