Jaz pečem/dimim celo leto, zadnji čas na peletni mašini. Rebrc se lotim običajno tako, da jih na tanko premažem z olivnim oljem, potresem z doma pripravljeno mešanico začimb (sol, poper, česen v prahu, rdeča paprika v prahu,..) na obeh straneh in tudi ob strani. Pustim vsaj pol ure stat, da zašvica, lahko tudi več do 2 uri.
Žar na 130C, indirektna peka, rebrca gor. Čez 1 uro jih dokaj obilno pošpricam z navadno vodo (lahko tudi s čim drugim, kot je mešanica kisa, jabolčni sok,..). Nato pečem še okoli 1,5 ure (večja rebrca dlje, manjša manj). Potem pripravim alu folijo, notri po dolžini pošpricam poljubno omako (lahko narediš svojo, lahko kupiš, tega je veliko) in dodam 3 do 4 kose masla po dolžini. Rebrca položim na maslo (obrnjena na glavo). Dobro zavijem in nazaj v žar. Pečem 1 do 2 uri na tak način. Običajno po 1 uri odprem in preverim s termometrom kako rahla so (ne merim temperature, ker pečena so običajno zdavnaj že). Če zgleda že ok, vzamem ven, dam na žar nazaj in tako pečem kratek čas, da se osuši, vmes pa premažem še 1x, 2x z mešanico iz alu folije. Zadnji del običajno ni dolg, lahko samo 15 minut, bo dovolj.