Kaj sem našel v vratih :o

dask

Majstr
21. sep 2023
757
898
93
Pri nas jo imamo tudi, s tem da sem jaz našprical Volvota in Nissana, ki sta zunaj in ni nobenega problema. Sosed ima par metrov stran VWja in isto našprical, pa mu je požrlo. Razlaga na servisu je bila, da imajo menda neke reciklirane materiale, ki zelo dišijo kunam...

sad

Guru
24. avg 2007
22.549
11.327
113
Ne reciklirane, ampak ene cevke imajo bio material ;).
Če se prav spomnim, koruzo ali nekaj takega.

• Haha
Reactions: ynos
22. jul 2007
14.487
2.262
113
125
Kak pes stare šole zna kune odgnati, če bi imel bivališče zraven avta in je seveda prost. Vse ostalo teoretično lahko deluje.
Dokler so kune okrog hiše, je mala verjetnost za glodalce, ker jih kuna zelo razredči.
Moj kolega ima kako leto novega VW-ja. So ga že morali šlepati na servis. V nekaj mesecih mu je uspelo uloviti tri kune, kar je neverjetno, ker kuna zlepa ne gre v past. Očitno, ko je v past šla prva, je v bodoče njen DNK prepričal ostale, da je to varno. V avtu se proti kunam bori z brefom obešenim pod havbo in vestnim parkiranjem avta v garažo, ki jo tudi ima. Po mojem ga rešuje ta drugo.
A ima kakšno sliko pasti in ulova tvoj znanec, jaz sem po dveh mačkah ulovljenih v past odnehal.
Btw, vprašaj ga še kakšno vabo je nastavil.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
44.020
5.240
113
Slišal za avtodomarski varjanto.....z unimi wc kroglicami....baje jim smrdijo...

Sej je že eden napisal bref....

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.759
5.050
113
Hm, torej kupiš Bref WC obešanko ali pet, kupiš naftalin kuglice in jih nekaj zbašeš v WC obešanke, ter kombinacijo obesiš v motorni prostor. Dodatno oskubim še domačega psa in dlako zbašem v šesto obešanko, ki gre tudi v motorni prostor. Dodatno lahko še kakšno obesim v okolico avta, škodit ne more.

Ideje so...skupaj z mojim sprejem in električnim odganjalcem bo mogoče dovolj.

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.885
1.120
113
Hm, torej kupiš Bref WC obešanko ali pet, kupiš naftalin kuglice in jih nekaj zbašeš v WC obešanke, ter kombinacijo obesiš v motorni prostor. Dodatno oskubim še domačega psa in dlako zbašem v šesto obešanko, ki gre tudi v motorni prostor. Dodatno lahko še kakšno obesim v okolico avta, škodit ne more.

Vse si lepo naštel, edino na psa si pozabil, živega, dlako si napisal!

mistique

Guru
16. jun 2009
15.319
2.864
113
Emona / Carnium

Ne pozabi kune prej nafutrat.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.540
3.882
113
Sosed v skupni garaži ima na dveh mestih "volno" natlačeno v vrečko, pa ena "eko sveča" (led blinkanje) mu gori na strehi in ena pod avtom. Ampak sumim, da ima to proti mačkam, ki se včasih grejejo na havbah.

Jaz imam pod havbo levo in desno obešeno WC obešanko (ne rabi bit Bref, lahko je najcenejša) in tudi nimam "obiskovalk".

Koruzni škrob se vse bolj uporablja v avtoindustriji. :(