Hujšanje

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.437
6.074
113
Nekje sem nekoč slišal na predavanju, da naše telo je že od kamene dobe usposobljeno, da poskuša pridobiti X kalorij na kg telesne mase v enem dnevu. Tako nas usmerja z lakoto. Sistem čisto lepo funkcionira, le da povprečnemu sedečemu človeku zmanjka slabih 20 km hoje na dan, da bi se to lepo uravnotežilo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.310
7.571
113
Jaz nimam probleme s tem, pa jem zelo "shit food"...ogromno sladkarij, nažiranje do konca..recimo včeraj kak kg mesnih kroglic iz eurospina, pire krompir, potem gor neke twix sladkarije in pa kremšnito...zvečer pa napolitanke.

Pa je teža že X časa "tu tu"...je pa po nekih "fitnes" normah preveč špeheca okoli trebuha (kožna guba 2cm od popka cca 25mm), ampak ko padem na 85kg opažno vpliva na performance in mi ne ustreza.

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.512
11.188
113
Če jih ne bi kar nekaj poznal, ki so se to čisto OK šle (in se še gredo, seveda) ... Pa ne delam reklame, vsak po svoje, Povem pa svojo izkušnjo (in tisith, ki jih poznam, da so uspeli enako). Seveda je jasno, da komu ne ustreza in ja, videti je, da je delež takkih pri ženskah večji, ampak pač probaš in vidiš.

In zakaj uspeh v navednicah?
Super je to, če ti deluje dolgoročno. Sam sem vedno, ko sem hotel hujšat umalknil hidrate s krožnika, je šlo dokler je šlo, po tem sem bil pa brez energije, trening je bil napor itd. Po tem me je pa telo sredi hujšanja, v tistem trenutku sem bil na -10 v cca pol leta, spravilo na brezmaščobno dieto (žolčni kamen), če se pregrešim boli, zgaga je nenormalna. Že eno leto pa še malo čakam operacijo pa še pol leta jo bom. Večina maščob je odpadla, jajc nisem videl že več kot leto dni, razen kak mlad sir in seveda olivno olje. Pojem veliko zelenjave in seveda hidrate. Zanimivo je to, da sem po cca dveh tednih prilagajanja imel ogromno energije, kile so šle pa same dol, po cca kilogram in pol na mesec in sem trenutno na 90 kg, kar nisem bil že leta in leta. Tako da več kot očitno moje telo ni za keto. Vsak mora najt svojo dieto.

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.512
11.188
113
Uspem se obdrzat pod 110, je pa res da skoraj nic ne sportam, tak da gre vse na pametno prehranjevanje.
Sem pa startal v leto s 115, ampak pol ko ni alkohola pa veselega decembra nasploh se pozna takoj, no nasploh je ne pitje alkohola najvecji free hack ;)
To je lepo prebrat, da nisi doživel bumeranga. Super zate.