Iščemo pisce vsebin in člankov

janezex

Pripravnik
14. feb 2013
32
0
6
Radi pišete, debatirate, svetujete ali enostavno čvekate? Za novo omrežje spletnih skupnosti Expereka iščemo pisce vsebin in člankov.

O čem

Ena največjih prednosti tega dela, ki poteka od doma, je, da lahko pišete o čemerkoli, s čimer boste bralce poučevali in/ali zabavali. Piscem prepuščamo vso svobodo pisanja, naj pa ne kopirajo ali prevajajo iz drugih medijev.

Plačilo

Oglasno mesto velikosti 728 x 90 px.

V vsaki forumski verigi, v kateri bo s komentarji sodelovalo vsaj 5 različnih uporabnikov, se bo pojavil oglas iz baze oglasov, ki jih je na svoj profil naložil avtor prvega, uvodnega člena forumske verige. Oglasi imajo lahko poljubno vsebino, ustrezati pa morajo običajnim poslovnim in spletnim standardom.

Z drugimi besedami: koga boste v svojih forumskih verigah (verigah, katerih avtor prvega člena ste) reklamirali in koliko boste za te oglase iztržili, je v vaših rokah.

Število piscev

Ni omejeno. Piše lahko kdorkoli in karkoli, dejstvo pa je, da bodo imeli bolj kakovostni prispevki več komentarjev in vpogledov in bodo zato bolj zanimivi za oglaševalce.

Obstoječa področja

Na Expereki obstaja že nekaj tematskih skupnosti, nastajajo pa še nove. Poleg čisto poljubnih tem, o katerih lahko pišete na matični www.expereka.com, lahko pišete tudi o:

NAJDIHOJCA: Starševski klepet o nosečnosti, dojenčkih, otrocih in družini (http://najdihojca.expereka.si)

DOM: Portal o gradnji, obnovi, opremljanju in vzdrževanju doma (http://dom.expereka.si)

IT: Razprave o IT tehnologiji na področju računalništva, interneta, mobilne tehnologije, digitalne fotografije in iger (http://it.expereka.si)

LEPOTA: Čvek o ličenju, negi telesa in modi (http://lepota.expereka.si)

KUHALNICA: Recepti z ocenami in s komentarji uporabnikov. Sledite kuharskim mojstrovinam svojih najljubših kuharic in kuharjev (http://kuhalnica.expereka.si)

ZDRAVJE: Nasveti in izmenjava izkušenj o zdravju, zdravem življenju in zdravi prehrani (http://zdravje.expereka.si)

SEKSUALNOST: Pogovori o spolnosti (http://s.expereka.com)

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
347
83
Kamnje
uau na alterju je toliko talentiranih, da bi celo enciklopedijo lahko spisali...

potem vsak sam izbere katere oglase bo dal? ali mora vsak iskati firme, ki bi oglaševale v njegovi temi? malo še obrazloži tole, ker mi ni prav jasno.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Enostavno - tip je odprl spletno stran in išče ljudi ki bi zapolnjevali praznino IN prodajali oglasni prostor. Če oglasnega prostora ne prodaš, pišeš zastonj (kot na Alterju).
Pod črto - ideja je odlična, kar se realizacije tiče bomo pa videli.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
347
83
Kamnje
še enkrat sem prebral in kot sem razumel lahko izbereš nekaj možnih oglasov, ki se potem pojavljajo ob tvojem pisanju. če pišeš o gradnjah tako ne izbereš oglasa za vesloljska potovanja...
bom počakal, da vidim če sem prav razumel.

janezex

Pripravnik
14. feb 2013
32
0
6
Točno tako, Gavran...kratko in jedrnato
smile-1.gif
, le da en tip take strani ne more narediti v enem življenju, pač pa je zadaj ekipa tipov in veliko trdega dela. Na nekaj realizacije pa gotovo računamo - če ne prej, pa slej.

Skala, deloma imaš prav in deloma ne. Trenutno mi nabora oglaševalcev nimamo in ga vsaj nekaj časa še ne bomo imeli, ker se s prodajo oglasnega prostora sploh še ne ukvarjamo. Trenutno so naš glavni cilj uporabniki in vsebine. Za svoje oglase mora torej vsak uporabnik poskrbeti sam - mi mu samo nudimo mesto, kamor jih naloži in način/orodje, kako bodo ti oglasi vidni v njegovih verigah.

