Kaj je crknilo (ali pa tudi ne) ?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.930
740
113
Torej, začelo se je s šumom v zvočnikih, nato je muzika nehala igrat, slika na ekranu je postala neostra in tudi zelo na fino migetala.
Seveda sem takoj ugasnil računalnik, ga nekaj časa pustil izklopljenega iz napetosti.

Ko ga vklopim je bila slika spet meglena, windowsi so se nekje na polovico naložili, potem pa je vse skupaj zmrznilo. Vstavim not knoppix, dela vse super. Grem še v linux (dualboot), kjer sem opazil da je 3.3V napetost na ~3.0V. Ko sem ga malo obremenil je padla na 2.8V in spet - zmrznilo.

Grem v trgovino po nov napajalnik, v biosu pogledam, ali je 3.3V zdaj stabilna - je. Windowsi preklopijo v grafični način, nastane tema (dualboot linux isto). Vstavim knoppix - dela
13.gif

Nato sem šel v varni zagon, ki je tudi delal, VGA mode pa je zmrznil ko si menjal resolucijo, zato sem posumil grafično. Jo vzamem ven (skupaj s TV tunerjem), jo malo spiham in dam nazaj not (TV tuner pustim zunaj). Windowsi se čudežno spet zbootajo. Si mislim da je TV kartica kriva, ampak zdaj jo imam not in stvar spet dela
bonk.gif

Grem dat not še stari napajalnik in če bo vse kul novega nesem nazaj v trgovino.

Zdaj pa še vprašanje: je možno da je bilo za vse to krivo le slab kontakt pri grafični ??

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.930
740
113
Očitno je res napajalnik. Sem dal starega nazaj not, 3.3V je spet nizka in zato je spet meglena slika in zmrzne sredi boota.
Ampak zakaj pa mi je čisto na začetku tudi z novim napajalnikom zajebatal
confused-1.gif

(tisto jemanje grafične+TV tunerja ven/not je očitno imelo neko vezo)

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.930
740
113
Novi je 420W in zdaj dela normalno, v štartu pa je očitno imel neke porodne krče
grin1.gif

Po tem ko sem grafično ven vzel pa nazaj not dal je kar začelo delat
rolleyes-1.gif

(s starim napajalnikom pa še kar ne, pa garancija je menda samo 3 leta, kar je pa tudi poteklo pred par mesci)

lost1

mnz
19. jul 2007
8.469
147
63
To pa je švoh
grin1.gif

Jaz mam 800W notr ...res pa da je odvisno kakšno mašino imaš !

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.930
740
113
5 let star
rolleyes-1.gif

V štartu je bil not 300W napajalnik, potem pa sem ga zamenjal s 480W Tagan-om, s katerim so se začeli problemi. V dobrem mescu sem menjal 2 plati in 3 napajalnike. No, zdaj pa je še 4. napajalnik crknil
crazy1.gif

Pa še to kot da bi imel not timer, da po malo več kot 3 letih crkne
grin1.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
9.097
979
113
toti Maribor
Preveri še kondenzatorje. Namtičnih ploščah se radi napihujejo in povzročajo težave. Na zgornji strani morajo biti popolnoma ravni, če niso jih zamenjaj.