Iščem zaposlitev

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.544
4.403
113
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
V glavnem.
Programer, ki 10+ let dela v C ju, Cobolu ali nečem tretjem ni programer, če ne ve razlike med javo in javascriptom. Če delaš na velikem projektu ne moreš vsak mesec menjati jezika oz. orodja.

Drugače pa programer ne more biti kdorkoli. Morš biti posebne 'pasme'.

Jasno programer (razvijalec) mora v osnovi znati dobro analitično razmišljat. Brez tega ne moreš razvijat ničesar pa če poznaš 100 jezikov in razlike med njimi.

Dober programski arhitekt bo pa moral znati tudi več programskih jezikov (njihove razlike, specifike, ...) in na splošno več razvojniških tehnologij/metod.

Dobremu programerju je vseeno kakšen je programski jezik ki ga uporablja, dokler ta omogča izvajanje stvari ki jih želi! Ampak tako se ne naučiš delat iz danes na jutri, za dobrega programerja razvojnika ali pač sistemskega arhitekta rabiš VSAJ 10 let izkušenj!

Da bomo ontopic; mainstream jeziki danes, ki se jih da z malo predznanja in hitrega učenja "prodajat":
- Objective C (iNaprave)
- Java (Android)
- PHP+JS+HTML (splet)

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.544
4.403
113
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Nekdo, ki trdi, da dela z J in JS in trdi da je JS subset J si ne zasluži naziva programer. Takšen ti lahko naredi tako štalo, da je zelo hudo.

Pravi programer se ne obremenjuje s sintakso in razmišlja o algoritmih. Sem že imel projekte, kjer sem uporabil tudi do štiri programske jezike. Pet, če šteješ še SQL.

Ok bom nehal vztrajat! Javascript nima veze z Javo, pika!
frown-1.gif

Z drugim delom se strinjam.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ok, še moj predlog glede zaposlitve.

Javascript je glede dogajanja na področju brskalnikov v zadnjih parih letih vsekakor eden najbolj perspektivnih jezikov. Na webu se razvoj iz serverja (PHP, RoR,...) seli h klientu (Javascript). Obstaja tudi CoffeScript, ki ima sintakso bolj podobno pythonu in rubiyu, za tiste, ki niso pristaši c-jevske sintakse. Vsekakor je za JS najmanjša bariera na začetku učenja, saj vse kar potrebuješ je brskalnik in text editor.

Odprta ti je pa tudi pot za razvoj mobilnih aplikacij. Z Appcelerator Titanium lahko razvijaš v JS tudi aplikacije za Android in iOS. Podobno tudi s PhoneGap, čeprav gre tu za zapakirane html aplikacije. Pri titaniumu pa dobiš pravo native aplikacijo, kot bi jo razvijal v ObjectC za iOS, oz Javi za Androida.

Glede ostalega je pa še vedno veliko povpraševanje po programerjih v PHP, C# in Javi. Nekako najlažje pa najdeš delo, če znaš PHP in JS.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.741
113
Ljudje iščejo šihte, da bodo za jurja par windowsov inštaliral, vi se pa potem prepucavate kater je večji strokovnjak in kateri jeziki so najboljši.

Da pa niso vrhunski strokovnjaki kateri bi vlekli v tujini 100k+ se, da pa tudi sklepat.

bonk.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.563
490
83
ksz

jebo vas c, java, ruby, php, skripte takšne in drugačne... medtem ko se predrcavate, jemljete stvari iz kontkesta in ne želite videti, da imate v bistvu vsi prav, ker nihče ni ravno včeraj iz lune padel...
...je nekdo v tem času v jeziku X z orodjem Y spacal in lansiral potencianlni the next big thing in se postavil na radar velikih igralcev.

aja, back on topic: če je kdo res dober php, web, mysql (nekako klasika, a ne?) maher, pm me. Frišna stvar ljudi, ki so v življenju že nekaj (precej) pokazali.

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
Mal za foro ... en C-jevski programček, ki prikaže zakaj je C nad vsemi jeziki
tongue-1.gif

ps kdor ugotovi kaj se dogaja dobi virtulno pivce
tongue-1.gif
)

--------------------------------

#include <stdio.h>

struct wtf_s {
int a;
int b;
int c;
int d;
};

int main( int argc, char *argv[] )
{
struct wtf_s wtf;

wtf.a = 779581303;
wtf.b = 1702128737;
wtf.c = 1769156210;
wtf.d = 7354912;

puts( &wtf );

return 0;
}

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.152
4.123
113
smile-1.gif

Se je treba znajdt. Sem Java developer, tako da nimam inštaliranega C compilerja.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ja, samo to je goljufija, je lepo napisal brez runa
smile-1.gif

Jaz pošteno priznam, da nimam pojma o C-ju, čeprav sem programer.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.928
805
113
www.jernej.org
Brez da bi pognal program...