Enkrat v prihodnosti pa bomo verjetno imeli tudi mi nabor oglasov, ki jih bo potem uporabnik lahko vključil v svoje verige - če bo pisal o avtomobilizmu, tiste iz sveta avtomobilizma, če bo pisal o telefoniji, tiste iz industrije telefonije ... itd.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
347
83
Kamnje
potem je to zaenkrat bolj namenjeno prodajalce, ki hočejo oglaševati in napišejo sporčilo, kjer hvalijo svoj izdelek, potem pa še svoj oglas. me pa zanima kako se bo razvilo

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Da poenostavimo.

Naredil bi si rad forum kot je Alter in potem služil z oglasi, tukaj so Alterji tam boš imel Infote in jih kao izplačeval.
V pravilniku imaš zapisano, da bi rad imel ogromno podatkov o uporabniku in njegovem računu in bdel nad transakcijami in spreminjal pogoje izplačila po lastni presoji, ter hranil osebne podatke o uporabnikih.
Torej, če boš izplačeval infe in če jih nekdo ima 1000 preden boš sploh dobil kakega oglaševalca, me res zanima od kod mu boš dal denar, iz lastnega žepa?
V pogojih imaš tudi, da lahko uporabnika izključiš ali mu ne izplačaš, torej je dejansko pisal zastonj oziroma, če ima preveč info in bo to finančno ogrozilo stran ga boš po domače povedano " odpisal " brez izplačila.

Ne vem kako si ostali razlagate to njegovo stran ampak iz mojega zornega kota izgleda takole:

1.) Na Alterju dela reklamo za drugi forum
2.) Od uporabnikov pričakuje, da mu bodo iskali oglaševalce, da jih sam ne bo rabil
3.) Sam bo od oglasov pobral večino, uporabnik pa bo dobil mogoče drobtinice.

Citat:
Trenutno mi nabora oglaševalcev nimamo in ga vsaj nekaj časa še ne bomo imeli, ker se s prodajo oglasnega prostora sploh še ne ukvarjamo. Trenutno so naš glavni cilj uporabniki in vsebine

Z drugimi besedami povedano: Rad bi zalaufal forum, če bo pa kdaj do izplačil sploh prišlo je pa vprašanje.
Prvo napiše, da je stran namenjena da zaslužite z oglasi, v isti sapi pa pove, da se z oglaševanje še ne ukvarjajo.
Če je že stran namenjena da zaslužite z oglasi, bi oglaševanje morala biti njihova prioriteta, ker me res zanima kako bodo izplačevali visoke zneske nekomu, ki bo redno pisal in si hitro nabral ogromno število " Infov " .

Dobro si prečitajte pogoje izplačila saj se mi zdi da sebo na strani kar hitro začela uporabljat praksa iz te alineje:

Citat:
Lahko zadrži ali prekliče vsako transakcijo, omeji vire plačil ali izbriše uporabnikov profil, če meni, da bo s tem preprečil finančno izgubo..

janezex

Pripravnik
14. feb 2013
32
0
6
Glede na to, da je v tejle verigi debata od delu in služenju, bom skušal biti čim bolj kratek o recenziji Expereke, ki si se je tudi lotil:

Upamo, da smo drugačni od Alterja...pravzaprav upamo, da smo drugačni od vseh forumov in da v svojem bistvu sploh nismo forum, pač pa skupnost...in ne skupnost, pač pa OMREŽJE skupnosti.

Ogromno - boš moral biti bolj jasen, kaj je to zate ogromno? Močno dvomim, da zbiramo kaj več podatkov kot ostali forumi...prej bi rekel da manj. A tej debati bi se na tem mestu izognil, ker ni to ni namen te verige.

O infih tudi ne bi izgubljal časa...infi obstajajo in upamo, da se bo 1x iz njih razvilo deljenje Experekinih prihodkov, a trenutno so transakcije z njimi in njihovi prenosi zelo omejeni...toliko, da škoda besed.

