Kater powerline adapter z wifi & chromecast?

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
1. Na zunanjem placu preko poletja rabim en powerline z wifi, nič zahtevnega, rad bi nanj priklopil chromecast pa kakšno nanizanko pogledal, malo glasbe. Za neko osnovno brskanja pač, ne rabim nekih hudih hitrosti, uporabljal se bo največ za telefone in tablice.

Kaj kupit?

Pa še 2. vprašanje: ali obstaja nekaj namesto chromecasta, ki podpira tako audio preko jack kabla, kot video preko hdmi? Če prav razumem chromecast 2 podpira samo hdmi? Problem je ker poleti rabim bolj za video prenose, v stanovanju pozimi pa imam pametni tv in bi rabil samo za glasbo na zvočnikih. Ne bi pa kupoval dveh
 

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.823
723
113
www.jernej.org
Apple TV ni Chromecast... končni efekt je sicer podoben... ampak delovanje ter uporaba v osnovi zelo drugačna. Jaz ti predlagam, da si kupiš še Chromecast Audio... saj je relativno poceni. Bolje dve namenski (in poceni) napravi, ki delujeta tako kot si navajen, kot pa eno dražjo napravo, ki je nek kompromis.

Sicer pa... če razmišljaš o alternativi za Chromecast, vsaj povej, s katerimi napravami ga upravljaš (iOS, Android, PC, Mac, ???) ter katere glasbene storitve uproabljaš (Google Music, Spotify, Apple Music, ???)... pa seveda video storitve (youtube, hbo, netflix, tvin, eon, tv2go, ???).
 

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Aha sorry, to sem pozabil. Sem 100% apple, tudi žena. Zunaj bi rabil v bistvu lokalni VLC (film dam na iPhone in ga streamam na TV), notri pa imam to rešeno, pogrešam pa samo glasbo.

Glasba torej apple music, sem pa tja yt, zunaj pa načeloma samo VLC. Bi pa zunaj tudi kdaj rad kakšen komad streamal na centralno ozvočenje, ker mi gredo ti radiji že ornk na živce.
 

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Ok to sem rešil s temje ojačevalnikom, dela super.

Je torej kakšna alternativa z iOs namesto chromecasta ali ne?
 

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.823
723
113
www.jernej.org
Če si 100% na Applu, potem bi znal biti Apple TV prava izbira zate. Se moraš pa sam odločiti.

1.) Ne vem, kako trenutno predvajaš filme na Chromecast... ampak za Apple TV morajo biti v pravem formatu. Imaš pa aplikacije, ki delajo on-the-fly transcoding (ampak potrebuješ računalnik... ne telefon).
https://airflowapp.com/
https://beamer-app.com/

2.) Ne vem, kako trenutno poslušaš Apple Music na Chromecastu, ker uradno ni podpore. Jaz poznam edini način z uporabo računalnika in airflow app. Tukaj je Apple TV definitivno boljša izbira.

3.) Bistvena razlika med Castanjem in Airplayem je ta, da prvi v večini primerov deluje samostojno (ko enkrat daš Castat, lahko telefon/računalnik praviloma ugasneš in bo še vedno delovalo... ne velja pa to za vse aplikacije). Pri Airplayu pa vedno potrebuješ prižgan še telefon ali računalnik.

4.) Če že kupuješ Apple TV, bi ti predlagal minimalno 4. generacijo, ki omogoča nalaganje aplikacij (lahko vse gledaš/poslušaš brez dodatnih naprav). Ampak nov Apple TV nima več audio jacka... tako da verjetno ni primeren zate.