Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

jezek

Guru
24. jul 2008
6.179
2.823
113
Potrjujem za Pag, zadnjih 30 dni. Edino v petek se je malo zacel polniti, pa Novalja je zvecer vseeno polna neke tujerodne mladeži. Sicer pa zasedenost na nivoju povprecnih majskih in septembrskih terminov

kajn

Guru
5. okt 2007
3.475
2.448
113
Iskajoč brata
jaz sem se včeraj vrnil... Krk
pivo v povprečju 4.2 do 4.5€
sladoledi dragi... kepica 2.5 do 3€, lučke pa od 3 do 5€
kg orad od 16 do 20€ v ribarnici
jedli zunaj nismo

Nasploh bi rekel da so šle cene v barih gor za 10% od lani....

Je pa drago v trgovinah in pekarijah v primerjavi s SLO... za sixpack sem dal 12€

Narodnost: veliko čehov, slovakov, ukrajincev, pa veliko nemškogovorečih hrvatov, pa seveda nas :)

EDIT: kot zanimivost, za potapljanje sem dal 50% več, kot na Tenerifih pol leta nazaj

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

jello

Guru
22. sep 2008
11.523
4.681
113
Pomoje hodimo na različne Krke. Za sixpack za več kot 10 eur se je na tistem, na katerem sem bil jaz treba že kar potrudit.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

jezek

Guru
24. jul 2008
6.179
2.823
113
jaz sem se včeraj vrnil... Krk
pivo v povprečju 4.2 do 4.5€
sladoledi dragi... kepica 2.5 do 3€, lučke pa od 3 do 5€
kg orad od 16 do 20€ v ribarnici
jedli zunaj nismo

Nasploh bi rekel da so šle cene v barih gor za 10% od lani....

Je pa drago v trgovinah in pekarijah v primerjavi s SLO... za sixpack sem dal 12€

Narodnost: veliko čehov, slovakov, ukrajincev, pa veliko nemškogovorečih hrvatov, pa seveda nas :)

EDIT: kot zanimivost, za potapljanje sem dal 50% več, kot na Tenerifih pol leta nazaj
tenerifU?

• Všeč mi je
Reactions: kajn

erikson

Guru
25. avg 2007
25.912
9.207
113
Pomoje hodimo na različne Krke. Za sixpack za več kot 10 eur se je na tistem, na katerem sem bil jaz treba že kar potrudit.
Verjetno kakšen Studenac ali Trgovina Krk. Lidl in Kaufland reklamirata, da imata na otokih enake (nizke) cene kot na celini.

Primer za Karlovačko 6x0,5l so cene od 6,99 (Kaufland) do 11,99 (Trgovina Krk). Na tej strani se lahko primerja cene po posameznih trgovinah:

• Všeč mi je

jello

Guru
22. sep 2008
11.523
4.681
113
Verjetno kakšen Studenac ali Trgovina Krk. Lidl in Kaufland reklamirata, da imata na otokih enake (nizke) cene kot na celini.

Primer za Karlovačko 6x0,5l so cene od 6,99 (Kaufland) do 11,99 (Trgovina Krk). Na tej strani se lahko primerja cene po posameznih trgovinah:

Tudi v trgovini krk brez težav najdeš kup sixpackov za normalen denar in ne verjamem da nekdo, ki ob vsaki priložnosti jamra kako je drago zagrabi ravno najdražjega.

• Všeč mi je

Schime

Guru
22. nov 2008
2.195
1.001
113
Če že o cenah bom še jaz napisal za Istro (Vrsar). Ne vem nasplošno ampak to kar sem sam konzumiral.
V kampu je drago kar se pijače tiče in ne vem zakaj nimajo recimo cene kot so v mestu in bi imeli dosti več prometa. No v glavnem cena v kampu za veliko pivo in 2/1 špricar je bila 5,8€. Aperol ali pa gin tonic pa tam 11€. Se mi pa pekarna v kampu ni zdela draga. Kruh 2€, burek tam 3€. Tudi ostale stvari so bile dokaj normalna cena. V mestu je bilo pivo tam 4,5€ če se še prav spomnim. V trgovinah Konzum ali Plodine pa najcenejši Union 1,45€, Karlovačko in Ožujsko pa tam 1,55€. V kampu pa nisem neki v trgovino hodil tako, da ne vem kake so bile cene.
V gostilni v mestu biftek z jurčki 31€, biftek s tatufi 36€. Mesna plošča (tagliata, rebrce svinjske/goveje, puran, nabodalo) 35€ za dve osebe. Pizza tam med 12€ in 15€. Predjedi (hobotnica v solati, namazi, školjke, karpačo) tam od 8€ do 15€. Rib pa že leta ne jem na morju. Oziroma si jih naredim sam. Lokalni mesar ima pa tudi sijajne čevape, batke, steake, pljučno. Je pa v Poreču Lidl, kjer bi rekel, da so cene tam tam. Oziroma nič kaj specialnega odstopanja, da bi se za glavo držal. Zraven Kauflanda je pa štacjon k kure vrtijo. Če rabiš na hitro kosilo je bilo še lani s pomfirjem in mislim, da cela kura tam med 15€ in 20€.
V glavnem nič strašnega se, da zgurat. Je pa tako, da vsak za sebe ve kaj mu je najboljše.

• Všeč mi je

Vadim

Guru
2. jul 2020
7.081
9.227
113
Še hrvati memajo stanje:

1000027260.jpg

• Všeč mi je
Reactions: tony

tony

Guru
23. jul 2007
11.135
1.928
113
Tako je naneslo, da bom prvič v življenju vozila avto na trajekt. Ker sem se iz te debate že nekaj koristnega naučila (npr katere karte ti garantirajo plac na trajektu in da je treba prej pridet), se priporočam za še kakšen nasvet. Sem stereotipna ženska, ki trikrat namota za parkirat se. A moram kaj posebej pazit pri uvozu na trajekt? Končni cilj je Lopar na Rabu, predvidena ruta je preko Stinice. A je slučajno preko Krka in Valbiske kaj boljš? Skratka, kdor bi rad razkazal svoje bogastvo izkušenj, zdaj ima super priložnost. :fredi:
Zdaj si verjetno že na Rabu, ampak vseeno, 20 let stare izkušnje: na cesti do Stinice in nato do trajekta se zna sredi dneva v koloni čakati več kilometrov. Priporočam, da si čim bolj zgodaj tam. Če prideš tja ob 14h se načakaš v koloni avtov...

• Všeč mi je
Reactions: sousis