Vidim, da si si očitno precej bolje prebral naša pravila poslovanja kot moje zgornje pisanje: v tem trenutku avtorjem mi ne izplačujemo NIČESAR, ne evrov ne infov. Omogočamo pa avtorjem, da sami tržijo svoja oglasna mesta.

Tvoj zorni kot je seveda tvoj zorni kot...o njem se pač ne da diskutirati, ker ima lahko vsak svojega. Tudi jaz.

Kje sem napisal, da je stran namenjena temu, da bomo služili z oglasi...pa tudi ne najdem.

Če zaključim: vidi se, da ti ideja ni všeč in da si jo hotel očrniti, a si se tega lotil na tako neroden in nedosleden način (čeprav na prvi vtis daješ videz, da si bil zelo natančen), da ti za zdaj zelo verjamem, da "You have no special talent.", s čimer se podpisuješ.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Veliko ljudi ne prečita drobnega tiska in se zažene v nekaj na vrat na nos.
Ti zbiraš davčno številko, številko bančne kartice, naslov uporabnika, kar alter ne počne.

Forum,skupnost je vse eno in isto, če pogledaš podforume na tvoji strani so prsneto podobni ostalim.
Prvo napišeš, da imava vsak drugačen zorni kot, v naslednjem me pa obtožuješ, da sem hotel očrnit tvojo stran.
Prebrskal sem samo pogoje, ki jih imate in tiste najbolj zanimive, ki jih večina sploh ne bo prečitala poudaril.

Hmmm, le kje si omenil da se bo služilo z oglasi:
Citat:
Plačilo
V vsaki forumski verigi, v kateri bo s komentarji sodelovalo vsaj 5 različnih uporabnikov, se bo pojavil oglas iz baze oglasov, ki jih je na svoj profil naložil avtor prvega, uvodnega člena forumske verige. Oglasi imajo lahko poljubno vsebino, ustrezati pa morajo običajnim poslovnim in spletnim standardom.
Z drugimi besedami: koga boste v svojih forumskih verigah (verigah, katerih avtor prvega člena ste) reklamirali in koliko boste za te oglase iztržili , je v vaših rokah.

Pa ja ne boš vztrajal, da ti od tega ne boš imel nič.

Namen vsakega foruma je, da si z velikim številom obiskovalcev pridobi vedno bolj zanimive oglaševalce in s tem denarjem pokriva stroške delovanja foruma, ti si se pač znašel in zadevo tako obrnil, da ti bodo uporabniki iskali oglaševalce od katerih boš večji delež pobral sam, nekaj malega pa dal tudi uporabniku.

Čudi me edino, da še ni niti ene objave in da tudi sam nisi napisal še niti ene, morda pa vsi prečitajo pogoje, ki jih imate napisane in najdejo not protislovja, že če v tej temi prebereš vse tvoje poste se vidi, da v vsakem opišeš delovanje tvoje strani drugače.
V enem postu napišeš, da bo uporabnik lahko zaslužil z oglasi, v naslednjem pa da še lep čas ne bo nič iz tega.

Moj namen ni očrnit tvoje strani ampak sem že videl preveč podobnik strani, ki so obljubljale da se bo dalo nekaj zaslužit, na koncu pa iz tega ni bilo nič.

p.s.
Citat:
pravzaprav upamo, da smo drugačni od vseh forumov in da v svojem bistvu sploh nismo forum, pač pa skupnost...in ne skupnost, pač pa OMREŽJE skupnosti

Lepo bi bilo za začetek, če bi sam vedel kaj sploh je tvoja stran.
Kaj je Skupnost
Lahko obrneš kakor želiš, vendar na koncu koncev je tvoja stran na las podobna vsem ostalim Forumom kot tudi Alterju, le da si jo malo drugače oblikoval kot so jo ostali forumi.
Če bi pa prečital še drugi del mojega podpisa " I am only passionately curious. " pa bi razumel, zakaj sem se spustil v podrobnosti.

Torej si tukaj delaš zastonj reklamo za svojo stran, namesto, da bi se z lastnikom Alter foruma dogovoril in dal uradno reklamo in seveda plačal za njo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Alteraši takšne projekte praviloma zavrnemo. sploh glede na predstavljene teme
evil.gif

janezex

Pripravnik
14. feb 2013
32
0
6
Da ne postaneva preveč dolgočasna, le še odgovor na tole tvoje vprašanje: 'Pa ja ne boš vztrajal, da ti od tega ne boš imel nič?'. Da, vztrajam pri tem.

