Ja, tak sistem ima VW, ki pa ima še poleg klasično ročno, vsaj nov tcross ima takoTo misliš sa samodejni sistem, ki ga imajo novejši avtomobili? Jaz sem pisal o tem, kaj lahko naredi sovoznik, če pride do takšne situacije.
tam je božja volja.Tocno to. Elektronska rocna. Bolj je zanimivo v avtomobilih ki rocno zavoro prestavljajo na voznikovo stran in ta ni na sredinsken grebenu. Tam pa ne vem![]()
In vsi na levi strani volana oz. če je na ročki je tudi na levi, tako da kaj veliko ne pomaga sopotniku.Nekateri avti imajo tipko za preklic tempomata na volanu.
Težko zdej ugibam ker ne vemo za katero vozilo se govori, ampak ročna/parkirna zavora mora bit po pravilih ločen sistem od glavnega zavornega kroga in je rešena ali:Saj ti jih ne, ker zavira s sprednjimi.
Težko zdej ugibam ker ne vemo za katero vozilo se govori, ampak ročna/parkirna zavora mora bit po pravilih ločen sistem od glavnega zavornega kroga in je rešena ali:
a. preko elektromotorja in zajl na zadnji disk oz. ločene pakne (popularno predvsem pri vozilih oz. platformah, ki imajo serijsko klasično ročno in je namesto "ročice" tam nekje v konzoli vgrajen elektromotor)
b. preko direktnega elektromotorja pri zadnjih zavorah (kot ločena torna obloga oz. "čeljust"), to je danes pri 90% avtih ki imajo serijsko elektronske ročne
Kaj in kako deluje ročna oz. ali deluje skupaj z ABS enoto je pa tretja stvar, ampak kar sem jih sam testiral so bile vse precej butaste in so lepo bloklirale zadnja kolesa in izkjučile ABS/ESP. Skratka sam se nebi s tem upal ustavljat pri višpjih hitrostih, enako kot si nebi upal zategnit klasične ročne na polno.