Kitajski "napad"

Najbolji

Guru
20. feb 2008
6.137
1.378
113
Al pa ce ne... vozit se mora. In vozilo se bo kar bo na trgu pa dostopno. Ne glede na 'kunem se, nikad...' in podobne bedarije. "Ego" se izredno hitr aligna... :p

Se dacman prjav, epish... :cheer:

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.146
14.717
113
kitajca že zdaj vozi folk pa niti ne ve, ..mislim da celo mercl z mali motorjem v CLA in podobno bo "outsourcal" kitajski 1.5 turbo s kakšno nalepko..da o EV vozilih sploh ne govorimo. kaj vse je made in china.

mtl

Guru
19. jul 2007
11.449
1.062
113
Kras
www.mtl.si
Verjetno razumeš, kaj se misli s ''kitajcem''. Ne gre samo za dele, ampak za celoten inženiring (z vključeno predvideno življenjsko dobo) in predvsem poprodajno podporo, ki zagotavlja, da se avto lahko dolgoletno čim manj problematično uporablja.
Po tvoji logiki bi lahko potem rekel, da itak tisti, ki vozi ''kitajca'' vozi evropski avto, saj so noter komponente od Boscha, itd.

Preden kdo skoči: ja, tudi marsikateri tradicionalni proizvajalec ima probleme z zgoraj omenjenimi lastnostmi. So se pač sami nasadili.

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.146
14.717
113
vem, ampak na konc je to vse kitajsko, in glavni problem je da denar tja odteka in ne ostaja v EU , tu je srcika... prvo je odtekalo malo, pa smo se hecali, zdaj pa gre večina, na konc zgleda bo vse tam... Jaz ne vidim velike razlike če ima avto EU značko vsebina pa kitajska, od celega kitajskega avta.. Na konc se bo rezervne dele iskalo na kitajskem, tu jih tak ne bo. Pri legecy makerju j eše dodatna komponenta lupaža na poprodaji... kar jim bo tudi odklenkalo počas.
Vsi proizvjaalci komponent imajo obrate na kitajskem...tako da vprašanje če so EU bosch komponente v avtu. ;)

"The 1.5-liter gasoline engine (designated M252) used in the new hybrid Mercedes-Benz CLA is developed by Mercedes-Benz and manufactured in China by Aurobay, a powertrain company owned by Geely."

Najbolji

Guru
20. feb 2008
6.137
1.378
113
Vozilo se bo tisto, kar bo zagotavljalo vožnjo ;).
To pa ni nujno tisto, kar je na začetku poceni.

Pri tukajsnji klienteli se bo vozilo kar bo poceni in da bo neka 'zgodba' zadaj, ker vecina tu nikakor noce izpast plebejska. Itak da je, sam glumi na polno... Drugace si ne znam razlagat 'premij', kozolcev etc... Tko je in kmal se bo tud vidlo. Ker pravih EU 'premij' se tu ne bo vozilo - kdo bo pa nonstop sraufal etc...? Sej te zena pusti. Kupu bos neki novga pocen, zvozu pa zamenal. Te bo pocas zakonodaja prpelala. Druge opcije nekak ne vidim, avto je postal potrosna roba. Jebes statusni simbol pa to, tega ni vec, wake up.

Je pa se Schwab opcija - ne bos imel nic in bos vesel :)

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.849
2.498
113
Oh sweet, tega sem tud js gledal. Kaj si imel še drugega v igri in kaj te je na koncu prepričalo?

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.146
14.717
113
Pri tukajsnji klienteli se bo vozilo kar bo poceni in da bo neka 'zgodba' zadaj, ker vecina tu nikakor noce izpast plebejska. Itak da je, sam glumi na polno... Drugace si ne znam razlagat 'premij', kozolcev etc... Tko je in kmal se bo tud vidlo. Ker pravih EU 'premij' se tu ne bo vozilo - kdo bo pa nonstop sraufal etc...? Sej te zena pusti. Kupu bos neki novga pocen, zvozu pa zamenal. Te bo pocas zakonodaja prpelala. Druge opcije nekak ne vidim, avto je postal potrosna roba. Jebes statusni simbol pa to, tega ni vec, wake up.

Je pa se Schwab opcija - ne bos imel nic in bos vesel :)
jp, telefon scena bo - je že počas. . 1 na 1

Silos

Fizikalc
6. jun 2024
76
122
33
Na našem koncu, ki je po povprečni višini plač v spodnjem delu lestvice, vidim vedno več Kitajcev. Zadnje čase Forthingi, Đejkuji in Omode na veliko. Dosti tudi Leapmotorjev T03.

Osebno sicer še vedno raje kupim 10 let starega Japonca kot novega Kitajca, ampak po drugi strani razumem tudi tiste, ki raje vzamejo novega Kitajca. Avti postajajo samo še en "appliance", kot Gorenje pralni stroj, ki ga po izteku garancije pelješ na odpad in vzameš novega.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.792
627
113
Oh sweet, tega sem tud js gledal. Kaj si imel še drugega v igri in kaj te je na koncu prepričalo?
Namen sem imel bmw i4. Sem šel na testno, bilo je čisto ok, ampak ne pa da bi rekel, o fak tega bi pa res mel.
V oči mi je padel tale zeekr - oblika. Sem se enkrat ustavil tam, si ga ogledal, šel na testno in ni primerjave. Se ti samo smeji ko ga voziš, izdelava oprema, ni da ni, top. Če se bom pa zaj… pa noben ne ve. Sem pripravljen sprejti riziko.

dask

Guru
21. sep 2023
1.042
1.192
113
Jaz zaenkrat ostajam na EU ki je križan s kitajcem. Bom dal času čas, da vidim, kako se bo čez par let obrnilo z obrabo, servisi itd. pri vseh teh kitajcih. Novega EU pa trenutno tudi ne bi vzel, ker so ali butasti modeli (motorizacija itd.) ali pa cenovno adijo.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.146
14.717
113
Namen sem imel bmw i4. Sem šel na testno, bilo je čisto ok, ampak ne pa da bi rekel, o fak tega bi pa res mel.
V oči mi je padel tale zeekr - oblika. Sem se enkrat ustavil tam, si ga ogledal, šel na testno in ni primerjave. Se ti samo smeji ko ga voziš, izdelava oprema, ni da ni, top. Če se bom pa zaj… pa noben ne ve. Sem pripravljen sprejti riziko.
jaz tudi, če bi šel na pravega kitajca bi zbiral zeekr ali pa xpeng.... zeekr mi sicer smrdi samo zaradi kmag (se mi zdi),... tako da poročaj, ko bo šlo zares..kolk KW bo v prometni? Pri tesli je smeh 88kw haha,