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Glede na pogoje poslovanja na tvoji strani mi pridejo na pamet naslednji pregovori:
- S tujim kur.. po koprivah mahat
- Jeb.. bi, a ne da mu uđe

Skratka projekt, obsojen na propad že v štartu.

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.568
12.196
113
hm, ja se moram žal strinjat, obsojeno na propad..poznam tip takegadela, in sploh če se gre za omrežje in skupnost moraš začet na malo. Zmoti me že, da si anredil 7546 kategorij, vse prazno, da še tiste ki bi mogoče kdaj kaj napisali (free, denarja od tega tako ne bo, nismo naivni), to odvrnejo. Malo z ekipo razmislte kaj je cilj vsega tega nato pa naredit strategijo od začetka do konca kako pa kaj.

Forumov in podobnega sranja je za izvoz. Pa tudi popularnost vsega tega pada in tudi trend bo v tem, ker bo vedno večja vrednota počasi prosti čas, narava svoboda in stran od računalnikov. Kar je tudi prav.

janezex

Pripravnik
14. feb 2013
32
0
6
Vsega, česar se danes človek loti, je za izvoz. Tudi npr. brskalnikov je bilo, ko je Google prišel ven.

Poleg tega, da smo neke sorte forum forumov, je naša bistvena prednost v tem, da znamo meriti ugled uporabnikov na vseh in vsakem področju, kjer je uporabnik aktiven. Od njihovega ugleda pa so potem odvisne ocene postov, ki jih napišejo, in njihova moderatorska moč. Ponavljam: ločeno po vseh in vsakem področju.

Težav z dizajnom pa se precej zavedamo in do konca tega tedna upam, da bodo strani videti že precej bolje.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
43.220
5.126
113
Huh merjenje ugleda....tudi tukaj mamo zvezdice.....in ljudi ki se te zapomnejo ko jih prcneš
evil.gif

janezex

Pripravnik
14. feb 2013
32
0
6
Ne razumeva se. Na Alterju imaš npr. ti 3 zvezdice, ne glede na to, ali pišeš o navigaciji, programiranju, motociklih, parlamentu, gurmanstvu, ... Pravzaprav npr. jaz, ki sem nov, sploh ne vem, kje si si ti te 3 zvezdice prislužil. Pri nas je drugače...pri nas imaš ugled na vsakem od teh področij, ki sem jih zdaj naštel...na vsakem svojega. Torej mogoče 3 zvezdice pri navigaciji, 0 pri motociklih, 1 pri parlamentu...itd. Za vsako področje, na katerem si aktiven, imaš svoj ugled...kot je to običajno tudi v realnem življenju. Skoraj vsi forumi pa to sliko popačijo....na forumih imaš nek ugled, ki potem velja za cel forum, ne glede na to, na katerem področju foruma si si te zvezdice prislužil. Še več: zvezdice ponavadi uporabniki dobivajo s količino prispevkov in/ali časom, ki so ga že prebili na forumu...pri nas temu ne dajemo skoraj nobene teže, pač pa je večina teže na kakovosti vsebin, ki jih uporabnik prispeva.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Na Alterju lahko daš uporabniku od 1-5 zvezdic in jih ne pridobivaš z časom preživetim na forumu ampak izključno samo takrat, ko jih kateri uporabnik podeli.
Podeliš pa lahko enemu uporabniku samo enkrat.
Sicer mi ni jasno kaj ti bo ta tako imenovan " reputation " in zakaj bi se kdo obremenjeval s tem, saj če rabiš neko pomoč se ne boš oziral na to koliko ima kdo točk ampak na to ali ti bo znal pomagat ali ne.

Kaj mi pomaga če ima nekdo 5000+ točk in določene stvari iz svojega področja ne bo vedel, rešitev bo pa dal uporabnik, ki ima naprimer 100 točk.
Še vedno velja zlato pravilo: važna je praksa in ne teorija, torej če je en električar z 5000+ točkami, še ne pomeni da ve čisto vse, morda bo iz prakse vedel nekdo ki ima samo 100 točk.

