Kateri žar?

smrkec

Pripravnik
5. sep 2007
70
5
8
Jst ma Campingaz 3 LS in se učim. Bolj je problem v tem, ker nism tok navajen poečt na zaprtem tipu žara. Če je žar odprt itak vidiš kaj se dogaja, na zaprtem pa je point v tem, da ga ne odpiraš neprestano in gledaš kako je pečeno. Pa če prevečl odpiraš, tudi maščoba z žara, ki pada na une V zaščite gorilca bolj pogosto gori. A uporabljate kakšen timer, da veste kdaj obrnt meso, da ne odpirate prepogosto? Obstaja kakšno pravilo kok minut speče kakšna zadeva, da ne odpiraš prepogosto? Zasledil sem da čevape 4+4minute na 180C....

Druga zadeva pa je vročina. Sedaj pozimi, ko je zunaj 5-10 stopinj se kr pozna, da je zrak hladen in da mora biti gorilec skoz na ful odprt. Temperatura se mi giba nekje od 140-180C (je pa res, da imam samo dva gorilca za reštke odprta, ker tretjim ki je pod ploščo in ni na njej nič mesa, je ugasnjen). Ko odpreš temepratura takoj pade za 50C in spet rabi kar nekaj minut da pride na 160C. Ali bi bilo bolj smiselno imeti skoz 3 prižgane?


Twinman, ti si mojster, mogoče veš...
LP
imam enakega. zelo hitro sem si naredil modifikacijo. Ko je žar zaprt, je zadaj za pokrovom na veliko uhajala toplota. vsaj po moji logiki ni ravno dobro. Zato sem tam dal en pleh z notranje strani. Sedaj ne uhaja več.
Ker sem daaaleč od grill frika, tudi sam uporabljam 99% časa samo leva dva gorilca. Ne dopade pa se mi, da temp ni ista po vsej površini. Sam odpiram na 1-2min.
Zaščitni plehi za gorilnike mi zelo rjavijo. Mislim, da jih bom moral menjat na 2 sezoni. Je pa žar skos zunaj, pokrit in pod streho.
 

Palcek

Pripravnik
15. dec 2007
284
22
18
Bistvena razlika med modeloma je v pokrovu - prvega dvigneš in ga lahko odneseš stran, drugi pa je zadaj pritrjen s tečajem in ga samo dvigneš (odšrt stoji sam). Je pa kar kunštno nastaviti ta pokrov, da dobro leži. :)
Glede ostalega bistvenih razlik ni (nisem edino prepričan, če imata oba enako rešetko - absolutno naj bo taka z možnostjo odpiranja na straneh).
Sam sem nabavil tega drugaga (s fiksiranim pokrovom) - velika šlamparija te serije je, da je termometer spredaj, se pravi nad ogljem, ko pečeš indirektno. Prikazana temperatura je tako vedno visoka in nima veze s temperaturo v območju mesa, ki je pod zračnikom. Sem rešil z namenskim BT termometrom s sondo.

Glede grillshop-a pa absolutno lahko samo pohvalim. Žar je imel manjšo napako - razpoko na emajlu - reklamacija rešena res vrhunsko! Poštnine tudi pri meni ni bilo.
koliko casa ste cakali na dostavo iz grillshopa?
 

TRiK

Pripravnik
20. jan 2009
795
6
18
Sem šel nalašč pogledat časovnico, da ne bom po nepotrebnem pisal na pamet:

v torek ob 21:45 je bil oddano naročilo, v sredo 6:57 sem prejel od grillshopa obvestilo, da je bil paket odposlan, v petek zjutraj je bil pri meni. Se pravi dobra 2 delovna dneva.
 

Palcek

Pripravnik
15. dec 2007
284
22
18
Hvala za hiter re. Tolko da imam malo orientacije.
Sam bom verjetno cakal dlje glede na razmere in oddan order v petek zvecer :)