Kitajski "napad"

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
55.147
7.369
113
Pred 30 leti si tudi ljudje niso dajali takih jajc na lase, kot sedaj...ali na kožo.

Dik

Majstr
28. okt 2007
1.614
114
63
Od križišča mal naprej na desno
Vsaka taka napaka se presoja v luči pogostosti glede na št. izdelanih vozil. Za primerjavo: pri kombinaciji avtodoma s Fiatom 3.0 in ročnim 6 stopenjskim menjalnikom je prišlo do veliko lomov menjalnika, ker pa tovarna na celoti izdelanih Ducatotih s to kombinacijo ni zaznala zaskrbljujočega procenta lomov, tega niso priznali kot tovarniško napako.
Problem je, ker se večina teh avtodomov konstantno vozi na zgornji meji NDT, kombiji s tako kombinacijo pa ne.
Meni je dvakrat menjalnik odletel pri kombiju s to mašino. Sreča da je bil v garanciji, pa se je bolj kot ne prazen (po teži) vozil.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.438
3.801
113
Meni je dvakrat menjalnik odletel pri kombiju s to mašino. Sreča da je bil v garanciji, pa se je bolj kot ne prazen (po teži) vozil.
Evo potrjuješ pravilo. :oops1:
Sam vem za ene 10 takih kombinacij v avtodomu v Sloveniji, bi si upal trditi, da jih 50% odnese ko se + - 100.000 km obrne. Le da pri avtodomu to praviloma pomeni kakih 5+ let uporabe in baj baj garancija. Meni so takrat nekaj malega kulance priznali pri delu, pa obnovljen Iveco menjalnik sem dobil, ki naj bi bil boljši. Nekih 2.500€ je bilo kakih 13 let nazaj.