Prvo napišeš, da pri vas ima vsak podforum svoje točke, na koncu pa da temu ne dajete teže, ja zakaj pa sploh imate potem točke za ugled, če temu ne dajate teže, v pogojih foruma pa, da te točke lahko prodaš za denar.

Staljno bolj pljuvaš v lastno skledo in z vsakim novim postom smo bliže, da je tvoja stran čisto navaden forum, ki pa glede na vso tvojo reklamo še vedno nima prispevkov in iz foruma kjer bi se po tvojih besedah dalo zaslužit ravno iz teh točk od prispevkov, ki jih nekdo napiše smo sedaj prišli do tega, da temu ne dajate teže, torej tudi ne denarja.

janezex

Pripravnik
14. feb 2013
32
0
6
En razlog, npr.: Če bi jaz verjel, da točke, o katerih govoriš, izražajo realno stanje, in bi prišel na Alter forum ter iskal npr. programerja, bi gotovo raje zaposlil tistega, ki ima 5.000 točk kot tistega, ki jih ima 100. Vsaj en razlog, zakaj je ugled pomemben, je torej zaposlitveni.

Ostalega pa ne bom komentiral, ker si se čisto izgubil (npr. nikjer nisem rekel, da ima podforum svoje točke, da imamo točke za ugled, ...)

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Citat:
(npr. nikjer nisem rekel, da ima podforum svoje točke, da imamo točke za ugled, ...)

No da se ne boš izgubil v lastnih postih, tole si napisal v predzadnjem:

Citat:
Uporabnik janezex pravi:
Ne razumeva se. Na Alterju imaš npr. ti 3 zvezdice, ne glede na to, ali pišeš o navigaciji, programiranju, motociklih, parlamentu, gurmanstvu, ... Pravzaprav npr. jaz, ki sem nov, sploh ne vem, kje si si ti te 3 zvezdice prislužil. Pri nas je drugače...pri nas imaš ugled na vsakem od teh področij, ki sem jih zdaj naštel...na vsakem svojega. Torej mogoče 3 zvezdice pri navigaciji, 0 pri motociklih, 1 pri parlamentu...itd. Za vsako področje, na katerem si aktiven, imaš svoj ugled...kot je to običajno tudi v realnem življenju. Skoraj vsi forumi pa to sliko popačijo....na forumih imaš nek ugled, ki potem velja za cel forum, ne glede na to, na katerem področju foruma si si te zvezdice prislužil. Še več: zvezdice ponavadi uporabniki dobivajo s količino prispevkov in/ali časom, ki so ga že prebili na forumu...pri nas temu ne dajemo skoraj nobene teže, pač pa je večina teže na kakovosti vsebin, ki jih uporabnik prispeva.

In potem rečeš, da sem jaz zgubljen
sprasujem se.gif

Kako si sedaj od točk prišel k zaposlitvi, na forumih ljudje prostovoljno pišejo prispevke in jih uporabniki prostovoljno ocenjujejo.
Torej če ima nekdo 5000 točk in bi ga ti rad zaposlil boš šel prebirat 5000 njegovih postov, da boš videl s čim je dejansko prišel do teh točk?
Oziroma, če bo imel 5000 točk boš ti v finančnih škripcih, ko jih bo prodal.

Nima smisla več karkoli pisat, ker vsak uporabnik, ki je pogledal tvojo stran je ugotovil, da je obsojena na propad in da so pogoji poslovanja sumljivi.
Pri tebi se pa vidi, da za 36 minut nazaj pozabiš kaj si napisal, pa še iz posta v post se namen tvoje strani spreminja.

p.s.
Da te še spomnim, tvojim točkam se baje na tvoji strani reče " Info-ti "

Citat:
Povzeto iz tvoje strani iz " Plačilni pogoji "
Plačilno sredstvo na Expereki so infi .... infe podarjajo drugim uporabnikom
Infe lahko uporabniki pridobivajo s svojimi vsebinami na Expereki itd...

Dobro bi bilo da si vsake toliko tudi sam prečitaš kaj vse imaš zapisano na strani, ker očitno hitro pozabiš.