Influenferke - Generacija JAZ in nategovanje

tony

Guru
23. jul 2007
11.135
1.925
113
"Točno vem. To je folklora slovenska. Zdaj je mali clovek dobil kamero in glas, ki ga omogocajo socialna omrezja in novinarji, ki to niso, in s tem občutek moci, o kateri razpredas."

Ne! Mali človek je nasilnež v modri halji, ki si je vzel pravico do zganjanja nasilja nad bolnikom, ker nima izdelanih inštrumentov za spopadanje s frustracijami ki bi bili drugačni kot zganjanje agresije.

" Rezultat - nadrkan folk, vedno v defenzivi in bojazni, da mu kdo nekaj hoce in se brani z ofenzivo, ker taki kot si ti verjamejo, da jo bodo bolje odnesli, ce zacnejo groziti z vsem tem. To je tudi nasilje, sam ta je ok, ali kako."

Nakladaš. Oseba, ki je objavila video je na smrt bolna, in če ne bi bila v bolnici bi morda umrla. Posnetek je objavila zato, ker doživlja nasilje ljudi, ki naj bi skrbeli za njeno zdravje, pa niso niti za iti delat v oštarijo. Za delo z ljudmi trenutno niso opremljeni.

Projiciraš. Če se postavim na stran žrtve nasilja, me to ne dela enakega nasilnežu.

"Zdaj ce verjames, da to krepi medsobojne odnose, spostovanje in je to konstruktivno resevanje konfliktov, ki so zaradi bazicne nadrkanosti skonstruirani vnaprej"

Que? Nadrkan tle je zdr. delavec, ki napizdeva bolnika! Kakšni medsebojni odnosi, presneto, če so zreducirani na verbalno nasilje nad bolnikom.

Dejansko me tvoje razumevanje stvarnosti kar fascinira. Bog pomagaj, ne v pozitivni luči.

" potem, res hvala bogu, da ima ze vsak telefon kamero in wifi. Napredek v vseh storitvenih dejavnostih, kjer je medcloveska interakcija, je neizogiben, kar v živo opažamo ene zadnje 2 dekadi. Koliko je vse boljše, ker se rešuje na tvoj nacin?"

a) Zdravstvo niso obične storitvene dejavnosti. To ni blagajna v hoferju. Samo zato, ker je nekdo bolan in nemočen je torej prav, da se nad njim zganja nasilje, ker da drugače ni šlo?

Kaj je bilo najprej prisotno v tej zgodbi, instagram posnetek ali nasilje zdr. delavca nad bolnikom?

• Všeč mi je
Reactions: delavec44

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.339
3.083
113
Ni ti treba biti Karen, da se lahko postaviš za svoje pravice.

Je kar jeba, če si "neprišteven" pa ni zraven v bolnici nobenega svojca, ki bi "poskrbel" zate.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.236
9.429
113
Tako postavljanje za svoje pravice je definicija Karen. Če se ji zdi, da je bilo nad njo storjeno in izvajano nasilje, se tega ne prijavlja tiktoku, ker se ne bo nič resilo. Nič! Ne pa, da se 100% bo, kot nekateri verjamejo. Ne fopat folka, da jih bodo mediji rešili, prosim. In prodajat pravljic, da bodo potem deležni česarkoli več, kot je minimum, oziroma da se bo ta dosegel, če ga v startu ni. Se v drugo bodo odšli z občutkom nemoči in zlorabe.