Struktura wtf_s je sestavljena iz štirih 32 bitnih integerjev. Skupaj 128 bitov. V strukturo se zapišejo neki podatki. Potem pa te podatke izpišeš preko puts funkcije (ki izpiše string). String strukture wtf_s pa dobiš tako, da podatke v bitni obliki razdeliš na 8 bitov/1 bajt (char) delčke in za vsakega pogledaš, kater ASCII znak predstavlja. Na koncu dodaš še new line in imaš output.

Bo pa output verjetno različen na big endian in little endian napravah (če se ne motim)... http://en.wikipedia.org/wiki/Endianness

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Trenutno je v Sloveniji en velik razkorak med tem, kaj so firme sploh pripravljene plačati za razvijalce, programerje in za koliko bi se nekdo sploh lotil tega.

Vsi bi radi neke modele stare do 25 let, s končanim najmanj magisterijem ter vsaj 15 let izkušenj, po možnosti za 852 EUR bruto. Povpraševanja po takih kadrih je seveda ENORMNO.

Težava je le, da ponudbe takih kadrov preprosto NI.
wink-1.gif

Torej bo treba na realna tla. IT v Sloveniji je trenutno na psu. Tujina je pripravljena konkretno plačevati dobre developerske kadre, v Sloveniji je ša reč trenutno razvrednotena na nivo avto mehanika pod kozolcem.

Za prej napisano vprašanje glede učenja Jave. Dobi se kar nekaj spletnih knjig, Amazon pa je poln papirnatih, ki so primerne za učenje Jave od nule. Je pa fino poznat vsaj osnove računalništva, kot so kaj je bit, bajt in podobne malenkosti. Dobre Java knjige pa imajo tudi dobro obdelano objektno orientirano programiranje od nule naprej.
Ko obdelaš osnove Jave, pa lahko naprej študiraš od Java uporabniških vmesnikov, preko strežniških middlware zadev, pa do programčkov za mobilne telefone (Java ME in podobno). Osnove Jave pa potem pridejo prav tudi za Android programiranje.

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Brez da bi pognal program...

Struktura wtf_s je sestavljena iz štirih 32 bitnih integerjev. Skupaj 128 bitov. V strukturo se zapišejo neki podatki. Potem pa te podatke izpišeš preko puts funkcije (ki izpiše string). String strukture wtf_s pa dobiš tako, da podatke v bitni obliki razdeliš na 8 bitov/1 bajt (char) delčke in za vsakega pogledaš, kater ASCII znak predstavlja. Na koncu dodaš še new line in imaš output.

Bo pa output verjetno različen na big endian in little endian napravah (če se ne motim)... http://en.wikipedia.org/wiki/Endianness

imamo zmagovalca
tongue-1.gif

to od indijancev imaš prav :D glede newline simbola ga pa že puts funkcija pripne (vsaj na linux platfomah)

lp

edit: aja pa še to .. to ni lih standardna C koda :D da se ne bo apollo ustrasil ce se bo hotel začet učit C
tongue-1.gif

normalno bi takole izgledalo :

{
char *alter = "www.alter.si
tongue-1.gif
";
puts( alter );
}

Nazadnje urejeno:

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.397
59
48
Republika Prlekija
KZS..

Kaj pa prijava na delovno mesto, ki zahteva srednjo izobrazbo imaš pa univerzitetno. Lahko pri prijavi na to delovno mesto napišeš samo srednjo šolo univerze pa ne omeniš sploh? Je kdo že probal to narediti?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.741
113
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
KZS..

Kaj pa prijava na delovno mesto, ki zahteva srednjo izobrazbo imaš pa univerzitetno. Lahko pri prijavi na to delovno mesto napišeš samo srednjo šolo univerze pa ne omeniš sploh? Je kdo že probal to narediti?

Lihza to ne poznam primera, obratno je pa že mnogim uspelo naredit
hysterical-1.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Od kolega bivsi sosolec dela na hard java/security bedarije za eno svicarsko firmo/banko/not sure. Menda je trik v specializaciji in zelo specificnem naboru znanja.

Placa? Sitnih 70k€ na mesec
smile-1.gif
. In ne, ni tipkarska napaka.

LP,
PIC

Nazadnje urejeno:

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.843
-9
38
Ljubljana
Bla bla bla ....

od mojga kolega frend dela pa v USA (silicon valley) za eno programersko firmo pa ma 100k$ na mesec

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Bla bla bla ....

od mojga kolega frend dela pa v USA (silicon valley) za eno programersko firmo pa ma 100k$ na mesec

Koliko imas kaj izkusenj z delom v tujini?
smile-1.gif
Nic bit nevoscljiv, no, hehe. Jaz tudi nisem kolegu, ki ima svetovalni dan 1.000 € (IT), pa mu ne zmanjka posla.

LP