Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

erikson

Guru
25. avg 2007
26.280
9.451
113
elektricna vis.png

Belgijski umetnik si je med svojo hiško in zalivom na hrvaškem Visu napeljal električno ograjo.

erikson

Guru
25. avg 2007
26.280
9.451
113
Meni je zanimivo, kako so s spleta umaknili vse fotografije z dogodka in se sedaj sprenevedajo.

frodoo

Fizikalc
16. maj 2026
151
120
43
Dogotka ki se je dogodil pred enim letom pri Peršmanu.
Na domačiji so med protifašističnim taborom v organizaciji slovenskih študentov 27. julija lani izvedli obsežno policijsko racijo, ki je odmevala med slovensko manjšino v Avstriji, pa tudi v Sloveniji. Policija naj bi posredovala zaradi suma kršitev zakonov o varstvu narave in kampiranju, a je posebna komisija oktobra lani ugotovila, da je bila to le pretveza. Ugotovila je še, da je bila racija v več pogledih nezakonita in nesorazmerna, da pa ni bila usmerjena proti slovenski skupnosti ali spominskemu centru Peršman.

Upravno sodišče na avstrijskem Koroškem je aprila letos razsodilo, da je bilo ugotavljanje identitete udeležencev tabora nezakonito.

erikson

Guru
25. avg 2007
26.280
9.451
113
Policija je na dogodku v organizaciji skrajno levičarskih organizacij preverjala, ali so vsi udeleženci v Avstriji legalno. Na fotografijah dogodka ni bilo videti slovenskih zastav, so pa bile neke druge zastave. Tako da povezave s slovensko manjšino jaz tu ne vidim.

Antifa organizacije so po Evropi znane po svojih nasilnih protestih. Tudi v Ljubljani smo jih videli, kako spretno so v črno maskirani neznanci s palicami drezali policiste na Trgu republike. Vse pa je seveda povezano z levimi strankami in "nevladniki".

antifacamp persman 2025.png

Danes se je zaključil letošnji kamp. https://www.instagram.com/antifa_camp_koroska/

• Objave ne odobravam
  • Haha
Reactions: Gatto in jonny77

frodoo

Fizikalc
16. maj 2026
151
120
43
Kakšne povezave s slovensko manjšino in kakšne slovenske zastave? Pri Peršmanu so antifašistični tabori, valda da jih ne organizira skrajna desnica. In tabor ni bil prvič. Avstrijci so priznali da so ga pokronali, Slovenci pa organizatorje še kar pribijate na križ in iščete nepravilnosti ki jih ni bilo.

• Všeč mi je
Reactions: Gatto

jello

Guru
22. sep 2008
11.713
4.863
113
Policija je na dogodku v organizaciji skrajno levičarskih organizacij preverjala, ali so vsi udeleženci v Avstriji legalno. Na fotografijah dogodka ni bilo videti slovenskih zastav, so pa bile neke druge zastave. Tako da povezave s slovensko manjšino jaz tu ne vidim.

Antifa organizacije so po Evropi znane po svojih nasilnih protestih. Tudi v Ljubljani smo jih videli, kako spretno so v črno maskirani neznanci s palicami drezali policiste na Trgu republike. Vse pa je seveda povezano z levimi strankami in "nevladniki".

Poglej priponko 108303

Danes se je zaključil letošnji kamp. https://www.instagram.com/antifa_camp_koroska/
Javljanje v živo iz vzporedne resničnosti. Pozdravi elvisa in palčke.

• Všeč mi je
Reactions: Gatto